www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

pomoč pri nakupu lcd tv

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.46
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 02, 2010 9:49 am    Naslov sporočila:  pomoč pri nakupu lcd tv Odgovori s citatom

Ojla,

ker ste tu bolj znalci, bi prosil za pomoč pri nakupu nove lcd tv in predvajalnika.

1. tv - nagibam se k led osvetlitvi - se splača dati malo več in kupiti local dimming?

TV se bo gledala iz oddaljenosti cca 4,5 m, včasih tudi iz 7m. Bo diagonala 46 ok?

druge zahteve pa so:

- dvb c, aac
- čimmanjši odsev (glare) ekrana
- dober kontrast
- da ne zgleda kot krizban (bolj enostaven, eleganten dizajn, brez svetlečih plastik)
- verjetno pride prav še analogni sprejemnik?
- cena nekje do 1500 eur

Kako je uporabno brskanje po internetu, katerega imajo nekatere tv?

2. Nabaviti moram tudi nek media center, ki naj ima:

- video predvajalnik/snemalnik (za kako risanko (dvd, divx), pa kdaj bi si kako oddajo posnel
- radio (FM tuner)
- brskanje po internetu preko televizije
- CD oz. DVD enoto, usb.....
- možnost nadgradnje firmwara, da ne bom čez 2 leti spet kupoval novega

Hvala za pomoč!

luka1995
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Apr 2010 21:42
Aktiv.: 3.32
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 02, 2010 10:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predlagam da prebrskaš http://sharp-world.com/ Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
frapor
Član
Član

Pridružen-a: Pon 02 Apr 2007 17:24
Aktiv.: 1.08
Kraj: okolica Kranja

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 02, 2010 5:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na tej strani boš našel precej koristnih podatkov.
Nazaj na vrh
damo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 02, 2010 6:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, hvala Franc, tu sem že iskal. Všeč mi je, ker lahko iščeš po kriterijih. Bi pa rad še kako "živo" mnenje.
.
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12
Aktiv.: 5.61

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 02, 2010 9:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No takole ti rečem.

" 46" je za 4.5 idealen, za 7m dolžine pa rabiš projektor "

Taka so mnenja trgovcev v trgovinah. Mislim pa da to ni toliko realno. Včasih smo gledali iz 4m dolžine 55cm velik ekran, in še to je bil za tiste čase kino.

Mislim da bi bil 46" ekran super, le včasih se boš moral malce bolj potruditi prebrati kakšno črko s 7m. Morda nebi bilo napačno če bi pogledal kakega s 50" vendar tudi ni nuja.

Kar se tiče LED VS. LCD. Led je najnovejša tehnologija in je "top". Sicer je res da je nekaj razlike opazne, če pa misliš da je led vreden razlike v denarju pa sam razsodi Think

Sam sem vedno prisegal na znamko, v današnjem času pa so že vsi prozvajalci lcd toliko napredovali da z nobenim nemoreš hudo zgrešiti. Dancing Angel

Sam pa sem še vedno pristaš philipsa in sony-ja.

Kaj pa boš gledal na televiziji.....? Question Exclamation

Predlagal pa bi ti kaj takega:

SONY 55" (lcd)
http://www.bigbang.si/slika/tv-sprejemniki/lcd-tv-sprejemniki

PHILIPS 46" (led) (cena kar močno presega tvoj rang)

http://www.bigbang.si/slika/tv-sprejemniki/led-tv-sprejemniki/470565-philips-46pfl8605h-12-led-tv

PHILIPS 42" (led) (največji približek tvoji ceni + tvoje zahteve)
http://www.bigbang.si/slika/tv-sprejemniki/led-tv-sprejemniki/470567-philips-52pfl5605h-12-led-tv

l.p
Žiga

EDIT: Kar pa se tiče interneta in net tv (philips) pa ti iz prve roke povem da ni preveč uporabno Liar
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frapor
Član
Član

Pridružen-a: Pon 02 Apr 2007 17:24
Aktiv.: 1.08
Kraj: okolica Kranja

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 03, 2010 9:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za tako razdaljo gledanja, bi se jaz odločil za 52". Sicer ti pa svetujem, da greš v trgovino in se postaviš 4-5m od TVeja pa boš sam presodil. Glede firm, bi se odločil za tisto, ki za najmanj nudi največ. Internet v dnevni sobi pa bo uporaben s prihodom Google TV.
Nazaj na vrh
damo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 03, 2010 9:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za odgovore, mogoče sem malo nerodno zapisal: gledalo se bo iz 4.5m, včasih ampak redko kaka poročila iz 7m (to je izza mize v jedilnici).

Gledamo pa kabelski program cca 3-4 ure tedensko, pa kake risanke bojo počasi prišle na vrsto. Filmov na dvdjih itd ne gledamo.

Malce sem skeptičen, ali je sploh smiselno menjati današnjega 72crt za večji lcd, ker koliko sem videl, so slike dosti slabše (mogoče sem imel srečo, pa majo v trgovinah slabši signal, kot mi doma). Ravno včeraj sem sosedu priklopil matrixa mislim da 32". Slika tako slaba, da takega tvja tudi zastonj nebi hotel. Poleg tega ima še starega Sonya 72, kjer je slika stoj pa glej.

Moram malo pobarati kabelskega operaterja (Krško), ali planirajo kaj HD programov gor dat.

Sicer se mi ne daje toliko denarja za TV, sprva sem bolj ciljal na cca 900e, potem pa videl da local dimming ne dobiš za ta denar. Moram pa se še enkrat prepričati, ali je ta LED sploh vreden toliko večje cene.

robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.04
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 03, 2010 10:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ooo, se eden ki je spoznal. da je ponavadi slika slabsa od CRTja Applause
Prav vceraj sem si v zivo ogledoval razne modele po Lj. trgovinah.
Ze prej sem bil odlocen, da kupim Panasonicovo plasmo in sedaj sem se bolj preprican Dancing
Lepo je gledati TVje v trgovinah kjer so prikljuceni na Blueray predvajalnike z namenskimi posnetki - veselje se na zalost konca doma, ko ga prikljucis na anteno ali STB. V eni trgovini me je trgovec vprasal, ce mi lahko pomaga. Seveda - daj mi daljinca, da preklopim na navadno anteno.Se vedno se najvec gleda "navadno" TV preko DVB-t ali STB signala in meni ne pomaga, ce ima lepo sliko samo preko XY predvajalnikov !!
Tukaj pa se veselje konca in zacnes uzivati v mozaikih, ce TV nima dobrega procesiranje slike, ki vsaj malo omili katastrofalno kvaliteto slike nasih TV postaj.
najnovejsa zmazka od slike sta POP plus in PINK za sprejem katerega bi verjetno za to kvaliteto slike na STBju zadostoval ze dialup modem Brick wall
Pa ima v resnici le malo nizji stream kot avstrijski ali nemski programi (ARD,ORF,...), ki so ze v SD signalu skorajda HD kvalitete Dancing
Torej na kratko - pred nakupom najprej preklopi na "navaden" signal in si oglej sliko Exclamation Exclamation Exclamation

damo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 03, 2010 10:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, zaradi tega sem pred dvem leti pri selitvi v hišo raje kupil rabljeno crt 72cm za 100 eur, kot pa lcd. Predvidevam, da bodo zdaj že HD programi, zato bi šel na lcd. Druga še bolj važna stvar je, da bo hčera počasi tudi kako risanko pogledala (zdaj ji včasih kako spustim na youtubu, pa je čisto nora). Glede na to, da se tvju lahko čisto približa, bi raje imel lcd, ki je vsaj malo bolj oddaljen, je višje, pa ne seva. No itak se bomo trudili, da bo tv gledala karseda malo, ampak vseeno...
chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.65
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 03, 2010 11:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z LCD-ji je nažalost tako, da moraš kupiti kvalitetnega - posledično dragega, nad 1000€ - če hočeš imeti kvalitetno sliko standardne resolucije.

Če se sprehodiš po trgovinah, te ob kvaliteti prikazanega res mine nakup.

Mene so zaenkrat prepričali samo Philips in Sony LCD-ji "višjega" razreda. Eno tako sem predlagal tudi staršema in je slika res super. Sam pa TV gledam tako poredko, da se mi zdi še 300€ preveč za škatlo Smile

LP!
Nazaj na vrh
boco
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Aktiv.: 3.87
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 03, 2010 11:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če se ne motim je na www.rtv-serviserji.si objavljena tabela iz katere se je lažje odločit glede velikosti TV-ja.

...osebno priporočam Sony-a.
LP
Boris

Nazadnje urejal/a boco Ned Okt 03, 2010 11:58 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.99

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 03, 2010 11:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj imajo skoraj vsi dandanašnji LCD/plazme nastavitev bluranja slike, za tiste ki z nosom naslonjenim na panel žalujejo za CRTji....
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
webmouse
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27
Aktiv.: 5.49
Kraj: Bloška planota

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 03, 2010 1:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sam že par mesecev gledam LG 42LE5500 pa moram reči da sem zelo zadovoljen - sem pa naredil celo znanost po raznih trgovinah predno sem se odločil.

Zdaj jo dobiš že po ugodni ceni napram pred par meseci LED - LCD

Največ ji dam v + ker ima RJ 45 in jo imam na mreži v priloženem CD-ju pa je media center program za na PC in moram reči da sploh ne pogrešam kakega predvajalnika.
Nazaj na vrh
miško11
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Nov 2010 20:57
Aktiv.: 0.15

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 09, 2010 12:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po mojih izkušnjah LCD ni nikoli prevelik. Za gledanje s sedmih metrov bo 46 inch vsekakor premalo; po moje, da ne bo pomote. Tudi za 4,5 m ne bo preveč, lahko mi verjameš.
sraka
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52
Aktiv.: 2.38
Kraj: PMAVs

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 09, 2010 1:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

miško11, a se ne bojiš, da boš v ekran padel ?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 14 Ur