www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

ST in Keil
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70644.76

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 25, 2010 3:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.61
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 25, 2010 4:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

borisz, sem preizkusil oba in se mi ST pač bolj dopade.
Glede na to, da sem trenutno edini predavatelj, bo pač ta izbira Whistle
In še, glede na to, da Keil nima podpore za ST dobro poštimane, bo izbira za software IAR.

Nazadnje urejal/a aly Pon Okt 25, 2010 5:44 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.03
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 25, 2010 4:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:
...Keil nima podpore za ST dobro poštimane...
Question
Lahko tole utemeljiš, prosim?
Nazaj na vrh
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 25, 2010 4:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 25, 2010 5:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Offtopic temo sem razdelil.

S temle glede podpore si me pa nasmejal.
Pred enim tednim sem že pisal mail na LTEK, od koder smo kupili softver, pa ne bu ne mu. Niti kratkega odgovora, da je kdo sploh dobil prebral mail. Nič! Danes kličem po telefonu, nobeden ne dvigne. Pa taka podpora. Še malo, pa bomo vrnili paket.

Glede simulacije rad verjamem, da vse dela kot se šika. Ampak kaj ti rabi simulacija, če kode ne moreš kulturno zapeči na čip! Seveda z orodjem, ki je precej cenejše kot original Ulink. Ampak v IAR pa začuda dela Wink
Enako je z postavljanjem breakpointov. Ne moreš jih postavljati med delovanjem programa. Pri konkurenci pa gre.

V bistvu sem jaz v firmi spravil naprej, da se kupi od Keila namesto od IAR. Ker sem brez poskušine trial verzije naivno verjel, da bo tako opevani Keil delal ko grom (vključno s tech-podporo). Napaka Brick wall

aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 25, 2010 5:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še glede ST <-> NXP... Ne razumem, zakaj takoj skakati v zrak, če se na plan potegne ST namesto NXP. Malo me tole spominja na Telekom, Siol in T2. Dejansko ima NXP pri nas neke vrste monopol, od fakultete naprej. Zakaj ne pogledati h konkurenci? Meni osebno mi je (če se omejim samo na eno stvar) veliko bolj všeč način, kako je poštimana periferija. Osebna preferenca pač. Tako kot je nekumu sadna torta boljša od čokoladne. Pač - bolj ti paše.
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 25, 2010 6:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 25, 2010 6:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

borisz je napisal/a:
Si si prebral kako kontaktiraš support?

V mailu z registracijsko kodo piše, da imamo eno leto supporta. Brez vsakega kontakta. Seveda sem najprej pisal mail tistemu, ki mi je zadevo prodal. Povsem normalno.

Citiram:
Kaj zate pomeni kulturno zapeči kodo, si ne znam predstavljati.

En klik da zapeče kodo na čip. Ne pa da moram rogoviliti okoli z zaganjanjem in ustavljanjem debuggerja ter odklapljati vezje z napajanja da se resetira.

Citiram:
Me pa spet tvoje trditve spominjajo na religijo, ko v eni sapi, poveš, da si uporabljal demo, potem pa trdiš, da nekaj ni v redu, kar bi lahko preizkusil v demo verziji.

Zadihaj in še enkrat preberi.
Demo sem uporabljal od IAR. Od Keila nisem nalagal demota, ampak smo ga samo kupili, ker sem bil prepričan, da bo delovalo. Ampak ne dela.

Citiram:
Vlado, te je pa prosil za argument, meni bi ga bilo pa tudi zanimivo prebrati. Odgovarjaš z nekim splošnim odgovorom,

Niti ne. Sem napisal, kaj je težava. V bistvu dve.
S tem pa, če ima kdo kaj volje se poglabljat, se bo že dokopal do tistih treh sporočil, ki sem jih z vsemi detajli in slikami poslal na uradne naslove - Ltek in Keil spletni obrazec. Meni se ne da več se s tem ukvarjat. Smo dali zadosti denarja da se lahko še kdo drug premakne.

Pa še to glede supporta, na Keil strani se ne da niti priponke poslat zraven sporočila...

Nazadnje urejal/a aly Pon Okt 25, 2010 6:56 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70644.75

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 25, 2010 6:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 25, 2010 7:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 25, 2010 7:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

borisz je napisal/a:
če se prav spomnim, imaš gumb "load", ki je nazadnje naložil kodo z enim klikom. Mogoče nimaš kaj prav nastavljeno?

Ne dela niti se ne da nastaviti. Na dveh računalnikih in z dvema verzijama sw brez in z licenco. En bug v sw očitno.

borisz je napisal/a:
Morda kakšni tehnični argumenti, zakaj ST poseka NXPja na vsej črti? Bi me zanimalo.

Kot sem že prej napisal, osebna preferenca.
Če bi napisal, da bo na seminarju NXP, ne bi bilo niti enega komentarja. Tako pa jih je deset Rolling Eyes

Sicer pa recimo 5x5mm BGA ohišje, vgrajen regulator z možnostjo izklopa, hardverski io pin remapping, 72 MHz, CAN bus, možnost nastavitve slew-rate izhodnih pinov, hardverska možnost delovanja kot open-collector, simultani paralelni 12-bitni ADC, ... toliko na hitro iz glave.

.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 25, 2010 7:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 25, 2010 7:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:
borisz je napisal/a:
če se prav spomnim, imaš gumb "load", ki je nazadnje naložil kodo z enim klikom. Mogoče nimaš kaj prav nastavljeno?

Ne dela niti se ne da nastaviti. Na dveh računalnikih in z dvema verzijama sw brez in z licenco. En bug v sw očitno.

In nisem edini: STM forum in še enkrat

Nazadnje urejal/a aly Pon Okt 25, 2010 8:47 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 25, 2010 8:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.03
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 27, 2010 4:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:
aly je napisal/a:
borisz je napisal/a:

In nisem edini: STM forum in še enkrat

Si dobil od supporta kaj odgovora na to?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni