www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Spajkalna postaja Toolcraft
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.59
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 25, 2010 8:17 pm    Naslov sporočila:  Spajkalna postaja Toolcraft Odgovori s citatom

Ker vem, da ste nekateri, ki sodelujete na tem forumu zaposleni pri Conradu bom kar tu vprašal.

Skratka kupil sem digitalno 50W spajkalno postajo Toolcraft, ki naj bi se glede na menja dobro obnesla.

Najprej me zanima kje bi lahko v kolikor je mogoče dobil slovenska navodila za omenjeni izdelek.

Druga stvar pa je to, da se mi zdi da stvar ni dobro umerjena. Namreč ko nastavim na temperaturo 350°C moram kar nekaj časa čakati, da segreje pad in nožico npr. upora, medtem, ko je na isti temperaturi stara spajkalna postaja segrela zelo hitro. Bi temperaturo izmeril pa mi na žalost merilnik temperature na multimetru ne deluje pravilno. Konica je še prva tako, da to nebi smel biti problem.

Je nova spajkalna postaja slabo umerjena ali je bila stara slabo umerjena?

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Igor01
Član
Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09
Aktiv.: 2.52
Kraj: KK

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 25, 2010 8:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za 50W navodil niso prevedli, so pa, predvidevam, enaka kot za 80W.
Pač snemi navodila za 80W.

LP

Edit:
Na predzadnji strani navodil z 80W so tehnični podatki tudi za 50W, navodila so enaka.

588999-an-01-sl-spajkalnapostaja.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  588999-an-01-sl-spajkalnapostaja.pdf
 Velikost datoteke:  175.25 KB
 Downloadano:  43 krat

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12
Aktiv.: 5.61

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 25, 2010 8:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam se zanimam za tool craftovo analogno postajo 50 W. Kaj menite za začetek elektrotehnike, oz. kakšne so izkušnje z to postajo?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 25, 2010 9:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako je potem s kalibriranjem je ok ali ne?

Hvala za navodila.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.97
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 25, 2010 9:51 pm    Naslov sporočila:  Re: Spajkalna postaja Toolcraft Odgovori s citatom

PZUFIC je napisal/a:
...
Druga stvar pa je to, da se mi zdi da stvar ni dobro umerjena. Namreč ko nastavim na temperaturo 350°C moram kar nekaj časa čakati, da segreje pad in nožico npr. upora, medtem, ko je na isti temperaturi stara spajkalna postaja segrela zelo hitro. Bi temperaturo izmeril pa mi na žalost merilnik temperature na multimetru ne deluje pravilno. Konica je še prva tako, da to nebi smel biti problem.

Zakaj je tako sem se spomnil šele, ko sem prebral zadnji stavek. Če uporabljaš original priloženo konico, ki je zelo dolga in tanka (namenjena predvsem SMDjem) za malce debelejše stvari, ti jo prehitro ohlaja na vrhu in se ti dogaja opisano.
Poizkusi s kakšno malce krajšo in debelejšo.

Asortiman dodatnih konic je sledeč:

Dletaste oblike:
T-LB 0,2 mm/25 mm kat. št. 588240
T-3,2D 3,2 mm/17 mm kat. št. 588228
T-2,4D 2,4 mm/17 mm kat. št. 588216
T-1,2D 1,2 mm/17 mm kat. št. 588203
T-0,8D 0,8 mm/17 mm kat. št. 588189

Koničasti obliki:
T-2C 2mmØ/45°/17mm kat. št. 588264
T-1C 1mmØ/45°/15mm kat. št. 588252

BTW, ko smo ravno pri tej firmi - prejšnji teden je prišla ven še ena toolcraftova zadeva ... 588074

Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 26, 2010 9:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dvomim, da je konic kriva, ker temperatura med spajkanjem pade samo za max cca. 2 stopinji Celzija.

Lahko pa poskusim.

kvizko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Okt 2009 20:58
Aktiv.: 1.99
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 26, 2010 10:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Podoben primer sem imel v službi...mi je šef nabavil neko spajkalno postajo iz RS-a podobno tej Toolcraftovi in nikakor ni segrevala niti na 400°C potem pa sem poskusil vstaviti konico od Wellera ...ta pa deluje brez problema! Cool
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 26, 2010 11:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PZUFIC je napisal/a:
Dvomim, da je konic kriva, ker temperatura med spajkanjem pade samo za max cca. 2 stopinji Celzija.

Hm bom poskusil z drugo konico, sicer pa je konica, ki je originalna ravno pravšnja za velikost padov. Moram pa najprej ugotoviti kako jo nastaviti zaradi menjave konice.

Kolikor sem prebral imaš tudi ti tako spajkalno postajo doma pa me zanima na kolikšni temperaturi naprimer spajkaš 0,25W upore na 2mm pade?

Kako pa je s kalibriranjem pred prodajo? Je bila postaja na končni kontorli skalibrirana? Ker če je bila se verjetno ne more na poti razkalibrirat konica je pa tudi originalna.

Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 26, 2010 12:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PZUFIC je napisal/a:
Kolikor sem prebral imaš tudi ti tako spajkalno postajo doma pa me zanima na kolikšni temperaturi naprimer spajkaš 0,25W upore na 2mm pade?
Takšne stvari lotam s konico 1,2 mm/17 mm pri temperaturi 350 do 370. Če uporabljam "neosvinčen" cin pa kakšnih 30 ali 40 stopinj več.

PZUFIC je napisal/a:
Kako pa je s kalibriranjem pred prodajo? Je bila postaja na končni kontorli skalibrirana? Ker če je bila se verjetno ne more na poti razkalibrirat konica je pa tudi originalna.
Kalibracij pred prodajo se ne dela, ker to zagotovi proizvajalec na končni kontroli v proizvodnji.
Pred prodajo pa je tudi težko delat kakršnekoli posege v zapakirano napravo. Kako bi bil zadovoljen, če bi kupil stvar, ki je bila že odvita iz folij in ovitkov, katerih se ne da več zapakirat nazaj kot tovarniški original?
Če se med potjo karkoli poškoduje in to stranka ugotovi šele, ko začne uporabljat napravo pa se ta vsaj v naši firmi takoj ali v nekaj dneh zamenja z novo.
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.73
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 26, 2010 1:06 pm    Naslov sporočila:  Re: Spajkalna postaja Toolcraft Odgovori s citatom

Iztok je napisal/a:
BTW, ko smo ravno pri tej firmi - prejšnji teden je prišla ven še ena toolcraftova zadeva ... 588074

Če imam prav v spominu je to spet še en Rebrand neke druge firme pri kateri se mi zdi da se jo najde za kakšnih 20€-30€ manj?

EDIT: ne verjetno sem mislil tole:
http://www.aoyue.com/en/ArticleShow.asp?ArticleID=359
http://www.ownta.com/aoyue-repairing-system-968.html

Nazadnje urejal/a kobranka Ned Sep 26, 2010 1:26 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 26, 2010 1:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok je napisal/a:
Kalibracij pred prodajo se ne dela, ker to zagotovi proizvajalec na končni kontroli v proizvodnji.

Sepravi je potem postaja 100% pravilno skalibrirana in si brez veze delam skrbi, konico pa bom zamenjal in prilagodil postajo.

Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 26, 2010 1:58 pm    Naslov sporočila:  Re: Spajkalna postaja Toolcraft Odgovori s citatom

PZUFIC je napisal/a:
Sepravi je potem postaja 100% pravilno skalibrirana in si brez veze delam skrbi, konico pa bom zamenjal in prilagodil postajo.
Ti samo poizkusi s krajšo in malenkost debelejšo konico pa sporoči kakšna bo razlika.

kobranka je napisal/a:
Če imam prav v spominu je to spet še en Rebrand neke druge firme pri kateri se mi zdi da se jo najde za kakšnih 20€-30€ manj?

Spomin te ne vara. Zelo podobne postaje smo že pred leti kot group-buy nabavili tudi člani tega foruma.
Samo to postajo za razliko od originalne kitajske verzije tam naročijo nemci in prodajajo pod svojo blagovno znamko. In nemci pod takimi pogoji zahtevajo določen nivo kvalitete, ker potem nudijo tudi garancijo (z doplačilom cca. 15€ celo tri leta) in menjavo na stroške firme.
Pa tudi ekonomsko gledano ... kdo danes še izumlja toplo vodo, če obstajajo stvari, ki že leta delujejo BP?

Glede cene pa ... živimo na prostem odprtem tržišču in kupiš tam kjer se odločiš. Če ti bodo tisti, ki postaje prodajajo ceneje, čez kakšni dve leti ob hudi okvari v nekaj dneh rabljeno zamenjali z novo pa jih sam vprašaj pred nakupom ... Smile
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.73
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 26, 2010 2:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V zvezi z zadevami okoli garancije imaš prav, ampak če pomislim da se zadeve tako ali tako obrabljajo v skrajnem primeru zastarijo in posledično ni več rezervnih delov mi postane vseeno. Sploh pa če jo nabavim kar iz tega seznama : http://www.ipmart.com/main/browse/Mobile,Phone_Repairing,Tools_Soldering,Tools_Hot,Air,Gun,90.php?cat=90
Za hobi uporabo je še to preveč, je ravno prav za pogreti kakšen senzor sile v QFN ohišju na TIV. Mr. Green
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 26, 2010 4:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali moram za konici:
588216 in 588252 kaj spremeniti nastavitve.

Potem praviš, da kalibracija ni potrebna, ker je bila kalibrirana v tovarni.

Bom pa poskusil s prvo ploščato konico, ki sem jo navedel.

PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 26, 2010 8:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moram za uporabo omenjenih dveh konic spremeniti nastavitve?

Sem pa drugače z skoraj identično konico pri stari spajkalni postaji in isti nastavljeni temperaturi dosegel višji učinek. Sicer pa kakor praviš, da so te spajkalne postaje kalibrirane, je bila verjetno prejšnja nekalibrirana in je zato imela višjo temperaturo glede na nastavljeno.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 4 minut