www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Bodoča oprema v delavnici?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.92
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 11, 2006 7:59 am    Naslov sporočila:  Bodoča oprema v delavnici? Odgovori s citatom

Si zamišljate, da delate na nekem proletku v svoji delavnici, pa si zaželite topel sendvič. Lepo ga daste v tole stvar, ko pa je končno lepo topel, ga vzamete ven, namesto njega pa vstavite lepo pripravljeno ploščico TIV, ki se bo lepo posušila medtem ko vi lepo malicate Laughing
Brez heca, tole sem videl v najnovejšem katalogu Neckermana. Pomislil sem, da bi prav lepo prišla tale pečka prav v vsaki delavnici. Je kar pravšnje velikosti, pa še za kaj drugega se lahko uporabi, kajne?

pecica.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  118.19 KB
 Pogledana:  181 krat

pecica.JPG

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.91
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 11, 2006 8:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjameš ali ne - podobno pečico sem sam gledal v Merkurju. Če že ne bi imel komore za sušenje TIV, bi jo kupil.

Nazadnje urejal/a Silvo Sre Jan 11, 2006 8:19 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mirkatmir
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 11, 2006 8:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, saj če pogledaš 4.000 SIT res ni nevem kaj, pa še timer za samodejen izklop imaš na njej.
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.95
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 11, 2006 8:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je pa dobro še pogledat koilko watov je.Nekateri je 600W,900W in 1500W.V Mercator so prodajali pečica Severin 1500W.Ne vem,kakšen okus bi bil sendvič zaradi fotolaka.Še nisem poskusil. Laughing
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 11, 2006 10:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Točno tako pečico sem videl v Sparu pred prazniki, za isto ceno se mi zdi. No, za nakup se nisem odločil, ker je pečica majhna, pa še predalčkov nima. Ploščice sušim na zraku na sobni temperaturi, tako da jo niti ne rabim. Če pa bom pečico hotel imeti, jo bom verjetno naredil, tako s predalčki, oziroma poličkami, med katerimi je la nekaj cm razmaka, da spravim noter vsaj 0,5m2 ploščic.
Drugače pa, za amatersko uporabo je nakup pečice dober nakup, kakšen bo pa sendvič ko bo pečica enkrat imela vonj po laku pa ne vem Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70790.99

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 11, 2006 11:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
mirkatmir
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 11, 2006 12:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seveda se hecamo, (saj je na sliki sendvič), ocenjujemo jo samo iz stališča uporabe za TIV. Je pa zelo priročna za tiste, ki sedaj nadlegujejo žene, za souporabo pečice. (ali pa to delamo takrat, ko jih ni doma in o zadevi ne vedo nič Wink ).
andrejj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 11, 2006 6:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Drugače pa bi jaz raje videl kakšen toaster s keramičnimi grelci v delavnici.[/quote]
Ta Severin je toaster peč 1500W.Danes sem videl v Spar še manjšo pečico MTO 1000-Verjetno je 1000W.
Nazaj na vrh
Bozo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21
Aktiv.: 2.78
Kraj: Lendava, Trimlini

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 11, 2006 6:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jo imam že nekaj časa ampak mi se ne dopade ker foto lak na mestih dobesedno zapeče da kar poka. To se dogaja točno pod grelcem. Grelc greje do maksimuma in je čisto žareč vse do izklopa. Vsak naj odloči po želji, ampak jaz je ne uporabljam več.
LP
Božo
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 11, 2006 7:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Božo,ali nastavitev temperaturo.Sicer jaz dam v škatlo in posušim 24 ur v kurilnici.

Nazadnje urejal/a andrejj Sre Jan 11, 2006 9:08 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 11, 2006 7:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Počasi sušen lak je bolje posušen, lahko pa ga čez kakšen dan ali dva dodatno posušimo v pečici pri 50 ali malce več stopinj. Problem točkastega segrevanja se reši tako, da se med grelec in ploščico da pločevina, lahko celo dve pločevini, med pločevinama pa naj bo nekaj milimetrov razmaka. Lahko bi dodali še ventilator za mešanje zraka. Ko enkrat naredimo tako predelavo, je kmalu vseeno če pečko naredimo doma, pa čeprav leseno iz iverke, saj iverka brez težav zdrži 60 ali 70 stopinj, kar je tudi dovolj za sušenje laka in za sušenje premaza s kolofonijo. Grelec za tako pečko je dovolj 100W, bo pač malce dlje trajalo ogrevanje.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.50
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 03, 2007 3:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Mene zanima, kdaj bodo spet take pečiče na razpolago?Sem že ves mercator pregledal,bin bang, euro spin,drolc,...vse kaj je bela tehnika v Krškem. Vse so nad 40€ in več. Potem tako rajši kupim mami da bo tople sendviče delala Laughing Laughing Ali kdo ve kje bi se dalo tako poceni pečico dobiti?Na bolhi sem gledal.

Lp,denis
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
kose19
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37
Aktiv.: 5.18
Kraj: okolica Kobarida

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 03, 2007 6:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobi staro mikrovalovko, daj notri grelec, termostat in ventilator pa je - 70 stopinjbo pa že zdržala Wink . Pa še luč za osvetlitev lahko daš noter. Cool
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni