www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kateri urejevalnik teksta uporabljate?
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.36
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 12, 2006 7:51 pm    Naslov sporočila:  Kateri urejevalnik teksta uporabljate? Odgovori s citatom

Zanima me, katere urejevalnike uporabljate za pisanje svojih programskih mojstrovin? Sam sem se v DOS-ovih časih večinoma držal IBM-ovega ed-a, ki je vsaj po mojem mnenju imel vse, kar sem od njega pričakoval. Sicer se ga je držala ena neprijetnost, vezana na 64K kos datoteke - za urejanje večjih pa je obstajala možnost swap-a segmenta. Imel pa je možnost select-a po kolonah, kar pri večini današnjih orodij pogrešam. Poskušal sem že kar nekaj "sodobnejših" reči, kot je naprimer Programmer's Notepad ali v zadnjem času Cream , ki kot kaže kar veliko obeta. Rad pa bi slišal tudi za kake dobre predloge ali alternative. Predvsem me zanimajo produkti na M$ platformi, na *nix so zaenkrat izvedenke vi-ja vsaj zame zakon.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.50

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 12, 2006 8:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

joe na *nixih, IDE pripadajocega orodja na Windowsih (Delphi za programe za PC, zdaj se privajam na uVision), sicer pa kar editor Norton Commanderja v DOSu (za mikrokontrolercke) Very Happy
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.78

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 12, 2006 8:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Očitno nas je tukaj kar nekaj "DOS" -ovcov še iz časov "Edlina" Wink
Svoje clipperjeve aplikacije sem pisal z nortonovim NCEDIT-om. Tudi za pisanje progamov za PIC sem ga veliko uporabljal. (še vedno "mi leži" )
Sedaj uporabljam Programmers notepad. Dopade se mi, da sem si ga lahko priredil, da dela podobno kot NCEDIT. Določene zadeve sem "obesil" na funkcijske tipke.
F2 - shrani, F5 prilepi ... F9 - požene prevajalnik. ...

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
KRAPman
Član
Član

Pridružen-a: Sre 23 Nov 2005 14:35
Aktiv.: 0.48
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 12, 2006 10:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

frenki odvisno za kateri prog. potrebuješ kodo. C++ Visual Studio/Dev C++, java Eclipse, SQL MS Access, PIC mikrokontrolerji MS notepad/Textpad..., kar se pa tiče Linux platforme pa se s tabo 100% strinjam Wink

Lp
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70611.10

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 12, 2006 10:58 pm    Naslov sporočila:  Re: Kateri urejevalnik teksta uporabljate? Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 13, 2006 1:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz se ukvarjam se kar precej z reverse engineeringom, zato mi pride za tovrstne stvari (kot jih omenja Mare) prav "disas", GPLed, pozna kar precej arhitektur (in predvsem to, kar jaz rabim Smile ).
Nazaj na vrh
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.90
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 13, 2006 8:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še v DOS-u NC, sedaj FileComander, ki je zamenjava NC-a v Windowsih. Je popolnoma enak, samo nekaj "cukrčkov" ima novih. Stvar navade pač.
slawc
Član
Član

Pridružen-a: Ned 07 Mar 2004 11:43
Aktiv.: 0.88

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 13, 2006 9:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

copy con > main.c

Cool Po koncanem tipkanju pa F6 in enter
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.36
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 13, 2006 11:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

slawc je napisal/a:
copy con > main.c

Very funny Laughing Applause .

Mare ravno zato poskušam, kako se bo obnesel cream.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 13, 2006 11:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mimogrede, se spomni kdo Edlina Evil or Very Mad pa pisanja Autoexec-a ter Config.sys z njim Twisted Evil
mirkatmir
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 13, 2006 11:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seveda, a se mogoče spomniš, mislim da debug, pa vpisovanja slabih sektorjev HD-ja, da potem PC ni pisal po njih?
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 13, 2006 12:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
Mimogrede, se spomni kdo Edlina Evil or Very Mad pa pisanja Autoexec-a ter Config.sys z njim Twisted Evil

Miha Mazzini je bojda v edlinu napisal knjigo - si predstavljas to ? Brick wall
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 13, 2006 12:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Miha Mazzini je tudi napisal knjigo o Clipperju, katera mi je bila veliko v pomoč. Sploh so zanimivi nekateri citati v njej. Wink
Eden, ki mi je ostal v spominu je bil nekaj takega:

"Ob upuštevanju vsebine knjige boste zagotovo postali bogati ali slavni. Če ne, vam ne morem pomagati. Ali pa. Hej, ste že kdaj pomislili, da bi napisali knjigo z naslovom Clipper ... Very Happy "

mirkatmir
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 13, 2006 12:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta knjiga je tudi mene popeljala v skrivnosto Cliperja, ki ga še danes "moram" uporabljati zaradi podpore mojim programom. Ravno sedaj, ko bo uvedeno dvojno označevanje cen.
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70611.10

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 13, 2006 2:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni