|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
fizikaby Neznanec

Pridružen-a: Pon 25 Jan 2010 12:50 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01 Kraj: MB
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
z0r1n Član

Pridružen-a: Pon 02 Nov 2009 10:13 Prispevkov: 63 Aktiv.: 0.33 Kraj: Prevalje
|
Objavljeno: Tor Jan 26, 2010 12:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen,
Takšnega problema še jaz nisem imel, lahko si pa to stran ogledaš, mogoče ti bo koristilo "Power Calibration Error"
Edit:
No na tej strani ti pa piše kaj pomeni Calibration Area Full Error .
Povzetek:
I get a 'Power calibration error' or 'Calibration area (almost) full' error message. Why?
Power Calibration is controlled by the recorder.
Before any write operation, all recorders must do a 15 step power test to determine the optimum power for writing to the CD; this is called "Optimum Power Calibration"(OPC). During the write, it continues to do this test to get the best write throughout the whole CD; this is called "Running Optimum Power Calibration" (ROPC).
This whole process is controlled by the recorder, though initiated by programs such as Nero. There is an area on the inner part of the CD for the test and test data info to be stored. You can use this area up to 999 times.
If you receive the "Power calibration error" or "Power calibration area is (amost) full" error message, the cause will be either poor media, poor power, or a defective recorder.
Please try the following solutions:
* Update the firmware of your recorder. Please check the manufacturer's website for the latest version.
* Try another brand of CD-R or CD-RW media.
* Try different power connectors, and for recorders, do not share power with other devices. It needs its own power connector. If the error occurs with an external recorder, the power source in the chassis could be the cause. As a test, try to take the recorder out of the external chassis and connect it internal.
* Try different configurations, such as taking the CD-ROM to the primary IDE bus as slave and have only the recorder connected to the secondary IDE bus as master.
* Send the recorder in for service.
LP!
Zoran
_________________ James Dean: “Dream as if you'll live forever, live as if you'll die today.” |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Modlar Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2009 10:59 Prispevkov: 190 Aktiv.: 0.95 Kraj: Koroška
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pioneer 3112 Član

Pridružen-a: Ned 24 Jan 2010 17:02 Prispevkov: 21 Aktiv.: 0.11 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2743 Aktiv.: 13.21 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Tor Jan 26, 2010 5:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz uporabljam Infrarecorder, nero me ni prepričal. Kolega je imel podobne probleme, zamenjal sem mu pekač in sedaj je v redu.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jakar Član

Pridružen-a: Sob 22 Maj 2004 21:34 Prispevkov: 190 Aktiv.: 0.80 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: Tor Jan 26, 2010 8:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskušaj zamenjati DVD+R za DVD-R ali obratno, pri meni je to pomagalo za isti error.
Lp, Jaka
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.55 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Tor Jan 26, 2010 8:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Z Nerotom do sedaj še nisem imel problemov, pa ga uporabljam od samega začetka.
Probleme lahko povzročajo razno razni programski dodatki (decripterji, virtual CD ipd).
Raje preveri, kaj si v zadnjem času na čarunalniku inštaliral.
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.55 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Tor Jan 26, 2010 8:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pioneer 3112 je napisal/a: |
Priporočam tudi tale program je zelo enostaven , in vsaj meni deluje tudi ko nero odpove. |
In kdaj je to?
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
folc Član

Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 21:25 Prispevkov: 678 Aktiv.: 3.57 Kraj: Nekje med NG in Tolminom
|
Objavljeno: Pon Sep 27, 2010 7:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
meni pa noče zapisati slike (iso)
pa a pečem z nerotm, powerisotm, alcoholom .....
vedno je zapis uspešno zaključen, a ko dam dvd ponovno v računalnik je dvd prazen ... tudi če ga fizično pogledam je nedotaknjen uspelo mi je celo 7 krat zapeči isto sliko na en sam dvd in še vedno pravi da je dvd prazen ... dvd enota pa ni morala iti kajti ostale stvari peče brez problemov
se komu izmed vas sanja kaj bi bilo narobe?
windowsi dvomim da so krivi kajti sem jih formatiral cirka 2 uri nazaj
_________________ elektrika je edina baba, k se ne pusti šlatat
Folc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jvolk Član

Pridružen-a: Ned 05 Mar 2006 1:14 Prispevkov: 737 Aktiv.: 3.14 Kraj: okolica Divače
|
Objavljeno: Pon Sep 27, 2010 7:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj če poskusiš z CDjem?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
folc Član

Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 21:25 Prispevkov: 678 Aktiv.: 3.57 Kraj: Nekje med NG in Tolminom
|
Objavljeno: Pon Sep 27, 2010 7:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
nažalost nimam nobenega cd-ja pri roki
bom povprašal cimre .. podomen problem sem imel kake 4 mesece nazaj a se je sam od sebe rešil tako da sem dal samo drugi dvd not ...
sedaj sumim da so dvd-ji pokvarjeni podomače, kajti nanje se nič ne zapeče tudi na 4 različnih prenosnikih :S (17 dvd-jev že šlo po gobe)
Folc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13 Prispevkov: 906 Aktiv.: 4.80 Kraj: Metlika
|
Objavljeno: Pon Sep 27, 2010 8:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
POWER CALIBRATION ERROR |
Ta napaka pride ko imaš umazano lečo od laserja. Razdri, lečo očisti z alkoholom...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
folc Član

|
Objavljeno: Pon Sep 27, 2010 9:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
ja dobil sem CD in zapekel v prvem poskusu ... očitno so reds DVD-ji za odpis (cirka 120 komadu )
Folc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.02 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Sep 27, 2010 10:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ni nujno. Za zapisovanje na DVD se uporablja drugo lasersko diodo kot na CD.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.21 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Tor Sep 28, 2010 11:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Res je, ampak pravi, da ima enak problem na različnih pekačih v različnih računalnikih, tako da so najbrž problem mediji.
Mogoče veš koliko si ti mediji stari in ali so v "tortici" ali v škatlicah?
Namreč neuporabljeni CD in DVD mediji se zelo hitro starajo, sploh tisti v torticah, saj niso dovolj zaščiteni pred sončno svetlobo.
Neuporabljen CD medij je fuč nekako v 5. do 10 letih, če je shranjen na temnem, ne prevlažne in ne prevročem mestu. Če so pogoji hrambe slabši, je ta čas krajši, lahko tudi manj kot 3 leta. DVD mediji pa so glede staranja še bolj občutljivi.
Ko je medij zapečen, postane nekoliko bolj odporen na te vplive, Zato slučaj, ko medij zapečen pred leti še vedno dela, pravkar zapečen medij iz iste škatle, pa je fuč, ni nič izjemnega.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni