www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pomivalni stroj Beko

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
laura
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48
Aktiv.: 10.80
Kraj: Sobota

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 27, 2010 11:36 am    Naslov sporočila:  Pomivalni stroj Beko Odgovori s citatom

Hi!Imam eno(mogoče bedasto)vprašanje:kje bi lahko dobil načrt za pomivalni stroj Beko 3503BI oziroma kaj podobnega!? Pray
sonyx
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Okt 2007 10:27
Aktiv.: 2.10
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 27, 2010 12:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa je narobe z pomivalnim strojem?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
laura
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 27, 2010 11:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hi!Hvala vsaj za odziv nekoga-sonyx.Narobe je to da nič ne dela,razen glavne tlivke.Na elektroniko ne dobim napajanja-220V.Mislim da gre prek programatorja,zato bi rad videl načrt(če se ga lahko kje dobi).Je kakšna spletna stran s temi shemami!?
Hvala za odgovor!

sonyx
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Okt 2007 10:27
Aktiv.: 2.10
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 27, 2010 11:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si mogoče preveril stikalo na vratih če je oky. Lahko pa je prekinjen kakšen kabl na spodnjem delu vrat kjer pridejo kabli iz spodaj do elektronike. Kolikor poznam te stroje več kot shemo vezave ne moreš dobiti. Kam gre kakšna žica to je pa vse kar bi dobil.

LP
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
laura
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 28, 2010 9:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hi!Stikalo vrat je bilo prvo kar sem preveril.Resda nisem pogledal morebitno prekinjenost kabla na vratih(kar sem že tudi doživel).Sem pa preverjal vse živo in mrtvo-vsa stikala kar sem jih našel,pa nič!Saj to bi rabil-shemo vezave žic,da bi vedel odkod elektronika dobi napajanje.Sumim programator,vendar se ne bi rad zaletel z nakupom.Saj ne bi bil problem če bi imel stroj doma,vendar je pri enem "dosadnem" sosedu,ki je po dveh urah razkopavanja stroja in četrt kuhinje začel kazati očitne znake nezaupanja v moje sposobnosti Rolling Eyes
Mhhm,pa takšen svet-hočeš mu pomagati,on pa tako!?

JOST
Član
Član

Pridružen-a: Ned 23 Nov 2008 12:01
Aktiv.: 0.64
Kraj: Lokovica

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 29, 2010 6:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jaz sem dobil načrt od enega BEKOta na BIG BANGu iz Ljubljane, kjer so uradni serviserji. Ne vem pa kateri tip je. Če izbrskam načrt ga prilepim. Imam pa čisto novi programator zanj, tako da če sta ista ti ga lahko pošljem.
Pri tebi je lahko problem stikala vrat, žičke oz.slabi priključki, glavno stikalo za vklop, manjša verjetnost pa je programator. Če bi bilo kaj narobe z elektroniko, programatorjem bi ti odneslo varovalko.

Nazadnje urejal/a JOST Pet Okt 29, 2010 1:33 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
laura
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 29, 2010 10:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hi!Bilo bi super če bi našel shemo!Tip programatorja si nisem zapisal d'oh! ,samo tip stroja.Je pa opis približno tak-govorim na pamet-na strani osi je motorček,potem 5-6 kontaktov v vrsti,za njimi pa še 7-9 kontaktov v vrsti.Ne vem če programator preklaplja L in N ali samo enega!Na motorček tudi ne dobim napetosti,kakor ne na elektroniko!Sem pa tudi vprašal enega kolego-Gorenjev serviser-ki mi je ko še sploh nisem povedal do konca rekel:eh,to je programator!?
JOST
Član
Član

Pridružen-a: Ned 23 Nov 2008 12:01
Aktiv.: 0.64
Kraj: Lokovica

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 29, 2010 1:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pomota. Jaz sem imel pralni stroj ne pa pomivalni stroj. Tako da ti žal ne morem dati načrta. Pokliči na big bang pa ti bodo ziher poslali. Vsaj meni so.
Nazaj na vrh
laura
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 29, 2010 9:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hi!Vseeno hvala za dober namen!!!Bom pokklical na Big Bang!
rkulcar2
Član
Član

Pridružen-a: Sre 21 Feb 2007 23:15
Aktiv.: 0.54
Kraj: Lendava

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 29, 2010 9:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej pri kablu pri prehodu v stroj,tam imaš konektor.

LP.
Nazaj na vrh
laura
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 30, 2010 9:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hi!Elektriko dobim do sprednje plate,kjer so glavno stikalo-dela,stikalo vrat-dela,programator-ima samo fazo(ali nulo),elektronika-isto kot programator!
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.21
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 30, 2010 4:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je mogoče odkurilo grelec ali presostat ?

Včasih je del napajanja programatorja čez enega od teh dveh elementov .
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
laura
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 31, 2010 12:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hi!Pr.....o,zdaj se pa res ne spomnim če sem v tisti sili pregledal presostat Think .Seveda je to možno da dobi programator napajanje preko njega.Sicer pa se sosed nič več ne javi tako da bom pozabil na to avanturo.Bom pa zaradi firbca poskusil pri Big Bangu dobiti shemo.Hvala za namige!
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni