|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Mirko Član

Pridružen-a: Ned 03 Feb 2008 16:03 Prispevkov: 210 Aktiv.: 0.99
|
Objavljeno: Sob Okt 09, 2010 6:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
In za voda dilerje, smetarje, dimnikarje in ostale monopoliste.
Pa ne samo to,državno TV,ki nam vsiljuje neke vrednote ki sploh niso slovenske niti v tistem trdem Titodiktatorskem komunizmu ni bilo treba plačevati,če je nisi želel gledati ali če je nisi imel,ali pa neki hišni upravljalci,ki si izmišljajo najrazličnejše stroške,da si višajo svoje plače.Moram nehat,ker me trese.L.P. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.75 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Sob Okt 09, 2010 7:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj ti jo tudi sedaj ni treba gledati. Enostavno vrži jo skozi okno, potem pa od notarja prinesi potrdilo, da nimaš več televizije. razen če ti je zelo draga, ker imaš na njej priključeno ostalo pretiferijo(igralne konzole, računalnik DVD predvajalnike). Če imaš kabelsko zahtevaj od ponudnika, da ti izklopi signal oz. blokira signale za TV, internet pa pusti če ti je zelo drag, ITD. Seveda sem malo na hitro napisal vse skupa,j ker tudi mene ne zanimajo "praznice", ampak Discovery Channel bi vseeno želel gledati tako da mogoče bi bilo v tem primeru potrebno poseči po vsem, kar ti je na voljo "brezplačno". |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mirko Član

Pridružen-a: Ned 03 Feb 2008 16:03 Prispevkov: 210 Aktiv.: 0.99
|
Objavljeno: Ned Okt 10, 2010 3:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Enostavno vrži jo skozi okno, potem pa od notarja prinesi potrdilo,
Takšno potrdilo ti notar zaračuna za enoletno naročnino,potem ti pa na RTV povejo ,da ne velja za tiste ki imajo električni priključek.L.P. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.21 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Ned Okt 10, 2010 5:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Res je. Zgornji "nasveti" ne sodijo nikamor. Merilo je Zakon o RTV in ta določa kdo je oproščen plačila RTV prispevka:
Citiram: |
Zakon o Radioteleviziji Slovenija določa, da lahko uveljavljajo oprostitev plačila RTV-prispevka naslednje kategorije fizičnih oseb:
a. socialno ogroženi;
b. invalidi, ki imajo ugotovljeno 100% telesno okvaro;
c. invalidi z nižjim odstotkom ugotovljene telesne okvare, toda le v primeru, če prejemajo dodatek za postrežbo in tujo pomoč;
d. osebe, ki so trajno izgubile sluh |
Vir. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.76 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Okt 10, 2010 6:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozabil si tiste, ki lahko dokažejo da SLO kanali pri njem ne vlečejo...resda je takih malo, a kolega je poznal enega...ampak je že kar dolgo nazaj, tako da ne vem niti kje je živel. Vem pa da je pravil da ne vleče noben od SLO programov.
Pa a niso oproščeni tudi penzionisti ? Samo na njih mora biti pisana bajta in s tem elektro priključek... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lagrange Član

Pridružen-a: Pet 10 Okt 2003 10:07 Prispevkov: 164 Aktiv.: 0.69 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Okt 10, 2010 7:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kako lahko odjavim RTV sprejemnik? (na vrh)
RTV sprejemnik lahko odjavite le v primeru, da sprejemnikov ne posedujete in jih v vaših bivalnih prostorih ne uporabljate. Odjava se lahko naredi izključno z izpolnitvijo zakonsko predpisanega obrazca, ki vam ga lahko pošljemo po pošti ali pa si ga natisnete iz naše spletne strani. Odjavo lahko podate na način, da s svojim podpisom dovoljujete ogled dejanskega stanja sprejemnikov na naslovu, za katerega se podaja odjava, in sicer za čas treh mesecev od podane odjave. Drugi možni način odjave je z overitvijo podpisa zavezanca na odjavnem obrazcu, tretji način pa s predložitvijo pisnih dokazil (npr. v primeru izselitve iz države ipd.). |
Hmmm. Dovoljujejem ogled?
Lepa dežela, tale naša kokoška. Sedaj že paradržavno trobilo poseduje širša pooblastila kot policija. Davek tu, davek tam, na vsakem vogalu privatne ali lokalne milice (mestno redarstvo), interesne skupine ki goltajo moj denar, skorumpirano je vse od vratarja do predsednika.
Bo treba spakirat kovčke?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.21 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Ned Okt 10, 2010 8:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
@protoncek
Rekla kazala sistem pri pravniških zadevah ni najbolj uspešna pot.
Preglej Zakon o Radioteleviziji Slovenija (ZRTVS-1), če ne verjameš povzetkom prejšnjega vira:
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200596&stevilka=4191
Glej 32 člen, kdo mora in komu ni treba plačati.
Na kratko rečeno, kot fizična oseba, rezident Republike Slovenije nočeš biti v nobeni od naštetih kategorij, ki so oproščne plačevanja RTV prispevka.
Glede ne sprejema programov RTV SLO pa je 31 člen. Morebiti je upanje v 4. odstavku, vendar je izpolniti njegove zahteve danes skoraj misija nemogoče. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.61 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Ned Okt 10, 2010 8:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če imaš internet, lahko gledaš televizijo in moraš plačevat tako so mi povedali na RTV, ker sem bil že na tem, da ukinem televizijo, no, pa jo nisem  _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.75 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Ned Okt 10, 2010 8:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
No pa bom vprašal drugače. Kaj vse me lahko doleti, če ne plačujem RTV prispevka? Itak je vse skorumpirano, nakar mi pa pol programa posiljujejo z reklami ter parlamentarnim programom in ponovitvami. Tega kakca res ne mislim plačevat, če me bo kdaj doletelo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

|
Objavljeno: Ned Okt 10, 2010 9:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Želel sem od prej dodati še tole ker se navezuje na Lagrangejev prispevek. Menda jim ni potrebno niti v hišo stopiti, ker so menda opremljeni z kombijem za odkrivanje določenih frekvenc, ki naj bi jih oddajale televizije. Me res zanima kakšne so te posebne frekvence? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.01
|
Objavljeno: Ned Okt 10, 2010 10:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Očitno si bolj švoh v VF vodah.
Nič posebne niso.
Frekvence lokalnega oscilatorja v tunerju TVja, torej za MF različna od frekvence oddajnika.
Pri CRTjih pa še H in V odklonske.
Koliko jim to uspe povohat je pa druga stvar... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Ned Okt 10, 2010 10:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Azrael, vem da je to problem. Tisti primer ni bil rekla kazala, ampak dejansko tip ni plačeval naročnine. So prišli od RTV-ja delat meritve in portdili da ni sprejema.
Drugače dandanes po moje res ne dobiš človeka, ki nima v lasti vsaj enega tranzistorčka, kar je že dovolj za naročnino. Ajd, internet nima vsak, posebej kakšni 80 let stari ljudje...ampak radio...
BTW...šteje se da plačuješ če imaš električni priključek. OK, kaj pa, če odjavim elektriko in namestim sončne celice na streho potem nimam električnega priključka in mi ni treba plačevati RTV naročnine... (če verjameš) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.68 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Ned Okt 10, 2010 10:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je TV izklopljen, potem lahko "posnifajo" samo frekvenco st-by switcherja
sicer pa:
Kako lahko odjavim RTV sprejemnik?
RTV sprejemnik lahko odjavite le v primeru, da sprejemnikov ne posedujete in jih v vaših bivalnih prostorih ne uporabljate. Odjava se lahko naredi izključno z izpolnitvijo zakonsko predpisanega obrazca, ki vam ga lahko pošljemo po pošti ali pa si ga natisnete iz naše spletne strani. Odjavo lahko podate na način, da s svojim podpisom dovoljujete ogled dejanskega stanja sprejemnikov na naslovu, za katerega se podaja odjava, in sicer za čas treh mesecev od podane odjave. Drugi možni način odjave je z overitvijo podpisa zavezanca na odjavnem obrazcu, tretji način pa s predložitvijo pisnih dokazil (npr. v primeru izselitve iz države ipd.).
Ali je odjava RTV sprejemnika trajna?
Načeloma ne. Sprejemnik je mogoče odjaviti začasno, največ za obdobje 36 mesecev. Po izteku tega obdobja se šteje, da oseba, ki je sprejemnik odjavila, ponovno postane zavezanec za plačilo RTV-prispevka. V kolikor zavezanec ne navede obdobja, za katero odjavlja sprejemnik, se šteje, da odjava velja za obdobje 12 mesecev.
Odjava sprejemnika za nedoločen čas oziroma trajna odjava je mogoča le v primeru trajne izselitve iz Republike Slovenije, prenehanja obstoja pravne osebe oziroma posameznika, ki opravlja samostojno dejavnost ter v nekaterih drugih okoliščinah, ki jih je zavezanec dolžan navesti in dokazati (npr. odhod starejše samske osebe v dom starejših občanov v primeru, da sprejemnikov ne vzame s sabo ipd.).
Ali lahko odjavo podaljšam?
Pred iztekom roka veljavnosti odjave lahko z izpolnitvijo novega odjavnega obrazca, odjavo podaljšate za naslednje obdobje največ 36 mesecev v primeru, da še vedno niste pridobili sprejemnikov. |
Skratka, če bodo meni kdaj začeli težiti, jim vsaka 3 leta pošljem izjavo in to je to.
TVja nimam. Radio, mini tranzistor, vključen 1x na mesec, lahko tudi oddam. Internet preko GSM telefona.  _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Ned Okt 10, 2010 10:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hm...kaj pa radio v avtu? Mislim da se tudi to šteje...pa FM sprejemnik v mp3 predvajalniku recimo...?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

|
Objavljeno: Ned Okt 10, 2010 11:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dobro za radio ni take panike in tudi ni nevem kako velika naročnina napram TV. Imajo malenkost bolj pester izbor tako glasbe kot oddaj in pa bistveno manj je reklam. Zadeva je pa zelo uporabna na delovnem mestu oz. kadar kaj delaš da ni preveč dolgočasno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni