|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.09 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Tor Okt 26, 2010 9:32 am Naslov sporočila: Cypress PSoC |
|
|
Mnogim nepoznan CYPRESS ponuja odlične mikrokontrolerje z ogromno periferije in brezplačnim SW. Neverjetno enostaven za začetnike, saj se vsa periferija in nastavitve izbirajo grafično.
Ampak to pa je zopet tema za naslednji seminar.... _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.61 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Okt 26, 2010 9:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Cypress PSoC (Programmable System on Chip) je tudi zanimiva reč. Trenutno je bilo povpraševanje za ARM seminar. Imam občutek, da ta PSoC ni ravno najbolj popularen. Offtopic - sem ga želel uporabiti za en moj projekt, tudi na seminarju sem bil, pa je bil po performansah pod željenimi zahtevami, ki sem jih potem dosegel z ARM-om. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.09 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Tor Okt 26, 2010 12:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aly. Predvidevam, da si delal z PSOC1. Ti so res bolj tako, tako. Za preproste naloge pa so čisto spodobni. Za kaj več, pa jih hitro zmanjka flasha (za kar je delno kriv tudi zelo slab prevajalnik). PSOC3 (jedro 8051) pa so kapo dol. PSOC5 (jedro ARM) pa na žalost še nisem imel prilike preizkusiti. _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.64 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Tor Okt 26, 2010 12:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kolega je delal s temi PSOC-i, in je bil sprva navdušen, kasneje pa ga je precej minilo veselje - počasnost, omejenost na IDE, kateri mu ni bil všeč, težave z dobavo, vsi novejši so menda samo v neugodnih ohišjih (brez nogic) ...
Mimogrede, glede Keil in konkurence - a nobeden ne uporablja gnu orodij v komandni vrstici? Jaz v bistvu za vso C / C++ programiranje, tako na windows, linux, kot avr, arm in cel kup soft core procesorjev uporabljam samo gcc. Lahko rečem, da ga že precej dobro poznam, vse njegove kaprice, slabosti in prednosti. Za samo kodiranje v vsakem primeru uporabljam vi oz. Ultraedit, za programiranje procesorjev si pa napišem skripto, ki deluje točno tako kot jaz hočem. Brez problemov.
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.61 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Okt 26, 2010 11:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za ARM7 imam projekt postavljen na WinArm. Ki pa se je zataknil enkrat leta 2006. Za AVR tudi WinAvr.
Edino sedaj za Cortex sem se lotil malo bolj na široko, z IDE in debuggerjem (plača firma + nekaj pride iz EU sklada ). _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.34 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Sre Okt 27, 2010 8:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Brez IDE in možnosti debugiranja sploh ne pogledam nobenega mikrokrmilnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.64 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Sre Okt 27, 2010 9:45 am Naslov sporočila: |
|
|
MarkoM: čisto tako informativno, kaj točno je tista stvar, za katero nujno rabiš IDE?
Debugiranje je mogoče tudi v konzoli, hint: npr. gdb, in grafični vmesnik ddd. Drugače je že DOS imel vgrajen tekstovni debuger
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Sre Okt 27, 2010 10:08 am Naslov sporočila: |
|
|
chaos je napisal/a: |
...kaj točno je tista stvar, za katero nujno rabiš IDE? |
Hitrost programiranja, preglednost, čas, ....
Recimo lep primer. Z ifdef ukazu prevajalniku izločaš dele kode. Pameten IDE bo del kode, ki ni "definiran" označil 7 obarval kot komentar. Tako točno veš pri čem si. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.34 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Sre Okt 27, 2010 10:17 am Naslov sporočila: |
|
|
V tem času, da bi jaz pognal (se naučil uporabljati) vsa ta orodja in napisal skripte itd. lahko že v enem spodobnem okolju naredim pol projekta. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.70 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Sre Okt 27, 2010 11:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
SimonS je napisal/a: |
Sicer pa mnogim nepoznan CYPRESS ponuja odlične mikrokontrolerje z ogromno periferije in brezplačnim SW. Neverjetno enostaven za začetnike, saj se vsa periferija in nastavitve izbirajo grafično.
Ampak to pa je zopet tema za naslednji seminar.... |
Pa saj ta programmer me spominja na KTechlab in Flowcode, samo da je slednji plačljiv. Žal pa ne poznam ostalih brezplačnih variant, predvsem odprtokodnih, pa bi to bilo zelo dobrodošlo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni