www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Firefox vse bolj priljubljen
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Novice
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
LoLek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 1.44

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 18, 2005 11:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj tako hudo ni. Imam zadnjo verzijo firefoxa in se včasih obesi, ko imam odprtih po 10 oken (zavihkov ne uporabljam) in ko veliko downloadam. Najbolj učinkovito to rešin če v task managerju ubijem pod processes firefox.exe.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.03
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 18, 2005 12:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne uporabljaš zavihkov? Meni je prav uporaba zavihkov velika prednost pred recimo IE. Včasih odprem tudi po 20+ zavihkov, pa razen težav z odpiranjem posameznega (ker pač ne vidim več kaj piše na zavihku) nimam nobenih težav. Redko kdaj imam odprta po 2 okna.
Imam pa še 1.0

LoLek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 1.44

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 18, 2005 4:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisem se jih navadil... Very Happy Stara navada, železna srajca.
Nazaj na vrh
mujo
Član
Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24
Aktiv.: 3.14
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 18, 2005 6:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

meni se je firefox v letu in pol aktivne uporabe sesul le parkrat - ceprav programiram spletne aplikacije (torej prezivi veliko errorjev in vsega). Vecinoma ga uporablam pod Linuxom (distribucija gentoo, kernel 2.6, gcc 3.4), ter pod win xp
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.98
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 18, 2005 7:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lolek:
Železo rjavi, treba počas zamenjat, da ne bo prerjavela Laughing

Še en pretežno zadovoljen uporabnik FF. Glede sesuvanja: sem to že tudi doživel, vendar zelo poredko. Največkrat so težave zaradi vtičnikov kot so Flash, PDF... Spolh PDF je eden izmed najbolj problematičnih. Odkar imam nastavljeno, da PDF-e odpira zunanja aplikacija je težav 3/4 manj.

Me pa moti par stvari kot recimo odpiranje praznih zavihkov pri snemanju datotek z interneta.

Uporabljati sem ga začel predvsem zaradi varnosti, so pa zavihki hitro postali eden izmed glavnih vzrokov. Pa podpora RSS.

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.78

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 12, 2005 10:04 am    Naslov sporočila:  Firefox 1.5 Beta 1 že na voljo Odgovori s citatom

Mozilla Foundation je uporabnikom ponudila novo različico priljubljenega internetnega brskalnika Firefox 1.5 Beta 1.

Med novostmi Firefox 1.5. Beta 1 so avtomatizirano posodabljanje, hitrejša navigacija, izboljšano blokiranje neželenih oglasnih oken, izboljšana uporabnost in boljša podpora operacijskemu sistemu MAC OS X. (aNET)

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2005 10:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole sicer ni najbolj spodbudna novica za uporabnike FF Sad

Nove napake pri Mozilli Firefox
Odkrili so jih kmalu po novem popravku

Znanost in tehnologije, 24. september 2005 10:57
RTV SLO

Firefox ni tako varen, kot so sprva domnevali. Foto: Firefox
V spletnem brskalniku Firefox so našli devet novih napak, zaradi katerih se znova postavljajo vprašanja o varnosti pred zlorabami.

Francoska skupina računalničarjev je na napake opozorila kmalu po tem, ko je Mozilla, lastnik brskalnika Firefox, izdala nov popravek k osnovni različici.

Popravek naj bi preprečil zlorabo luknje v brskalniku, ki hekerjem omogoča nadzor nad računalniškim sistemom uporabnika.

Firefox je veljal za varnejšega od Microsoftovega Explorerja, zato se je med uporabniki hitro širil. Letos pa so pri Firefoxu odkrili kar 19 napak, dvakrat več kot pri Explorerju, kjer so jih našli 8.

Vir RTVSLO

RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.22
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2005 7:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:

Firefox je veljal za varnejšega od Microsoftovega Explorerja, zato se je med uporabniki hitro širil. Letos pa so pri Firefoxu odkrili kar 19 napak, dvakrat več kot pri Explorerju, kjer so jih našli 8.[/i]

To pa najbrž zato, ker jih pri mikrosoftu nihče več ne išče, ker jih je preprosto preveč Smile

LP Gorazd

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mujo
Član
Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24
Aktiv.: 3.14
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2005 7:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

firefox se izdaja bi lahko rekli kar zelo pogosto (proti IE), torej je kar logicno da ima več novih stvari - tudi lukenj.
Pri firefoxu je se druga stvar - je odprtokoden - vsak lahko pogleda izvorno kodo in si najde luknjo.
Nisem zasledil da bi kjer tako množično govorili o luknjah opere (ki je mimo grede tudi zastonj - od verzije 8.5 naprej), in se brez problema kosa z IE in FF.

Sicer pa uporabljam FF in se ne bojim lukenj, sesuva se mi zelo redko (če pase se zaradi flasha). Uporabljam ga pa tudi za web razvoj in se obnese zelo dobro (sploh ce imas web developer toolbar)
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 13, 2006 8:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

13.1. Pri Mozilli Foundation so izdali novo različico poštnega odjemalca Thunderbird. Thunderbird 1.5 prinaša več novih funkcij, kot so sistem za posodobitev programa, preverjanje črkovanja med tipkanjem, vgrajena zaščita pred napadi phishing, samodejno shranjevanje osnutkov ter podpora za brisanje priponk iz e-poštnih sporočil. Prav tako so izboljšali filtre za nezaželeno e-pošto in iskanje. (aNET)
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.98
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 13, 2006 10:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole men ne gre čisto skupaj, saj verzijo 1.5 uporabljam že več kot en mesec?
Build 20051201

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 13, 2006 10:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Novico sem zasledil na ANET-u. Sam, kar se verzij tiče nisem na tekočem. Na službenem PC-ju imam malo starejšo verzijo. Malo me je strah nadgradnje, da mi vse ne odleti. Tole sem sicer poskusil doma, kjer nisem imel instaliranega odjemalca - pošto hodim sicer brati preko spletnega vmesnika. (klicna linija)
Robbby
Član
Član

Pridružen-a: Sre 19 Nov 2003 14:01
Aktiv.: 0.44
Kraj: okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 01, 2006 12:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odkar sem poizkusil FireFox, IE sploh ne zaženem več.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Tihi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Nov 2003 14:15
Aktiv.: 1.18
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 06, 2006 10:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz večinoma 99% uporabljam FF, razen ko preverjam kako izgleda in deluje izdelana stran tudi v IE. Prišla je nova verzija FF 1.5.1
Drugače pa tudi novi IE uporablja zavihke, prednost ima pa v možnosti pogleda odprtih tab-ov kot thumbs. To je v Beta 2 verziji. Upam da bo to kmalu tudi v FF.
Nazaj na vrh
Slemi
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29
Aktiv.: 1.62
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 11, 2006 1:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odkar sem uporabljal firefox mi je že dvakrat vse bližnjice zbrisal, pa resetiral računalnik, tako da sem ga kar z Opero zamenjal.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Novice Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni