|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
marko Član

Pridružen-a: Sre 07 Jan 2004 15:14 Prispevkov: 755 Aktiv.: 3.19
|
Objavljeno: Tor Jan 13, 2004 3:40 am Naslov sporočila: kje v Sloveniji dobiti moški OBD2 konektor (ali po delih) |
|
|
Kje v Sloveniji se bi dobilo ohišje OBD2 konektorja in pine? (ni nujno da je sestavljen). Gledam sem v tujini in obstaja kar nekaj podjetij, ki to ponujajo.. je pri nas kakšen podoben, oz. ki ima možnost tak konektor naročit?
lp mare |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ferdo Član

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:10 Prispevkov: 354 Aktiv.: 1.49 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Tor Jan 13, 2004 8:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi meni bi ta informacija zelo prav prišla. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matej Član

Pridružen-a: Pet 17 Okt 2003 14:00 Prispevkov: 270 Aktiv.: 1.14 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Jan 13, 2004 7:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
zakaj ga rabita?VAG-COM?na netu se da te stvari vseposod narocit.
Konektor in vezje za priklop na rs232 stanejo skupaj ca 25-40EU
cena je odvisna od tega kdo prodaja in komu prodaja
l.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ferdo Član

|
Objavljeno: Sre Jan 14, 2004 8:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Adapter imam narejen in tudi uporabljam ga lahko brez konektorja. Človek se pač znajde, saj se mi za hobi potrebe, to je diagnostika na mojem vozilu ne splača nekam naročat konektor po zasoljenih cenah in z precej poštnine (tujina). Če pa bi bil dobavljiv kje v Sloveniji, pa bi stvar bila drugačna, glede na to, da sem veliko na terenu. Odpade PTT, seveda pa naj bi bila tudi cena razumna. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko Član

|
Objavljeno: Sre Jan 14, 2004 1:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
ferdo je napisal/a: |
Adapter imam narejen in tudi uporabljam ga lahko brez konektorja. Človek se pač znajde, saj se mi za hobi potrebe, to je diagnostika na mojem vozilu ne splača nekam naročat konektor po zasoljenih cenah in z precej poštnine (tujina). Če pa bi bil dobavljiv kje v Sloveniji, pa bi stvar bila drugačna, glede na to, da sem veliko na terenu. Odpade PTT, seveda pa naj bi bila tudi cena razumna. |
Po katerih načrtih si ga pa delal? Ki so na netu? Jaz imam probleme najdit tiste 3 NEC-ove (ld324) čipe, ki so na vezju. A dela vag-com vredu?
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mhd Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2003 20:51 Prispevkov: 127 Aktiv.: 0.54 Kraj: M. Sobota
|
Objavljeno: Sre Jan 14, 2004 6:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem delal tega:
http://www.planetfall.com/%7Ejeff/obdii/
Preverjeno dela in je najenostavnejša in najcenejša varijanta, kar sem jih našel na internetu. Optocooplerje sem vzel kar neke iz starih AT napajalnikov z oznako OP817. Tudi jaz iščem kak poceni konektor
lp Mitja |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko Član

|
Objavljeno: Pet Jan 16, 2004 1:09 am Naslov sporočila: |
|
|
mhd je napisal/a: |
Jaz sem delal tega:
http://www.planetfall.com/%7Ejeff/obdii/
Preverjeno dela in je najenostavnejša in najcenejša varijanta, kar sem jih našel na internetu. Optocooplerje sem vzel kar neke iz starih AT napajalnikov z oznako OP817. Tudi jaz iščem kak poceni konektor
lp Mitja |
Živjo! Sem pogledal dva razlicna AT napajalnika in v nobenem ni tega optoizolatorja.. Imaš mogoče oznako napajalnika (mogoče firma), v katerem si to našel?
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ferdo Član

|
Objavljeno: Pet Jan 16, 2004 8:26 am Naslov sporočila: |
|
|
To so klasični, najenostavnejši optokoplerji. Uporabiš lahko skoraj karkoli drugega.Vem, da jih imajo v Conrad-u, sam pa sem jih dobil iz skurjenih analognih modemov (veliko jih je bilo zanič). Najdeš jih na motorolinih modemih (ali conexant) pod oznako "COSMO 1010 817 C11 B" ali v U.S.Roboticsu pod oznako "L0201 817A X". Imel sem cel kup uničenih modemov in nekateri so imeli še cele 817.
Drugače, tudi jaz imam ta adapter in deluje v redu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mhd Član

|
Objavljeno: Pet Jan 16, 2004 10:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Oznake AT napajalnikov ne bi vedel, mogoče DTK. Slučajno so bili z oznako OP817, vzel bi tudi kake druge, rabil sem pač tri optocooplerje in tile trije so bili pri roki ... in zadeva z njimi celo dela. Lahko jih kupiš v vsaki normalni trgovini z elektroniko po 50sit. Glej cenik HTE tukaj na Maxiju.
lp Mitja |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
šlosar Član

Pridružen-a: Sob 10 Jan 2004 20:07 Prispevkov: 68 Aktiv.: 0.29
|
Objavljeno: Sob Jan 17, 2004 5:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali lahko poveš kaj več o diagnostiki avtomobila.O samem ,vezju , programu in za katera vozila je namenjen, če sem prav razumel.
Pozdrav, Marjan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matej Član

Pridružen-a: Pet 17 Okt 2003 14:00 Prispevkov: 270 Aktiv.: 1.14 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Jan 17, 2004 11:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Taprikljucek je primeren za vw,seat,audi in skodo.Deluje pa na novejsih vozilih s tem prikljuckom.Program vag-com pa ti umogoca pregled motorja glede na napake in podobno.Lahko pa preko tega prikljucka tudi stevec prestavis.
l.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
šlosar Član

|
Objavljeno: Ned Jan 18, 2004 12:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Sam bi potreboval za Lancio Kappo 2.0, letnik 95.računalnik mi občasno javlja napako, vendar je na servisu ne najdejo in tako veselo plačujem testiranje ni pa rezultata. Zadeva o kateri je govora bi mi prišla prav. V kolikor ima pa kdo že tester narejen sem ga pripravljen tudi kupiti, za neko primerno ceno.Vsaka pomoč dobrodošla.
L.p Marjan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mhd Član

|
Objavljeno: Ned Jan 18, 2004 11:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Šlosar: žal ti ne morem pomagati, ker poznam samo program VAG-COM, ki je za vozila VAG koncerna. ODBII je sicer standardni konektor za vsa novejša vozila, kot tudi del protokola, ki je namenjen nadzoru nad emisijami motorja. Na tehničnih in na cesti bi preko tega lahko v trenutku odčitali parametre, kot jih sedaj merijo na tehničnih. Za druge parametre vozila pa so protokoli in programi odvisni od proizvajalca, isti samo konektor!
Glede Lancie letnik 95 pa poišči malo po intenetu, google ...
Ko se ti pojavi napaka, ne smeš ugasniti vozila, direkt na servis odčitat napako. In/ali zamenjati servis!
lpm |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
šlosar Član

|
Objavljeno: Ned Jan 18, 2004 1:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Napaka se pojavlja občasno, včasih tudi nekaj mesecev nič,(predvidevam, zrak ali gorivo, moč motorja se zmanjša). Ko je avto na servisu vedno deluje normalno(ni spomina). Računalnik mi namreč javlja samo splošno napako, ne pa konkretne.V upoštev bi prišel samo stalno priključen tester, da bi v trenutku lahko odčital napako.
Pozdrav, Marjan
P.s. Kakšna ideja, kako rešiti težavo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mhd Član

|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2004 8:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če se pojavi ta napaka zelo redko in ni občutiti takrat kakih težav v delovanju motorja se jaz ne bi preveč sekiral. Verjetno res kaj z gorivom, ali pa kaka občasna vlaga tudi kaki slabi kontakti ...
lpm |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni