www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Uničenje AT89c2051

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
piki
Član
Član

Pridružen-a: Tor 09 Dec 2003 0:53
Aktiv.: 0.25

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 13, 2006 11:21 am    Naslov sporočila:  Uničenje AT89c2051 Odgovori s citatom

Hi!

Imam res zelo čuden problem. Do sedaj sem že velikokrat delal s temi uC toda to sedaj je čudno. Uničil sem jih že 3 komade.

OK pa preidimo na problem. Priklopim +5V in GND, na napajalnik vse OK. Dodam Reset (8.2k na GND in pin1 in 10uF kond. + na +5V - na pin1). Še vedno vse OK.
Dodam 2 33pF kondenzatorja in kvarz na pin 4 pin 5 (OSC1,OSC2), pa mi tok v trenutku skoči na 500mA in mi uC pogine.

Mislim, da ne bi kdo mislil da tako vedno priklapljam uC ampak sem napisal pot, kako sem prišel do zaključka, da ko dam kvarc zraven da crkne. Pa sem dal 2 različna kvarza pa vedno enako. A je sploh problem v mojem uC ali pa tiči problem v samem napajalniku, ampak razlage za to ne najdem.

Prosim za pomoč.

LP, Gregor
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vlado
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35
Aktiv.: 2.38
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 13, 2006 2:06 pm    Naslov sporočila:  uničenje AT89c2051 Odgovori s citatom

Hm.., malo čudno vse skupaj, ali lahko opišeš ostalo periferijo priklopljeno na uPC?
Vlado
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.58

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 13, 2006 6:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da nekaj ne bo drzalo - ce si prikljucil vse tako, kot je treba, potem mora delati normalno. Kondenzatorja z oscilatorja moras prikljuciti se na maso (tega nisi omenil), a to ne more kar skremirati mikrokontrolerja.

Ocitno si nekaj prikljucil narobe, ampak takole na daljavo seveda ne more nihce ugotoviti kaj, saj nisi dodal niti slike ne sheme ne nicesar.

So ostali pini mikrokontrolerja v zraku (floating) ?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.28
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 13, 2006 10:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ob branju sem dobil občutek, da ti dodajaš elemente pri delujočem vezju!?

Preveri še napajalnik, da ni noter npr 7805 brez blokirnih kondenzatorjev

Lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 491 dni