|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Sagaris Član

Pridružen-a: Tor 06 Okt 2009 11:44 Prispevkov: 105 Aktiv.: 0.55 Kraj: Ilirska Bistrica/Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 22, 2010 11:47 am Naslov sporočila: Vezje brni [popravilo brivnika] |
|
|
Imam en zelo star(približno 20-25let) električni brivnik z baterijo, Philips.
Pred kratkim je crknil, ko pretaknem stikalo se sliši brnenje.
Mi zna kdo povedat kateri elementi povzročajo ta brum?
Notri je nekaj diod, en mali trafo, 2 elektrolitska kondija, 2 bateriji(napetost 0.00V) in nek mali čip z oznako TEA1041 ampak kot iščem na netu, ni tak kot "tanovi".
Any ideas?
_________________ There is no stronger drug than reality! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Okt 22, 2010 12:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kakšen tip? Z motorjem in dvema (ali tremi) rotacijskimi noži? Potem brni motorček. Če ima notri akumulatorčke, potem je to akumulatorski brivnik. Če so accuji čisto zanič, ni nujno da bo delal na elektriko, saj zanič accuji lahko vlečejo kar nekaj štroma, napajalnik pa že v osnovi ni nevemkako močan. najprej se pozabavaj z accuji - ali jih napolni ali vzemi ven in poskusi brez njih.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sagaris Član

Pridružen-a: Tor 06 Okt 2009 11:44 Prispevkov: 105 Aktiv.: 0.55 Kraj: Ilirska Bistrica/Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 22, 2010 1:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne ne brni motorček, brni nekaj v vezju ko priklopim na 220V. Motorček preverjeno dela(priklopil na DC usmernik). Ko je priklopljen na štrom, naj bi šel štrom mimo(mogoče vseeno čez) baterij, ker vrti močneje.
Ima pa 3 rotacijske "klinje".
_________________ There is no stronger drug than reality! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pet Okt 22, 2010 2:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Potem je lahko trafo ali pa elektrolit, če je suh ali prebit.
lahko je karkoli, kakšna dioda prebita, nenazadnje je posledično lahko umrl tudi čip.
Zadnja varianta ti še vedno ostane da vso elektroniko za polnjenje pomečeš ven, vežeš akumulator preko stikala direktno na motor, na ohišju pušo za polnjenje, polnilec pa narediš sam v zunanji škatli. Če je pa še accu zanič, je pa smiselnost početja še vprašljiva - pozanimaj se če ni nov brivnik cenejši od materiala, ki ga boš rabil. Nenazadnje bo brivnik kljub vsemu še vedno star, kline pa, vsaj po teh letih, skrhane.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.93
|
Objavljeno: Pet Okt 22, 2010 2:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Flikni stran in si nabavi britvice + peno, mach 3 ali kaj bolj kvalitetnega.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pet Okt 22, 2010 3:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
neeee....preveč dela nov aparat, pa bo za naslednjih 20-25 let
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

|
Objavljeno: Pet Okt 22, 2010 4:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Niti ne. V tem času kot se s klincami pobrijem in vse skupaj očistim, se z vibracijskim brivnikom ne. Poleg tega se ne zatikajo, in kocine ne frčijo po celi kopalnici, zadeva je mnogo bolj čista.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pet Okt 22, 2010 4:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, kakor si vajen. Ravno zato prodajajo oboje.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Pet Okt 22, 2010 6:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Britvice like Mach3 ali druge s peno so res efektivne in z brivniki je res več truda, da dokončaš dokaj solidno, vendar še vedno bi se z britvicami bolje pobril.
Ampak kaj, ko zaradi britvic dobim vneto kožo in izpuščaje. Namreč zarežejo preveč pri korenini dlake ali celo poškodujejo vrhnjo kožo. Posledično se tam ali zaraste ali razdraži, da peče še naslednji dan.
V petih letih uporabe nisem našel pene, kreme ali kolonjske, ki bi pomagala.
Kupil sem si brivnik in problem je bil rešen. Zgodi se, da še dobim kak izpuščaj ampak ne toliko kot prej z britvicami.
Praktično pa "porabim" en brivnik na leto. Ugotovil sem, da je bolje kupiti kar novega kot pa novo glavo.
K temi; tudi jaz priporočam nakup novega, razen, če je ta prirasel k srcu
_________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pet Okt 22, 2010 6:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem imel probleme z britvicami - daleč nazaj v JNA...vneto kožo itd.
Brivnik je boljši glede tega, ja.
BTW...tudi moj ravno kliče po novem - je odletela gumica okoli gumba za vklop - zdaj kot prvo ni več "waserdiht", kot drugo ga moram z zobotrebcem vklapljati
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.57 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 22, 2010 7:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brivnik na akumulator je nehal delovati po petih letih delovanja, Namesto 500 mAh akumulatorja sem vgradil 1,8 Ah. Se ne spominjam kdaj sem zadnjič polnil. Pa ravno danes sem se bril z njim, toliko o samo praznjenju NiMh celic! Pa nimam tako kratkega spomina . Vem da NI bilo letos! OK?
Je pa brivnik istega proizvajalca, kot navaja vpraševalec na začetku.
Zamenjaj celici, polni čez noč pa bo. Če se splača? 1 glava za britje stane? Imaš pa 3!
Za 70€ dobiš "avion" "razir aparat" proti tvojemu. Odloči se.
_________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.18 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 22, 2010 10:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brijem se dobrih 30 let. S čimer koli sem se do letos poleti bril, sem bil bodisi ves oklan, napol obrit, z vneto kožo, izpuščaji....ali pa kar vse skupaj.
Poskusil vse od klasične britvice v različnih tipih držal, raznih električnih brivnikov (ne cenenih), Wilkinson z dvema, tremi rezili... Skoraj niso naredili pripomočka za britje v tem času, ki ga ne bi preiskusil.
No letos poleti ko mi je zmanjkalo vložkov za dobro leto starega Wilkinsona, seveda jih kot nalašč za moj tip brivnika nikjer niso imeli, pa sem si kupil Gilette fusion power. Ima pet rezil, ter vibra motrorček. No in moram reči, da je to tisto, kar sem ves čas iskal. Hitro, čisto britje, dejansko mi ne nadraži kožo, nisem več ves porezan (pravzaprav se odkar ima tega sploh nisem porezal med britjem), izpiranje prostora med rezili je popolno, v glavnem prva liga.
_________________ Še dobro, da bitje srca in dihanje nadzoruje vegetativno živčevje. V nasprotnem primeru nekateri ne bi preživeli niti 24 ur. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sraka Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.38 Kraj: PMAVs
|
Objavljeno: Pet Okt 22, 2010 11:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ha haha..obriti Slowflay.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.18 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 22, 2010 11:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Takšna pa bo oskubljena sraka....
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.82 KB |
Pogledana: |
5468 krat |

|
_________________ Še dobro, da bitje srca in dihanje nadzoruje vegetativno živčevje. V nasprotnem primeru nekateri ne bi preživeli niti 24 ur. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

|
Objavljeno: Sob Okt 23, 2010 5:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Glede žiletk - Če se težko briješ. Najprej si umiješ obraz nato pa večkrat toplo brisačo gor, namažeš se (in vtreš) s toplo peno po eni strani in začneš briti, nato ponoviš postopek še za drugo stran. Razlog je v tem, da se pena hitro suši in rata pacasta.
Glede izpuščajev - britvico vsakič pred in po britju dobro in temeljito očisti, po potrebi tudi z alkoholom.
Meni je fusion všeč. Ko sem se prvič bril se nisem porezal, čeprav sem pričakoval da se bom. Potem ko sem se afnal sem se celo uspel.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni