|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5529 Aktiv.: 24.06 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Tor Okt 05, 2010 10:20 pm Naslov sporočila: Bascom seminar IV |
|
|
Po vročem poletju bi se nekako spodobilo, ce bi se spet srečali na (katerem že?! Po mojem četrtem, nisem pa siguren) Bascom seminarju. Tokrat smo celo povabljeni (!) in sicer na morje! Da ne bomo vedno samo v gorenjskih ali ljubljanskih koncih nas je Srednja pomorska šola Portorož povabila v njihove konce ...
Potekal bo po, zdaj že lahko rečem, ustaljenem vzoru - več predavateljev in več različnih tematik. Potrebno je osnovno poznavanje programiranja v Bascomu (no, pa tudi če ne - jezik je precej enostaven) in prenosni računalnik. Druga oprema bo na voljo na seminarju samem.
Program je naslednji:
PREDAVANJA:
Vilko: Merjenje razdalje z UZ senzorjem SFR04 & Bascom, SPI LCD zaslon
Vilko: Uporabne operacije s stringi (kako dobiti podnize na osnovi vsebine ...)
Gregor: Komunikacija med mikrokrmilnikom in GSM telefonom / PC računalnikom preko bluetooth povezave
Matjaž: Digitalni potenciometer za audio sisteme, GSM SMS komunikacija na hitro
Jure Mikeln, Vlado Berend: GPS modul; povezava GPS na AVR in PC, praktični primeri uporabe in izračunavanje koordinat, head-to smeri ...
PREDSTAVITEV PROJEKTOV:
Bojan: UKV/KV radijski sprejemnik, krmiljen z AVRjem
Irfan: krmiljenje 2,8'' barvnega touch screen displaya
Termin:
sobota, 30. oktober 2010, 8:30 zbiranje, pričetek seminarja - predavanj ob 9:00 do 14:00.
Vmes par krajših odmorov (Če ne zdržiš do kosila, se spotoma zjutraj ustavi še v pekarni!), kava, čaj ... , po predavanjih kosilo in nato še kakšna urica do dve predstavitve projektov in druženje.
Na kratko - rezervirajte si doma kar cel dan ... (moja rajši vidi, da rečem da pridem pozno zvečer, pa sem doma že ob sedmih kot obratno )
Srednja pomorska šola, Portorož (http://www.pomorska-sola.si/Vsebine/Lokacija.aspx)
Prijave:
Po mailu na gregor.macek@gmail.com (Naslov: BASCOM SEMINAR,v mailu obvezno navedi ime, priimek, nick, email ter GSM !!!) Par informacij bo šlo okoli po mailu še teden pred samim seminarjem. Planirano je za 20 udeležencev, zato se prijavite pravočasno ...
Cena seminarja (v bistvu kosilo, kava, čaj) je 15 EUR in se bo pobirala na samem seminarju. Prosim imejte točno, da ne bo (kot vedno ... ) problemov z drobižem.
Prevoz:
Kdor nima prevoza ali ima viška prostor v avtu, naj objavi v tej temi.
LP, Gregor _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.33 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Sre Okt 06, 2010 6:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Uh, Portorož... lastnega prevoza do tja vsekakor nimam, bi se pa udeležil seminarja, predvsem zaradi "komunikacija z PC računalnikom preko bluetooth povezave" (bo tukaj skučajno predstavljena tudi funkcija BOOTLoaderja ter programiranja čipa preko Bluetootha?), pa tudi ostalih znanj mi ne bi škodilo obnoviti/nadgraditi
Kolikor berem, je dovolj samo prenosni računalnik z naloženim Bascom-AVR in nič druga? Super  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
strobos Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19 Prispevkov: 726 Aktiv.: 3.06 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Sre Okt 06, 2010 1:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bom šel iz Brežic, če bo kdo rabil prevoz.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.71 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Sre Okt 06, 2010 4:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hei saj to je na moji šoli In lih kar se zacenjamo vciti BASCOM... No kar se tice udelezitve, pa je odgovor DA. Koncno se je nasmihala sreca nam primorcem (brez jeze, tudi ce bi bil seminar v LJ bi prisel). _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

|
Objavljeno: Sre Okt 06, 2010 5:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
start:
Tvoje prijave še nisem prejel. Kot je napisano, sprejemam prijave izključno na mail. Pa poleg Bascoma se malo (na)uči še pravopisa
program_er:
Hja, očitno bo naslednjič treba na Štajersko! No, dosti heca - če bo šel še kdo iz vaših koncev, se mu poskusi priključiti, če ne lahko pa (če se ti da ...) v najslabšem primeru zgodaj zjutraj z vlakom do LJ prideš, pa te poberem.
Glede bluetootha je tako: lahko se sprogramira BT modul v SPP način in se ga preko osebnega računalnika dostopa dejansko kot virtualni serijski port (torej bi šlo tudi bootloader programiranje!), so pa še drugi načini komunikacijskih kanalov (audio ...), ki jih lahko vzpostavimo
Lp, Grega
p.s. Jaz grem iz LJ z avtom, če kdo rabi prevoz, se mi lahko pridruži. Edino štart bo malo bolj zgoden, kot bi bil lahko - treba še pripraviti zadeve. _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pobesneli Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24 Prispevkov: 1070 Aktiv.: 5.03 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Sre Okt 06, 2010 9:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem prijavo poslal, upam da ste jo prejeli  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3359 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Čet Okt 07, 2010 7:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tale post je samo zato, da se tema spet pojavi na seznamu 'sveže razprave'. Običajno iščemo novice tam, ali pa pod 'aktualno', a ta tema, ki bo mislim zanimiva za marsikoga, enostavno izgine iz obeh seznamov. No verjetno zato, ker je forum zelo aktiven in je število svežih tem na teh seznamih omejeno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
klemen88 Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37 Prispevkov: 747 Aktiv.: 3.51 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Čet Okt 07, 2010 9:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lep pozdrav!
Žal se tega predavanja ne bom mogel udeležiti zaradi zasedenosti ob vseh sobotah Me pa zanima, če bodo predavanja posneta s kamero? Bo na voljo tudi literatura?
Najlepša hvala za odgovore! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
digital Član

Pridružen-a: Ned 08 Jun 2008 23:11 Prispevkov: 253 Aktiv.: 1.22 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Pet Okt 08, 2010 4:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da sem nekaj časa nazaj v neki temi že omenil oziroma pripomnil, da bi bilo fino popraviti odstotek tistih, ki kljub enostavnim zahtevam (naložen AVR studio in Bascom) pridejo na tečaj nepripravljeni. Vedno smo na začetku pokurili veliko časa za usklajevanje, nalaganje, preizkušanje, ...... in na ta račun so določene teme celo izpadle (Bascom II - cca 20% Vilkotove tematike, nekaj pa smo malo pohitrili, Bascom III - Jure M. - GPS lokator je odpadel, preleteli smo touch screen, Tudi Miha je moral pohiteti........
lp
Nazadnje urejal/a digital Sob Okt 16, 2010 4:48 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
strobos Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19 Prispevkov: 726 Aktiv.: 3.06 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Pet Okt 15, 2010 8:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Odjavljam.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pobesneli Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24 Prispevkov: 1070 Aktiv.: 5.03 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Ned Okt 17, 2010 9:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz nisem dobil nobenega odgovora po emailu, ko sem se prijavil. a sem med prijavljenimi? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

|
Objavljeno: Pon Okt 18, 2010 7:19 am Naslov sporočila: |
|
|
seveda, tudi mail sem poslal. Mogoče kakšen spam filter dela ... _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pobesneli Član

|
Objavljeno: Pon Okt 18, 2010 4:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
A mi lahko še enkrat pošlješ, namreč v spam ni šlo nič. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kose19 Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37 Prispevkov: 1228 Aktiv.: 5.18 Kraj: okolica Kobarida
|
Objavljeno: Pon Okt 18, 2010 7:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz nisem nič dobil. _________________ - Absens, carens -
- Tisti, ki ga ni, bo prikrajšan - |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

|
Objavljeno: Pon Okt 18, 2010 8:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jah, ugotavljam, da očitno službeni server nekaj po svoje pošto pošilja ...
Prijavljen.
LP,g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni