|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tihi10 Član

Pridružen-a: Ned 04 Okt 2009 21:32 Prispevkov: 62 Aktiv.: 0.32 Kraj: Posavje
|
Objavljeno: Čet Okt 14, 2010 8:53 pm Naslov sporočila: President Taylor |
|
|
Lep pozdrav,
imam CB President Taylor kateri ne dela oddajanje, sprejem dela normalno.Pregledal sem izhodno stopnjo in driverje in so ok.Ima kdo kakšne izkušnje z to CB.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elsak Član

Pridružen-a: Čet 30 Sep 2010 22:55 Prispevkov: 571 Aktiv.: 3.19 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Pet Okt 15, 2010 12:14 am Naslov sporočila: |
|
|
A to še obstaja al kaj ? A si že dolgo cebejaš?
Jaz sem imel President Jackson 500kanalno, am/fm. A swr meter ti kaže signal al je mrtev? Kaj pa kabel in priključke od antetne do postaje, si pregledal. A če se pogovarjaš po micu, te slišijo drugi ali ne? Sem imel par postaj, različnih proizvajalcev in nikjer takega problema. To bi te še vprašal. Mogoče kaj veš, kolk je še kaj cebejašov v slo?.
Opiši malo tvoj problem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tihi10 Član

|
Objavljeno: Pet Okt 15, 2010 8:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Seveda še obstaja.V glavnem pa jih uporabljajo še tovornjakarji.Koliko je cebejašev v slo pa ne vem, včasih je bilo aktivnih kar nekaj klubov in veliko navdušencev, zdaj je pa to precej zamrlo.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elsak Član

|
Objavljeno: Pet Okt 15, 2010 1:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se spomnim pred 15 leti, kako je bilo to dejavno. Sem mislu, da to ne obstaja več v privat rabi. Jaz sem z Jacksonom večkrat lovil kamijonarje in tud v zda je letel, če so bli fajn pogoji. Si že dolgo cebejaš? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tihi10 Član

|
Objavljeno: Pet Okt 15, 2010 9:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
S CBjem smo začeli pred več kot 30 leti, kasneje sem pa prešaltal na radioamaterske frekvence.Sedaj pa že ni več časa za te stvari.Včasih še kakšno postajco popravim za prijatelje.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elsak Član

|
Objavljeno: Pet Okt 15, 2010 10:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
A si mogoče kdaj slišal kakšen skip: ŠEKI?
Če si, to sem bil jaz, ki me je bila cela slovenija pa še marsikje. Sem mislu it na ukw, sam nimam pogojev za postavo antene, ker nimam balkona in tud na steno je ne morem dat. Lahk bi mel tud samo tokič, sam bolš je postaja. Pa tud tokič se lahko da uporabt kot postajo, samo še vedno vezat na zunanjo anteno. Pa malo preresni pgovori so tam gor, ki pa men ne ustreza. Jaz se pač pogovarjam prepsorto in brez kletvic seveda.
73 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.71 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sob Okt 16, 2010 10:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz najbolj sumim izhodne driverje. Najbolj pogosta napaka - pač ob "stiskanu" brez antene. Imaš ustrezno terminacijo za meritve? Jaz sem pred leti na sejmu dokaj ugodno kupil 100W širokopasovno terminacijo. Res uporabna reč. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tihi10 Član

|
Objavljeno: Ned Okt 17, 2010 11:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz za meritve uporabljam kar osciloskop, se mi zdi najbolj uporabna zadeva.Izhodna stopnja ne dobi nobenega signala, kakor tudi driverji ne.malo sumum PLL, samo sprejem pa dela normalno.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tihi10 Član

|
Objavljeno: Ned Okt 17, 2010 11:23 am Naslov sporočila: |
|
|
elsak je napisal/a: |
A si mogoče kdaj slišal kakšen skip: ŠEKI?
Če si, to sem bil jaz, ki me je bila cela slovenija pa še marsikje. Sem mislu it na ukw, sam nimam pogojev za postavo antene, ker nimam balkona in tud na steno je ne morem dat. Lahk bi mel tud samo tokič, sam bolš je postaja. Pa tud tokič se lahko da uporabt kot postajo, samo še vedno vezat na zunanjo anteno. Pa malo preresni pgovori so tam gor, ki pa men ne ustreza. Jaz se pač pogovarjam prepsorto in brez kletvic seveda.
73 |
Žal nisem slišal, na CB nisem bil dolgo in v glavnem smo tule lokalno malo poklepetali.Več sem potem uporabljal UKV zveze.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.01 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Ned Okt 17, 2010 11:39 am Naslov sporočila: |
|
|
tihi10 je napisal/a: |
Jaz za meritve uporabljam kar osciloskop, se mi zdi najbolj uporabna zadeva.Izhodna stopnja ne dobi nobenega signala, kakor tudi driverji ne.malo sumum PLL, samo sprejem pa dela normalno.
LP |
Tihi, če ti sprejem dela, je tudi PLL ok. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni