www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Tv za starša
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kramko 69
Član
Član

Pridružen-a: Sob 20 Mar 2010 20:39
Aktiv.: 1.08
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 21, 2010 3:38 pm    Naslov sporočila:  Tv za starša Odgovori s citatom

Zanima me od vas,ki se spoznate na take stvari če je naslednji TV dober za starša,ki sta že oba preko sedemdeset let.Sedaj imata majhno TV smsung 55ekran in si želita nekoliko večjoda bi bolje videla sliko.Odaljenost od TV je približno 2m.Imata pa kabelsko TV. Sprejemnik ki ga imam v mislih je naslednji http://www.bigbang.si/slika/tv-sprejemniki/lcd-tv-sprejemniki/470411-lg-32ld350-lcd-tv

Nazadnje urejal/a kramko 69 Tor Sep 21, 2010 3:50 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.08
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 21, 2010 3:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

The page cannot be found
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.39
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 21, 2010 3:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

odstrani piko iz naslova
http://www.bigbang.si/slika/tv-sprejemniki/lcd-tv-sprejemniki/470411-lg-32ld350-lcd-tv

32" na 2m je zagotovo dovolj, če ne še malo preveč.
Nazaj na vrh
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.92
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 21, 2010 9:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
če je naslednji TV dober za starša,ki sta že oba preko sedemdeset let
- leta ne povedo kaj dosti o izobrazbi, splošni razgledanosti, itd, ampak verjetno si mislil kaj enostavnejšega za rokovanje, navodila v slovenščini, servis blizu, ne predragi rezervni deli, 5 let garancije ? Gorenje, ali pa Iskra, če še dela televizorje. In ne kupovati sam, ampak naj bosta zraven. Ker drugače nič ne štima. Ni prave barve, ni pravi zvok, oblika ne paše v dnevno sobo, itd. Mimogrede - ne navijam za Gorenje, ker bi se mi zdelo, da imajo neke svetovne izdelke, ampak samo zaradi bližine servisa (verjetno na domu), cenejših rezervnih delov, 5 let garancije in slovenščine.
Jaz imam pa že nekaj let TV DAEWOO ! Kako sem ga kupil ? Šel v Bigbang LJ in rekel, da hočem najcenejši TV z ekranom 72. Želim mu še na mnoga leta ker ko se bo pokvaril, ga verjetno ni od tu do Koreje, ki bi ga znal popraviti.
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.45
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 22, 2010 8:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dva taka imam doma. Za očeta in staro mamo. Delata super, cena primerna. Na daljincu so velike črke, meni v slovenščini... Skoraj bi rekel, da je narejen za stare ljudi.
Nazaj na vrh
71GA
Član
Član

Pridružen-a: Tor 16 Jun 2009 18:53
Aktiv.: 2.01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 22, 2010 9:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej si tole... Zadevo sem si kupil in dela noro dobro.
http://www.mimovrste.com/artikel/2650080021/monitor-lcd-27-samsung-p2770hd-tv-ls27emdku
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kopron
Član
Član

Pridružen-a: Ned 17 Dec 2006 11:29
Aktiv.: 0.76
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 22, 2010 10:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Monitor 27" je premajhen za stare ljudi. Sam sem pred dnevi kupil za starše 32" Grundig. In biti mora vsaj take velikosti diagonala, ker drugače starejši nič ne vidijo in se matrajo z očali.
Če pa je prostor, je pa še bolje če je večja diagonala ekrana.

mucek4
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 22, 2010 12:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

32" so nekje najcenejši. To se lepo vidi zgoraj. 32" TV cenejši kot 27" monitor. Z isto resolucijo Smile
Nazaj na vrh
kramko 69
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 22, 2010 4:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Res je da leta ne povedo o izobrazbi gre se le zato,da je lažje rokovanje in meniji v slovenščini,ker starša bosta itak samo gledala TV se jim enostavno sploh ne da ukvarjati z določenimi vgradnimi elementi kot je USB in podobno.Ne morem jih vzeti seboj ,ker je to mišljeno kot darilo za obletnico in naj bi bilo presenečenje.
Nazaj na vrh
Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.07

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 22, 2010 9:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi se postaviti v njihovo vlogo.
Pojdi v trgovino in išči pilota, ki ima dovolj velike tipke in jih je čim manj.
Dovolj naj bo velika in otipljiva tipka za vklop in izklop, da jo najde tudi, če ne pogleda na pilota.
Tipke za glasnost in za premikanje po kanalih gor in dol naj bodo malo odmaknjene od ostalih, spet, da jih najde tudi če ne bulji v pilota.

Če imajo doma kakšen STB pa je tako ali tako pomembna samo tipka za vklop in izklop.

Deckosprecko
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2010 9:07
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 23, 2010 9:18 am    Naslov sporočila:  Re: Tv za starša Odgovori s citatom

kramko 69 je napisal/a:
Zanima me od vas,ki se spoznate na take stvari če je naslednji TV dober za starša,ki sta že oba preko sedemdeset let.Sedaj imata majhno TV smsung 55ekran in si želita nekoliko večjoda bi bolje videla sliko.Odaljenost od TV je približno 2m.Imata pa kabelsko TV. Sprejemnik ki ga imam v mislih je naslednji http://www.bigbang.si/slika/tv-sprejemniki/lcd-tv-sprejemniki/470411-lg-32ld350-lcd-tv

Za starša si izbral popolnoma OK televizor, sam imam takega v svoji sobi, kupili pa smo ga tudi babici za RD, ampak 32LD320 in je zlo zadovolna - velke številke na dalincu, slovenski meni, ma tudi te digitalne sprejemnike, ki sedaj morajo bit, itd. Lahko pogledaš še tega http://www.bigbang.si/slika/tv-sprejemniki/lcd-tv-sprejemniki/470415-lg-32ld320-lcd-tv , razlika je se mi zdi samo v kontrastu, kar po mojem starša nebi tako motilo, pa še malce cnejši je. Mi smo ga dobil naslednji dan, ko smo naročil. Cene so pa kar sprejemljive v big bangu, tako, da po mojem bi bil to čisto dober nakup.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.75
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 23, 2010 9:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VSE OK, samo pri cenah si udaril mimo. Cene v bigbangu, harvey-u i npodobnih so visoke kot satan. malo poglej popolnoma enake modele na netu - mimov*ste, naku*ovanje.net ali podobno, so cene tudi po sto evrov nižje.
Sicer obstajajo izjeme, ampak v večini primerov so dragi kot pes. Je obvezno treba malce pobrskat po netu!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mucek4
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 23, 2010 10:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
VSE OK, samo pri cenah si udaril mimo.

Oba sta udarila mimo. Cene v bigbangu so drage, ampak preko spleta so pa zelo primerljve z mimovrste. Pogleg tega za dobrih 50€ dobiš še 6let zaščite...

Preveri!
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.75
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 23, 2010 10:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hm....primer samsung P2470HD - big bang 299, dinokomp.si 267, povsod 3 leta garancije, povsod preko spleta. model P2770 bigbang 389,harvey 399, ostali tudi po 350.
Samo dva izmed palete...omenjeni TV je, kot sem rekel, izjema, ki obstajajo, ampak so redki. Zato pravim da je obvezno treba prebrskati po netu. Je zastonj in ti vzame največ pol ure časa.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kramko 69
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 23, 2010 4:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Edino kar me še zanima kakšna je razlika med FullHD in pa RedyHD.Drugače pa najlepša hvala za nasvete.Res so fini taki forumi, se človek lahko lažje odloči ko mu strokovnjaki svetujejo ali pa se spoznajo in imajo izkušnje.Odločil sem se za tega ki sem ga navedel v linku in je že doma,čaka na izročitev.

Hvala!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni