|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Jan 07, 2004 11:04 pm Naslov sporočila: VCR Philips VR6970/02R |
|
|
Potreboval bi načrt ali nasvet. (v službi imam povezavo na eno stran z načrti - žal sem jo pozabil dati med povezave mogoče bi ga našel celo tam.)
S stvarjo se sicer ne nameravam posebej zafrkavati saj je že zelo star ter ni nič vreden. Je pa od kolega zato sem se ga namreč lotil. Nekoč sem ga že popravljal - crknil je en transistor na swicherju. Sedaj swicher le "pumpa" če ga dam v "zrak" začne delati. Sami elektroliti na koncu so videti vredo. enega sumljivega sem menjal. napetosti so - a ne vem, če so pravilne.
Kak nasvet ...
lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13 Prispevkov: 797 Aktiv.: 3.36 Kraj: Lokev ,Boa , KOPER
|
Objavljeno: Čet Jan 08, 2004 10:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno so slabi elkoti na primarni strani, ker nimam načrta ti lahko samo na pamet odgovorim , da nekateri switčerji imajo na sekundarni strani zaščitno zenerko , ki gre v kratki stik , ko usmernik podivja (zaradi suhih elkotov).
Večina novih videorekorderjev , pa ima sedaj vek trajanja malo dalšega od garancijske dobe, tako da se "preizkušene " splača popravljati
L.P. iskra |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Jan 08, 2004 10:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Iskra hvala,
Tudi sam sem sumil na to, (na "oko" ni bilo kaj videt zato sem mejal le enega) kajti kolega je rekel, da včasih ko ga je večkrat izključil ter ponovno vključil z omrežja je začel delati - meni to ni uspelo bom šel sedaj zamenjat vse elektrolite na koncu swicherja. Bom poročal o rezultatih
lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 491 dni