|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Ste s svojim providerjem zadovoljni glede na ostale |
Zelo sem zadovoljen |
|
38% |
[ 44 ] |
zadovoljen sem, a gledam kaj ponujajo drugi |
|
27% |
[ 31 ] |
nisem zadovoljen, a ne najdem časa za analizo |
|
1% |
[ 2 ] |
oziram se za drugimi ponudniki |
|
8% |
[ 10 ] |
nisem zadovoljen, a ne morem zamenjati |
|
23% |
[ 27 ] |
|
Skupaj glasov : 114 |
|
Avtor |
Sporočilo |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.01 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Tor Dec 01, 2009 3:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Telekom VDSL 5/2 + 2xTV. Deluje BP. Mega TV paket. Cena 43 EUR mesečno.
Če bi imel možnost za FTTH bi izbral gotovo to. Drugih ponudnikov ni, tako, da zaenkrat ostajam pri Telekomu.
Če bi imel možnost med vsemi ponudniki bi ta trenutek izbral optiko T2. Ne vem pa, kako bo z njimi v bodoče. Ravnokar so zamenjali direktorja (Matevža Turka) z novim. Siva eminenca ostaja Miran Kramberger. Za naročnike to niti ni težava, ker v najslabšem primeru tako podjetje dokapitalizira ali kupi nekdo drugi. Edino cena se lahko spremeni v takem primeru. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Čet Okt 28, 2010 3:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Davnega leta, ko še ni bilo ADSL sem bil pri Volja dial-up preko ISDN, potem siol ADSL, nato T-2 VDSL in sedaj Telemach.
Najbolj stabilen in zanesljiv je vsekakor T-2, enako opažam pri znancih, kolegih in raznih strankah.
Siol ADSL je bil tiste čase v redu, nekateri so jokali, in stokali, da so prekinitve in da ne deluje tako kot je treba, jaz pa pravim, da v primerjavi s Telemach nobena stvar ne more biti slabša od Telemacha, vse dokler, jim kot naročnik konkretno ne zagroziš in začneš pošiljat položnice nazaj.
Trenutno Telemach digitalni trojček, XL+ z 2 telefonoma je naročnina 65€ z vključenimi 2000 minut pogovora v vsa stacionarna omrežja. Cena je na prvi pogled visoka, vendar če ovrednotim 2000 minut pogovorov, postane cena zelo konkurenčno prijazna glede na druge ponudnike, saj telefon uporabljamo veliko in večinoma minute pokurimo do konca Internet 28/2,5 deluje tako kot je treba, do nedavnega je modem padal tudi več kot 10x na dan za 1-2 minuti, zadnje dni opažam manj kot 5x na dan, imam pa montiranega "čuvaja" ki mi gleda lučke na modemu, tako da točno vem, kolikokrat je prišlo do kratkotrajne prekinitve, ki načeloma ni moteča, če je to manj kot 2x na dan. Pri T-2 na primer, je modem padel mogoče 1x ali 2x mesečno, pa še to velikokrat zaradi Telekoma.
uporabniki interneta smo postali vedno bolj zahtevni, za dvig kvalitete pa skrbi konkurenca, žal je možnost izbire marsikje omejena le na enega ponudnika.
. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.59 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Okt 28, 2010 4:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po enem letu uporabe T-2 storitev. Zadovoljen. Sicer Netgear nekaj "pada" ampak sumim sam router, je še na testu. Drugače pa je povezava stabilna in le redko pade (kolikor vem samo 1x med zadnjimi poplavami). Od takrat ga tudi router "biksa". Pa ni vode videl . Prenos 100/10 preko optike. Ja če verjameš. Po veliko speedtestih max. 60 Mb download. Upload pa drži tudi preko WIFI gre preko 9,5 Mb. Zadovoljivo za ta denar. _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
clownfish Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05 Prispevkov: 765 Aktiv.: 3.23 Kraj: Povir / Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Okt 28, 2010 9:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Trenutno in že tretje leto Siol trojček.. internet 1024/Siol Tv in telefonija(ki jo ne uporabljam). Skupaj z HBO paketom me derejo za 50-53€ na mesec.
Oprema Sinope 568 z Wlan-om.
Sinope že od začetka ne dela dobro, manjka mu precej možnosti za nastavljanje, Wireles vsaka dva dni nekako umre.. čeprav signal je a ne deluje dokler ga fizično ne restartam z vtičnico.
Danes sem oddal prijavo za spremembo operaterja iz Siol-a na Amis.
Pričakujem nižjo mesečno derjatev.. ne nameravam več uporabljati HBO-ja in ne telefonije. Torej le AmisTV in internet kolikor bo kabel zmogel vleči hitro. Vsekakor hitreje kot dosedaj.
Razlog za menjavo.. vsako-mesečna derjatev in odbijujoč pristop Siol-a do mene kot uporabnika. Tele glupe finte, da moraš sam zahtevat, da ti upoštevajo bonuse, da moraš kao slediti svoje pike pa ne vem kaj še vse.. bedarija..
Da o tem, da sem moral zahtevati, da mi v septembru iz računa odbijejo 4 dni kolikor sistem ni bil operativen zaradi poplav?
Naknadno sem dobil z njihove strani dopis, da so stežkim srcem le odobrili moj zahtevek, čeprav v pogodbi z drobnim tiskom piše, da ne odgovarjajo za okvare "višje sile" a vseeno kljub temu, da svojih storitev ne "dobavljajo" te kljub vsemu normalno zaračunajo ?
Torej kljub temu, da hodiš vsak dan v trgovino po kruh, potem pa za 4 dni zboliš in potem naslednji dan ko prideš v štacuno zahtevajo, da plačaš kruh .. ki ga nisi ne kupil ne pojedel.. za vse 4 dni nazaj.. NO WAY!!!
Ko sem bral njihov dopis sem se počutil tako bedno, da sem jim kar hotel naslednji dan poslati en sendvič.. ker so si morali odtegniti od svojega dobička, da so mi vrnili denar katerega so mi neupravičeno zaračunali za storitev, ki jo niso opravili..
DOST MAM takega nategovanja... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.04 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Okt 28, 2010 9:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Že drugo leto sem pri TušMobilu. Internet 4M/500k (20€) in telefonija (10€ + pogovori), brez vezave. Lahko bi rekel, da deluje 365 dni v letu, 7 dni v tednu, 24 ur na dan. Skoraj. Sem pa tja je kakšen izklop, kar je normalno.
Zaenkrat zelo zadovoljen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2742 Aktiv.: 13.22 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Čet Okt 28, 2010 10:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Teče tretje leto, odkar imam amis. Na začetku sem imel 4/0,768 in telefonijo, sedaj imam trio do 10/0,768 in zaenkrat ni pripomb, samo cena je zletela v višave. Podoben nabor storitev bi pri mirkotu dobil za 30 €, tukaj je pa čez 50... Res pa je, da ni primerjave, meni dela internet dokaj dobro če imam prižgano TV, medtem ko pri sosedih, ki imajo mirko tušev dostop do interneta ne dela nič, kot bi moralo, če gledajo še TV in medtem brskajo po internetu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.46 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pet Okt 29, 2010 8:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Pred kratkim nadgrajeno na SiOL VDSL, 5/5 (za 10/10 ni bilo financ ), 1x TV+TEL. Tako kot že vsa leta brez težav. Izpad cca 5x na leto + napovedani. Mogoče pripomba samo cena  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13 Prispevkov: 906 Aktiv.: 4.80 Kraj: Metlika
|
Objavljeno: Pet Okt 29, 2010 9:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Eno leto imam amis 4Mbite + telefonija.
Po priklopu cel kup težav. Ali ni deloval net ali telefon ali oboje. 2 meseca popadkov. Živ obup. Ne kličite podpore prek telefona, pošljite direktno mail na podporo, ker so tisti v živo bolj za okras.
Sedaj sicer vse skupaj deluje, vendar moram ko zazvoni telefon ugasnit downloade če si kaj nalagam, ker me sogovornik ne sliši. To je nasploh težava amisa po celi sloveniji in je zelo moteče. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

|
Objavljeno: Pet Okt 29, 2010 8:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
audiox je napisal/a: |
Eno leto imam amis 4Mbite + telefonija.
Sedaj sicer vse skupaj deluje, vendar moram ko zazvoni telefon ugasnit downloade če si kaj nalagam, ker me sogovornik ne sliši. To je nasploh težava amisa po celi sloveniji in je zelo moteče. |
Niti ne. Čeprav imam trojčka in imam linijo, ki premore okoli 5 Mbit-ov se mi ne dogajajo te stvari. Če je prižgana TV mi odžre okoli 2,5-3 Mbit pasovne širine. Če se med tem časom pogovarjam po telefonu ni nobenega problema.
Velikokrat je problem v hišni inštalaciji, jaz imam nov kabel in je direktno na kabel stisnjen konektor RJ-11. Tako nimam problemov z raznimi motnjami in slabimi stiki, ki se največkrat pojavljajo v spojih med vtičnico in povezovalnimi kabli. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sob Okt 30, 2010 2:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Štiri leta pri Siolu. Koristim le internet 1Mbit. S samo storitvijo sem zadovoljen. V celem obdobju sem imel vsega tri izpade. 1x težave nekje v centrali - globalni izpad omrečja. 1x strgan kabel v moji bližini ter enkrat strela. Odzivnost hitra. Ob streli drugi dan - jih nisem niti klical ker mi je takrat ubilo dva PC-ja.. Serviser je hodil od hiše do hiše ter menjaval modeme.
Sicer ob priklopu ADSL-ja nisem imel druge izbire kot Siol, sicer se za njega sigurno ne bi odločil glede precej slabih izkušenj s samim suportom v podjetju. (kjer sem takrat skrbel za informatiko) Pritisk mi je dvignilo, ko je bil prvi nasvet operaterja "A ste poskusili izključit ter ponovno vklučit modem?" Nekaterim nisem mogel "dokelat" da je internet v rabi v podjetju, ter imam narejena dva VPN-a, ki sicer normalo delata, ter NE morem kar tako izklaplat ter vklapljat modema.
Sedaj imam do hiše optiko. Ko bo priklop možen, pa se bom po vsej verjetnosti spet odločil kar za Siol. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

|
Objavljeno: Sob Okt 30, 2010 10:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Niti ne. Čeprav imam trojčka in imam linijo, ki premore okoli 5 Mbit-ov se mi ne dogajajo te stvari. Če je prižgana TV mi odžre okoli 2,5-3 Mbit pasovne širine. Če se med tem časom pogovarjam po telefonu ni nobenega problema. |
dej še naprimer kak torent odjemalec prižgi na računalniku, počakaj da download naraste do konca, pa me zanima kaj porečeš.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sars Član

Pridružen-a: Tor 05 Jan 2010 20:40 Prispevkov: 671 Aktiv.: 3.57 Kraj: Vransko
|
Objavljeno: Sob Okt 30, 2010 11:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kabelski paket trojka T36 elektro turnšek, internet 10M/768k + dodatni digitalni programi (2€)= 38€ + pogovori. Zelo zadovoljen. Prej uporabljal najprej siol adsl (od časa isdn natega naprej) 1-4M še kar zadovoljen, nato amis internet 4M cca 3 leta - zelo zadovoljen. _________________ Ko misliš, da nimaš sreče v življenju, pomisli na voznike Renaultov.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 12:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
dej še naprimer kak torent odjemalec prižgi na računalniku, počakaj da download naraste do konca, pa me zanima kaj porečeš.  |
Prižgana 2 računalnika s torrenti, TV in še en telefonski klic sem opravil vmes, ravno za ta test. Vse dela brez problemov, klic je trajal 30 min. Res pa je, da imam nov modem (TG782i), obnaša se mnogo bolje od starega speedtoucha, ki ni imel niti WI-FI-ja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 4:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Potem si lahko srečen. Jaz imam TG782 software release 8.2.4.B in imam stalno težave. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
panja003 Član

Pridružen-a: Tor 22 Jul 2008 12:54 Prispevkov: 55 Aktiv.: 0.27 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 7:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Imam Telemachov DTV 3.0 M....izredno zadovoljen, naenkrat mi bp delujejo 3 sprejemniki za TV pa ni nobenega kockanja+internet normalno deluje
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni