|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.62 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Ned Okt 17, 2010 9:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Predlagam Hitachi, samo niso ravno najcenejši.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6735 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Ned Okt 17, 2010 11:18 am Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Predlagam Hitachi |
Lahko argumentiraš tole prosim? Napisano mi pove manj kot nič. Kateri tip? Napiši prosim, koliko teh si že spravil v pogon, in koliko od drugih proizvajalcev ... kar bi lahko dalo neke primerjalne izkušnje. Kje je Hitachi boljši od drugih? Res me zanima, na podlagi česa tako suveren predlog.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Ned Okt 17, 2010 12:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Malo preveč grobo sem se izrazil.
Moral bi napisati, da je možna izbira tudi Hitachi.
Sam pa bi se zanj odločil, ker mi doma eden odlično deluje.
Se opravičujem.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kvizko Član

Pridružen-a: Čet 08 Okt 2009 20:58 Prispevkov: 381 Aktiv.: 1.99 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Okt 17, 2010 1:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Danes je izbira frekvenčnikov zelo velika in se je prav težko odločit katero firmo uporabit. V firmi imamo kar nekaj strojev opremljenih z Lenze-ji, Emerson-i, Mitsubishij-i pa še nekaj drugih, katerih se trenutno ne spomnim ampak želim omeniti, da prav vsi odlično delujejo!
_________________ LED je prihodnost! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zlabo Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 21:38 Prispevkov: 283 Aktiv.: 1.33 Kraj: Domžale-Kamnik
|
Objavljeno: Ned Okt 17, 2010 1:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lansko leto, sem prakso opravljal v enem inženirskem podjetju ki se ukvarja z avtomatizacijo. So kar resna firma. Nevem sicer zakaj, a vem le da so se Hitachi-ja izogibali kot hudič križa. Žal nevem povedati zakaj (takrat se nisem ravno poglabljal v to) ampak omenili so slabe izkušnje z Hitachi-jevimi frekvenčniki v industriji....
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.90 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Ned Okt 17, 2010 1:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi pri nas v firmi jih je bilo montiranih veliko različnih proizvajalcev. Vsega kar pomnim, sta spustila dušo dva Lenz-ijeva, (na sorazmerno novem stroju po kakih petih letih) en Ines-ov ter en Vat-ov takoj ob priklopu. Inesov pa je bil v pogonu verjetno kakih 15let.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.09 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Ned Okt 17, 2010 1:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Malo preveč grobo sem se izrazil.
Moral bi napisati, da je možna izbira tudi Hitachi.
Sam pa bi se zanj odločil, ker mi doma eden odlično deluje.
Se opravičujem. |
Ni se ti treba kaj dosti opravičevati. Čeprav si napisal tvoj prispevek precej na pamet, pa lahko jaz potrdim tvojo trditev. Delam v firmi v kateri je vsak dan 24ur v pogonu ca 300+ frekvenčnikov. Glede zanesljivosti delovanja vsi frekvenčniki japonskih proizvajalcev močno izstopajo v pozitivnem smislu. So se pa v naši firmi slabo izkazali frekvenčniki Siemens in SEW.
LP
_________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1714 Aktiv.: 7.23 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Ned Okt 17, 2010 3:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še jaz lahko dodam svoj piskrček na temo frekvenčnikov. V zadnjih štirih letih sem spravil v pogon okoli 100 Emmersonov - od Commanderja SKA do SKD (gredo po moči in velikosti) večina trofaznih nekaj jih je bilo vmes tudi enofaznih. Od teh 100 ni do zdaj crknil nobeden, razen iz enega je usekalo že takoj pri prvem priklopu. Vzroka za to nisem šel iskat, naslednji dan sem vgradil drugega (toliko časa rabi PS Logatec da pošlje novega).
Kar pa se Siemensov tiče. Stari frekvenčniki so v redu, novejši pa crkujejo in to zelo pogosto, tako da obstoječe Siemense kratko malo menjamo z Emmersoni. Nevem pa zakaj se nekateri dejansko izogibajo Hitachijev, ker so za moje pojme tudi spodobni frekvenčniki. Mogoče ima tukaj vmes prste zastopnik in pa njihova cenovna politika?!
LP G
_________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6735 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Ned Okt 17, 2010 3:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pzufic nisem pričakoval opravičila ampak pojasnilo. Stresanje nekih "na pamet" trditev ni ravno tisto, kar bi prineslo k verodostojnosti informacij na forumu.
No, tema se je kljub temu razvila v zanimivo izmenjavo izkušenj in informacij s posameznimi proizvajalci. Če bo pa še kaj več povedanega o izkušnjah s podporo in svetovanjem (kar sta po mojem mnenju poleg kvalitete in cene tudi bistvena parametra) bo pa tole doseglo svoj namen.
Lp, Frenki
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Ned Okt 17, 2010 3:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pripenjam dva kataloga LS frekvenčnikov, za katere sem se zanimal in niso bili tako dragi. O kvaliteti pa nebi vedel nič povedati.
Mogoče komu pride prav.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
iE5(090119)eng.pdf |
Velikost datoteke: |
1015.21 KB |
Downloadano: |
16 krat |
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
iG5A(090119)eng.pdf |
Velikost datoteke: |
1.49 MB |
Downloadano: |
6 krat |
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1714 Aktiv.: 7.23 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Ned Okt 17, 2010 10:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
frenki je napisal/a: |
Če bo pa še kaj več povedanega o izkušnjah s podporo in svetovanjem (kar sta po mojem mnenju poleg kvalitete in cene tudi bistvena parametra) bo pa tole doseglo svoj namen.
Lp, Frenki |
Ja, tako je. S PS Logatec imam samo pozitivne izkušnje. So hitri, odzivni, kar se troubleshootinga tiče so pa tudi na nivoju, saj hitri najdejo rešitve. Sicer pa tudi s Kevikom (Siemens) nimam slabih izkušenj.
Vsekakor so zame PS Logatec No.1
LP G
_________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni