www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Sofiranje brezkrtacnih motorckov
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 17, 2005 7:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ce rabis 5x5x1 mm (obstaja vec vrst, jaz imam "SH grade", torej do 150 stopinj C; vecina ljudi kupuje navadne, torej brez oznake, do 80 stopinj C) ti lahko prodam moje ekstra po 65 SIT/kom, kolikor sem sam placal zanje (to je 30 US centov/kom + postnina). Nabavil sem si nekaj kompletov (12 kosov/komplet + rezerve), a ocitno ne bom vseh nikoli uporabil.

Ti, ki so prisli sedaj, so precej nestandardnih dimenzij (niso 5x5x1 mm), prisli so ~4 tolarske tisocake skupaj s postnino, reklamirati prodajalcev pa tukaj bojda ne smem.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 12, 2006 6:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdaj imam shemo narisano, cakajo me se zadnji detajli zato imam spet par vprasanj, obakrat se nanasajo na shemo v Application Note-u, na katerega kaze link na dnu sporocila (shema je bolj proti koncu PDFja, Appendix B):

1: So 330R upori na izhodnih linijah mikrokontrolerja, ki gredo na driverje nekaj PICovsko specificnega ali je to v splosnem dobra ideja ? Vhodi driverja naj bi bili namrec TTL/CMOS kompatibilni (tako pravi njegov datasheet), zakaj bi potem potreboval tiste upore ?

2: Kaj pocne 10 uF kondenzator na shemi zraven 100 nF ob napajanju mosfet driverjev - razumem, da pomaga ob preklopu ampak a ni 10 uF nekam veliko za tiste tri zunanje mosfete + notranje izhodne v driverju ?

3: Se navezuje na prejsnje vprasanje: ker bom prvi test naredil za manjsi tok, bom uporabil darlingtone namesto mosfetov. Bi en sam 1 uF multilayer na driver zadoscal namesto locenega tantalovega in manjsega (100 nF) keramiznega ob napajanju ?

App. Note:
http://ww1.microchip.com/downloads/en/AppNotes/00857a.pdf

Za zacetek bom naredil z AT89C2051 za motor od HDja, toliko da dobim obcutek kako vse skupaj deluje, kako je z zaznavanjem BEMF, itd. (4A stalno max; pricakujem 1-2A porabe pri 8-12V). Koncna verzija bo s Philipsovim LPC925 in za 15+A, kar mora biti vec kot dovolj za previt motor iz CDja in podobne igracke, nad tem bo pa najbrz ze precejsen problem z gretjem vezja.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4
Stran 4 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni