www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kombiniran LCD monitor+TV
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.90
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 29, 2010 7:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj vem? Majčkeno prevelik se mi zdi. Tako po dimenzijah, kot po ceni. Confused Bom moral prespati.
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.65
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 29, 2010 7:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hja, kot sem rekel, kakor za koga. Res je velik, ampak meni ni prevelik. Odvisno, ali sediš 20 cm pred monitorjem ali malo dlje. Jaz sem bil prej naslonjen naprej (22 col), zdaj se lepo naslonim nazaj na naslon in delam. Poleg tega si lahko povečaš pisavo, pa imaš lahko dva okna odprta - enega levo, enega desno. Pa če gledaš HD filme, je super. Jaz občasno ljubiteljsko urejam fotografije (s SLR aparata) in za to delo je sploh super, ker imam lahko dovolj veliko fotografijo in še kup orodnih vrstic gor. Poleg tega je pri gledanju TV-ja slika na 4:3 filmu še vedno kar majhna, če jo ne raztegneš, kar jaz osebno sovražim, ker ne maram gledati raztegnjenih frisov...
Res pa je 24 colski cca 80 evrov cenejši, ja. Je pa manjši...
Jaz imam zdaj na testu tudi LG-jev monitor (brez TV-ja) W2753VC-PF, ki je 300 evrov in ima celo večjo svetilnost (400 cd) kot samsung (300 cd). Sicer razlike ne vidim kaj dosti...TV je namreč za sestro, ampak ko sem poskusil, sem si rekel da to moram imeti...zdaj mi ga je posodil kolega za par tednov, da vidim ali je to res to. Ampak že po parih dneh vidim, da JE.
Sicer imajo 2770HD v harveyu razstavljen, če ti ni predaleč, ga greš lahko v živo gledat. je pa tam 400 evrov Shocked
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.90
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 29, 2010 7:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
...je pa tam 400 evrov Shocked

Hvala za ugotovitve. Glede gornje izjave, pa lahko samo rečem: Naj ga kar imajo!

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 29, 2010 8:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, res. Ampak za pogledat v živo pa je. Pogledaš in rečeš da prideš jutri ponj...upanje ostaja...
No, dobiš ga za slabih 360 evrov. Tudi 340, a ima samo 2 leti garancije...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Raptor
Član
Član

Pridružen-a: Sob 22 Mar 2008 14:20
Aktiv.: 2.53
Kraj: Ravne na Koroškem/Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 29, 2010 8:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
..Jaz imam zdaj na testu tudi LG-jev monitor (brez TV-ja) W2753VC-PF, ki je 300 evrov in ima celo večjo svetilnost (400 cd) kot samsung (300 cd). Sicer razlike ne vidim kaj dosti...

Jaz sem kupil ta monitor pred dvema tednoma. Ko sem ga dal na mizo se mi je zdel sprva malo prevelik ampak sem se ga v nekaj urah navadil in sem zelo navdušen nad njim. Takšna velikost je zakon za fotografijo, CAD programe in gledanje filmov. Moram si pa omisliti tudi jaz en kalibrator, se mi zdi koda urejati fotografije na monitorju za katerega nisem siguren ali ima prave barve.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 29, 2010 9:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, kalibrator je v vsakem primeru dobro imeti, če misliš urejati fotografije. Kljub temu, da tale monitor ne odstopa veliko, še vedno po kalibraciji kaže vsaj malo bolje. Vedeti je treba da profesionalni monitorji, ki res kažejo "prave" barve stanejo ohoho...
Nazaj na vrh
Raptor
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 29, 2010 9:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem pogledal tudi za IPS matriko pa sem si hitro premislil. Ob takšni ceni bom pa že potrpel. Smile
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 29, 2010 10:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hm...tale IPS sem že večkrat videl, a še nisem raziskoval - lahko kaj več poveš o tem - kaj to pomeni?
Nazaj na vrh
Raptor
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 29, 2010 10:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Žal ne vem kaj več kot pa sem sam slišal - baje so barve veliko boljše na takšnih zaslonih in so bolj primerni za fotografijo. Nisem pa še kdaj videl TN matrike in IPS matrike skupaj, da bi lahko primerjal.
Nazaj na vrh
chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.64
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 30, 2010 6:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

'Profesionalni' monitorji res stanejo veliko (stila 2000€ in več), samo dobijo se pa odlični monitorji z IPS matriko in neverjetno dobro reprodukcijo barv za precej manj. En tak primer je odličen ekran HP LP 2475W, ki stane pribl. 500€.

Je najbolje ocenjen monitor za grafično delo, ima IPS matriko in eno izmed najboljših reprodukcij barv. 24col, 1920x1200, v računalniškem formatu (16:10). Jaz sem definitivno vrgel uč nanj, samo še finance manjkajo Smile

Kaj je IPS? To je samo drugačen način izdelave TFT ekranov od klasičnega TN. Ima precej boljšo vidljivost s strani in seveda precej bolj verno reprodukcijo barv. Kakih slabosti sploh nima (razen cene), včasih so bili res precej počasni, a so to nove verzije že popravile.

LP!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 dni