www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Skupinski projekt - CNC
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 23, 24, 25, 26  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
silvo22
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 18:25
Aktiv.: 2.81
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 20, 2010 8:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

rudiP je napisal/a:
silvo22 je napisal/a:
Evo, na hitro moj predlog.....

[/img]
bravo Silvo. Izgled ni pomemben. pomembno je da, se dosežejo cilji.

Zanima me dolžina vozička, oziroma a lahko dosežemo 50cm delovne dolžine pri taki konstrukciji ?

Seveda se lahko doseže pol metra hoda vendar je skupna dolžina stroja potemtakem več kot meter. Če prostor dovoljuje je to ok, sicer je potrebna druga zasnova. Zanimiva je tale zasnova ki pa tudi potrebuje nekaj več prostora.

[img][/img]

rezkar mini 2.GIF
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  rezkar mini 2.GIF
 Velikost datoteke:  11.59 KB
 Downloadano:  120 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
rudiP
Član
Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30
Aktiv.: 5.66
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 20, 2010 8:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zame 1m ni problem. Sem za prvo tvojo predlagano varjanto, katero bi lahko naredili v kratki ali dolgi verziji. Bi bilo to mogoče?
silvo22
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 20, 2010 11:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, seveda je mogoče. Širina pa gre do max 350 mm, če bi hotel večjo je treba drugačen pristop.
Nazaj na vrh
silvo22
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 27, 2010 2:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj tu je spet zatišje.....??

Nič hudega, sem tudi jaz obupal. Nikjer mi namreč ni najti trapeznega vretena premera osem (8) mm. Če bi kdo kaj vedel bi mu bil večno hvaležen. (Piva ne smem omenjat ker bi to bila korupcija.)

LP
Nazaj na vrh
stane
Član
Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Aktiv.: 5.78
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 27, 2010 3:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Švicarji imajo kroglične od 6 mm dalje.
Trapezna vretena sem samo v strojih videl, kdo jih prodaja pa ne vem.

Miniaturkugelgewinde 6 - 16mm

Sem hotel eno korupcijo prislužit.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70640.74

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 27, 2010 3:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
toplakd
Član
Član

Pridružen-a: Pon 12 Jul 2010 23:12
Aktiv.: 3.25
Kraj: Benedikt

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 27, 2010 4:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tukaj imajo 8x1,5 za 15€ na meter + 3,5€ rez.

TR 8x1,5

LP, Dejan
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.70
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 27, 2010 5:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

silvo22 je napisal/a:
Kaj tu je spet zatišje.....??

Nič hudega, sem tudi jaz obupal. Nikjer mi namreč ni najti trapeznega vretena premera osem (8) mm. Če bi kdo kaj vedel bi mu bil večno hvaležen. (Piva ne smem omenjat ker bi to bila korupcija.)

LP

Hmm, pa saj je bilo že dosti stvari o ugodnih trapeznih vretenih in njih maticah napisanega tu gori. Ena tema, kjer je bilo govora tudi o tem, mi je dobro ostala v spominu in sliši na naslov "Študentski CNC".
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stane
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 27, 2010 6:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Unser Preis: 75,00 EUR

Pa cene tudi imajo ............. Brick wall

Še to, cena je za 500mm.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
toplakd
Član
Član

Pridružen-a: Pon 12 Jul 2010 23:12
Aktiv.: 3.25
Kraj: Benedikt

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 27, 2010 7:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Stane, ne na pamet Smile

A si vnesel željeno dolžino? Piše da je maximalna dolžina vretena 500mm.

Vnesi 500mm in ti vrne ceno 10,50€ za kom

Preveri še enkrat.

LP, DEjan
Nazaj na vrh
1OVER0
Član
Član

Pridružen-a: Sob 01 Dec 2007 14:06
Aktiv.: 1.19
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 27, 2010 8:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo tu malo tam pa tam.....celotnega pregleda pa ni.
Ali se bo našel kdo, ki bo seštel količine in cene ter vse skupaj na pregleden način zapisal v excel tabelo .
Ko bo vse sešteto se bo lahko videlo kaj je predrago oz kje se splača kaj več vložiti oziroma o kakšnih cenovnih okvirih kompleta govorimo.

Dokler ne bo kalkulacije ne bo iz vsega skupaj nič - ga po mojem ni ki bi se lotil skupinskega projekta če ne ve ali bo na koncu vse skupaj stalo 300 € ali 3000 € (tako ali tako se bo kak detalj po vsej verjetnosti pozabil in bo cena malo višja).

Jaz imam še vsaj 1/2 leta gužvo in se ne mislim lotiti še kalkulacij - kot sem že rekel lahko pa potem izrišem (samo imam občutek da ne bo potrebno).
Nazaj na vrh
stane
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 27, 2010 8:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

d'oh! d'oh! d'oh!

Se opravičujem, imaš prav, je sprejemljiva cena.
Nazaj na vrh
silvo22
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 27, 2010 9:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha,...brca je uspela..

Trapezno vretence rabim za popravilo brusilnega stroja za podajanje abciganja brusne plošče. Ponudniki prodajajo od fi 10 navzgor kar pa ne pride v poštev...

Kar se pa tiče kalkulacij CNCja pa lahko zagotovim da s fondom 300 eur ne bo nič.
Ko končam naslednji prototip sporočim stroškovni obračun, za zdaj le podatek da so najcenejša uporabna vodila 200 eur....,...
Nazaj na vrh
silvo22
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 27, 2010 9:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ena korupcija ni velik strošek.. Znajo pa ti švicarji za svoje gevinde računat vsaj 100 korupcij plus ddv...
Za primerjavo: vreteno fi 16 x 5 je pri našem prodajalcu 70 eur za meter....pri istem prodajalcu je vreteno fi 6 .....256 eur za meter,...da o matici niti ne ...

stane je napisal/a:
Švicarji imajo kroglične od 6 mm dalje.
Trapezna vretena sem samo v strojih videl, kdo jih prodaja pa ne vem.

Miniaturkugelgewinde 6 - 16mm

Sem hotel eno korupcijo prislužit.
Nazaj na vrh
TESKAn
Član
Član

Pridružen-a: Sob 30 Jan 2010 15:15
Aktiv.: 0.30
Kraj: Cerkno

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 06, 2010 11:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je že kdo razmišljal, da bi naredil podstavek v obliki črke U, na dno Uja daš mizo, na vrh stranic vodila za X os?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 23, 24, 25, 26  Naslednja
Stran 24 od 26

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni