www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

O merilnih instrumentih splošno (izkušnje, nasveti, nabava)

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.93
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 24, 2005 6:00 pm    Naslov sporočila:  O merilnih instrumentih splošno (izkušnje, nasveti, nabava) Odgovori s citatom

Z namenom, da ne pride do zmešnjave v sporočilu o "Samogradnji osciloskopa" sem odprl novo sporočilo. Kot naslov pove: O merilnih instrumentih na splošno, izkušnje, nasveti, nabava ....
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 24, 2005 6:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Simon tebe zanima osciloskop, ki bi bil primeren za servisiranje (nisi sicer napisal, kaj bi servisiral)
V službi za potrebe inustrijskega vzdževanja mi lepo služi Vellemanov PERSONAL SCOPE 10MS/s ***Klik***
Nabavili smo ga v IC elektroniki. Cena takrat je bila okrog 40 000sit.

[g0ran24]
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27
Aktiv.: 2.12
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 24, 2005 6:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz tudi sanjam o osciloskopu, ki bi uspel meriti do 20Mhz samo ko bo kaj denarja.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.03
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 24, 2005 8:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V službi (kdaj tudi doma Very Happy ) že nekaj let uporabljam Scopemeter Fluke 123.
Odličen inštrument, ki mu mogoče manjka samo še merjenje induktivnosti, ter večja pasovna širina. (Sedaj 20MHz)

Cena? Okoli 400K Sit. Rolling Eyes

Proteus
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03
Aktiv.: 8.20

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 25, 2005 3:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Silvo: "za potrebe inustrijskega vzdževanja mi lepo služi Vellemanov PERSONAL SCOPE 10MS/s"

Tistih 10MS/s se mi zdi malce malo še za hobi.

Dokaj simpatičen pa mi je Vellemanov APS230. Cena je seveda x 3, a kot pravi pregovor: "nisem tako bogat, da bi kupoval poceni".

Kakšnih 200Mhz pa bi bilo tisto ta pravo Wink cena pa Shocked
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 25, 2005 3:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Proteus je napisal/a:
Citiram:
Silvo: "za potrebe inustrijskega vzdževanja mi lepo služi Vellemanov PERSONAL SCOPE 10MS/s"

Tistih 10MS/s se mi zdi malce malo še za hobi.

:

Stvar ti služi kot malo boljši "faznprifar" Wink Dejansko pri popravilu v veliki večini gledaš, če je določen signal prisoten oz. če zelo odstopa od pravilnega. V industriji so to razni dajalniki impulzov. Frekvence pa so dokaj nizke. Res pa tak osciloskop ni primeren za tiste, ki se ukvarjajo z VF tehniko.

zoki
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Nov 2003 21:50
Aktiv.: 0.50

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 05, 2006 8:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

Ali pa kakšen TEKTRONIX,vendar mislim da forum ni namenjen profesionalni opremi,ki z amaterskim -hobi delom,nikoli ne upravičiš cene.Mislim seveda na FLUKE.Pobožne želje so seveda vedno prisotne ,vendar nakup opreme v vrednosti nekaj 100K sit ,ni ravno lahko opravičiti.Seveda,pa je stvar popolnoma drugačna,če se uporablja vProfi rabi in prinaša denarce.
Malo sem skrenil s teme,pa vendar je treba povedati vsem,ki prebirajo forum bolj v hobi namen ,da zadustuje za večino stvari kakšen DMM ali pa še boljše GDM.
Seveda se v bolj pripravjeni delavnici znajde tudi osciloskop ,recimo tja do 20MHz,vendar pa ni tako nujno potreben da se nebi dalo brez njega!
Sam ga sicer imam Hameg (oznake se niti ne spomnim),vendar ga zelo poredko uporabljam.Največkrat mi zadostuje že GDM705,ki je prenosen.
Tudi 750,(mislim da je že bilo pisano tukaj )je dovolj za večino dela.
Občasno se da kupiti kakšen instrumen zelo ugodno preko oglasnika.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni