|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
zcetrt Član

Pridružen-a: Tor 13 Dec 2005 11:29 Prispevkov: 275 Aktiv.: 1.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Okt 13, 2010 11:14 pm Naslov sporočila: Touchpadi oz. drsne ploščice - kako do njih |
|
|
Pozdravljeni.
Oglašam se spet po dolgem času, a ne zato, ker bi opustil elektroniko, ampak zato, ker preprosto ni bilo časa za forum.
Rad bi prišel do nekaj (denimo 3-10) enakih touchpadov, takih, ki se uporabljajo v prenosnikih. Zadovoljen bi bil z rabljenimi iz odsluženih prenosnikov, a žal je res težko priti do enakih kosov, ebay pa je drag zaradi poštnine, poleg tega pa bi moral kupiti cel zgornji del prenosnikov.
Edina zahteva je, da so znamke Synaptics, ki je tako ali tako najrazširjenejša. Dva, ki sem ju uspel dobiti, sta bila iz starih IBM-ovih prenosnikov in sta bila prikladna tudi zaradi konektorja.
Je kdo tu, ki ima kakšne stare odslužene odpisane prenosnike iz kake firme, kjer so kupili več kosov in bi se jih dalo odkupit za simbolično ceno? Lahko so starejši od 10 let. Ve kdo za kakšen odpad, kjer bi mi morda šli na roko in bi lahko odnesel kaj smeti? Kakšen drug predlog?
Za vsak odgovor ali predlog bom hvaležen.
Pozdrav, Žiga. _________________ 4. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.05 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Okt 14, 2010 7:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Malo bi bilo potrebno šraufati. Ob priliki se oglasi. Ampak 10 jih sigurno ni enakih, več kot trije so pa prav gotovo. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.66 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Čet Okt 14, 2010 7:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Offtopic: Darko, imaš mogoče kak delujoč ekran od laptopa? Rad bi namreč preizkusil, če se da na kakšen način tak ekran uporabiti za neke vrste Picture Frame. Kolikor mi je znano, imajo ti ekrani enega od treh razširjenih načinov povezav, in ni hudič, da ne bi z enim mikrokontrolerjem ali fpga-jem uspel nekako spregovoriti z njim.
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.05 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Okt 14, 2010 7:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam. Me pa to tudi mene zanima. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 24.00
|
Objavljeno: Čet Okt 14, 2010 11:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
LVDS imajo.
Nizkonapetostno diferencialno povezavo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni