|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
m.matic Član

Pridružen-a: Sre 22 Sep 2004 22:43 Prispevkov: 189 Aktiv.: 0.80
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zetagi Član

Pridružen-a: Pet 01 Jul 2005 19:50 Prispevkov: 22 Aktiv.: 0.09
|
Objavljeno: Sre Jul 13, 2005 12:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja diska nisem formatiral, saj ga ni nujno, lahko bi deloovalo tako kot je!
Kako pa stvar deluje preko routerja?
L.P. Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
m.matic Član

|
Objavljeno: Sre Jul 13, 2005 10:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kako pa stvar deluje preko routerja?
To je ruter...če imaš naložen CC imaš ruter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zetagi Član

|
Objavljeno: Sre Jul 13, 2005 11:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jao to je server, samo bi rad mel priključeno preko že obstoječega routerja!
L.P. Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
m.matic Član

|
Objavljeno: Čet Jul 14, 2005 3:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
dobr naj bo po tvoje pa naj bo server....
Ne vem kako funkcionira prek že obstoječega ruterja ampak ti lahko zagotovim da je veliko bolj stabilen in zanesljiv od mnogih (če ne vseh) na tržišču! Skratka Jaz imam gor na njeh domačo stran, f*p lahko nastaviš še mail server,...Če bi bil jaz namesto tebe in seveda če imaš možnost priklopi tega namesto ruterja. Samo tako informativno če veš ali tudi ne je ruter tudi računalnik, ki je skrit v tisti majhni škatlici. Ima pa zmogljivosti, ki so po večini manjše od tistih, ki jih imaš če si na star PC naložiš CC.
Tako da se pač odloči sam jaz sem ti samo priporočil nekaj za kar lahko trdim da je iz mojih izkušenj v redu! Verjetno pa je za server (ali tudi ne) potrebna drugačna različica Linuxa saj je le-ta prilagojena za delovanje kot ruter!
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zetagi Član

|
Objavljeno: Čet Jul 14, 2005 5:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja oprosti sem mislil da je server, ker je ta prvi post v tem forumu omenjal da ima domačo stran gor!
L.P. Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iNNer Neznanec

Pridružen-a: Ned 11 Sep 2005 12:33 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Ned Sep 11, 2005 12:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zivijo, torej kot vidim tukaj tece debata okoli CCja. Tudi sam ga imam namescenega na neki stari masini. Notr so tri mrezne kartice, vse je skonfigurirano. Torej ADSL tam dela, in ta masina in router (se pravi masina na kateri je CC) se lepo pingata. Sedaj me pa zanima kako si nastavim da mi bo Delal internet se na tej masini, se pravi usmerjanje podatkov na CC masini. (btw zdej imam ADSL kabel prikljucen na to masino) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Ned Sep 11, 2005 6:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Postavi vprasanje v svojo temo in dodaj bolj podroben opis stanja ker nas vecina ni jasnovidcev (vsaj v prostem casu ne) in nam "vse skonfigurirano" in cel kup referenc z zaimki "ta masina" ne pomeni nic, ker ne vemo katera je "ta masina" in kako imas ti to "vse skonfigurirano". Ce je "vse skonfugirirano" potem ti deluje in ni potrebno nic sprasevat, ane ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iNNer Neznanec

Pridružen-a: Ned 11 Sep 2005 12:33 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Ned Sep 11, 2005 7:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Torej,
2. racunalnik: ima namescen win xp, in je povezan preko crossover kabla z prvim racunalnikom. Povezava deluje.
1. racunalnik: Ima namescen Linux CC, vgrajeni ima dve mrezni kartici, ena za ADSL druga za povezavo z drugim racunalnikom,ADSL povezava deluje, prav tako deluje povezava z drugim racunalnikom.
Sedaj pa vprasanje: Kako na prvem racunalniku oz "routerju" nastavim usmerjanje podatkov iz drugega racunalnika naprej v internet. Ali bolj po domace, da bi internet sedaj deloval se na drugem racunalniku??? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 21.00 Kraj: LJ
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Ned Sep 11, 2005 9:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vtipkaj "Linux IP Masquerade HOWTO" v Google za podrobna navodila s primeri.
V grobem rabis podporo za IP forwarding v kernelu (ali kot modul), najbrz bos rabil tudi podporo za NAT, ker verjetno nimas dveh IPjev vidnih na ven, z iptables ustrezno nastavi, da se masquerada promet iz masine z Windowsi v internet in na Windows masini nastavi za default gateway IP naslov mrezne kartice, s katero je Linux masina povezana z Windows masino. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
m.matic Član

|
Objavljeno: Čet Sep 22, 2005 12:02 am Naslov sporočila: |
|
|
PORT FORWARD ima že CC v osnovi !! med nastavitvami ruterja greš network/port forwarding na tvoj IP od PC2 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mipax Član

Pridružen-a: Tor 07 Jun 2005 22:35 Prispevkov: 102 Aktiv.: 0.43 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Sep 29, 2005 9:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Mene pa zanima, če kdo ve, ali se da tale ClarkConnect uporabiti za postavitev foruma in kako se pripravi strežnik, php in MySql.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stealth.us Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 20:06 Prispevkov: 99 Aktiv.: 0.42
|
Objavljeno: Čet Sep 29, 2005 11:32 am Naslov sporočila: |
|
|
mipax je napisal/a: |
Mene pa zanima, če kdo ve, ali se da tale ClarkConnect uporabiti za postavitev foruma in kako se pripravi strežnik, php in MySql.
 |
Ce ne obvladas linuxa je dobra stvar za php in mysql AppServ, ki ti instalira apache server in ostalo. Uporabljas ga lahko kar direkt z windowsa. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TilenS Član

Pridružen-a: Čet 24 Nov 2005 12:29 Prispevkov: 556 Aktiv.: 2.35
|
Objavljeno: Čet Jan 05, 2006 10:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Da ne bom odpiral nove teme...
Pred dvemi dnevi sem si na moj star računalnik (700Mhz,150MB ram, 6GB disk) naložil clarkconnet-a verizijo 3.2. Služil bi mi pa kot server za čist enostavno spletno stran, f*p server in kot router za moj računalnik. Problem je pa v tem, da mi nikakor ne uspe priti v admin meni preko brskalnika. Trenutno imam povezano narejeno tako: iz modema (kabel, statični IP) v router tam naprej na 2 računalnika nato še iz routerja na server in potem iz serverja na moj računalnik. Vem, da ta sistem ni preveč posrečen ampak trenutno ne gre drugače. Zanima me če je ta konfiguracija sploh možna ? Ker imam zdaj problem, da ne vem kaj naj napišem (čisto na začetku inštalacije CC) za "internet IP" in "LAN IP" ? Trenutno sem inštaliral takole, najprej sem izbral gateway mode nato sem za vrsto internet povezave izbral Ethernet, pobal sem že več variant vendar še nisem našel prave.
LP Tilen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni