|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
roby13 Član

Pridružen-a: Tor 19 Okt 2010 19:23 Prispevkov: 55 Aktiv.: 0.31 Kraj: Ve
|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 2:10 pm Naslov sporočila: Leteče diode |
|
|
Lep pozdrav,
zanima me če mi lahko kdo pomaga, namreč v šoli smo dobili nalogo da moramo z sprint layoutu 5.0 narisat vezje za leteče ledike. Vse skupaj naj bi blo vezano na MP Attiny2313. Napajanje 9V torej rabim stabilizator napetosti in pa seveda 12 ledik.
Če komu ni odveč bi lepo prosil saj za osnovno shemo in pa če ima kakšen nasvet se ga seveda en bom branil..
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dexboy Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46 Prispevkov: 1116 Aktiv.: 5.46 Kraj: Horjul
|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 2:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
V Eaglu narisana shema nebi bila ok?
_________________ Imagination is more important than knowledge.
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
roby13 Član

|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 2:25 pm Naslov sporočila: Odg. |
|
|
NE, žal shema v Eaglu ne bi bila vredu saj nam je bilo naročeno z strani profesorja, da mora biti shema narisana v Sprint Layoutu 5.0.
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Majster Član

Pridružen-a: Sob 14 Nov 2009 1:05 Prispevkov: 344 Aktiv.: 1.81 Kraj: Majšperk
|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 2:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
V sprint layoutu se ne riše shem.
_________________ Smith & Wesson — the original point and click interface. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
roby13 Član

|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 2:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Res je se opravičujem, narobe sem se izrazil. Mislil sem načrt za tiskano vezje al kokr kol bi temu rekl..
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Obelix Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59 Prispevkov: 1881 Aktiv.: 9.05 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 2:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj so to "leteče diode" ? Domnevam, da 12 ledic, ki se prižigajo ena za drugo.
Eno od osnovnih shem imaš tukaj.
Sicer je narisana v obliki matrike 3x5, ampak v principu je to isti "šmorn". Če jih potrebuješ samo 12, pač eno "vrstico" izpustiš.
Sicer pa zadeva preizkušeno deluje. Lahko dobiš tudi tiskanino.
LpA
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
174.28 KB |
Pogledana: |
39 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
David2204 Član

Pridružen-a: Pon 03 Nov 2008 0:01 Prispevkov: 997 Aktiv.: 4.93 Kraj: Ljubljana - Nova Gorica
|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 3:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Resnično rabiš pomoč pri tej nalogi ali se ti preprosto ne ljubi?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dexboy Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46 Prispevkov: 1116 Aktiv.: 5.46 Kraj: Horjul
|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 3:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
David2204 je napisal/a: |
Resnično rabiš pomoč pri tej nalogi ali se ti preprosto ne ljubi?  |
Saj za program še ni vprašal
_________________ Imagination is more important than knowledge.
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.06 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 4:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Si mislil da profesor še ni zahteval?! On tako (še) ne ve, da ga rabi.
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Majster Član

Pridružen-a: Sob 14 Nov 2009 1:05 Prispevkov: 344 Aktiv.: 1.81 Kraj: Majšperk
|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 5:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
A niste dobili shem? Mislim, da bi vam profesor moral dati shemo po kateri pol zrišeš plato. In zrisat tole plato ni noben problem, če imaš vsaj 5 min časa.
_________________ Smith & Wesson — the original point and click interface. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1714 Aktiv.: 7.24 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 6:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po drugi strani mi je pa to vedno bilo bedno. "Omejenost" profesorja diktira uporabo specifično določenega programa. Isto je s seminarskimi nalogami. Obvezno morajo biti narejene v MS office. Kot da imajo ljudje denar za to. Če pa napišeš seminarsko v M$ Office ki je skrekan, potem si v prekršku (pravtako šola).
Šole bi morale preferirati kreativnost, končni rezultat niti nebi smel biti tako pomemben, pomembnejša bi morala biti pot do realizacije. Hočem reči, da bo lahko končni rezultat popolnoma isti če: Bo tiskanina narejena v P-CADu, Sprintu, Eaglu ali narisana na roke, kot če bo program napisan v asemblerju, C-ju, C++, Bascomu ali v katerem drugem okolju. Najbolj bedno je pa to, da bo 95% dijakov potegnilo projekt z neta in tisti, ki bo naredil tako, kot je rekel profesor bo dobil kljub minimalnemu vložku svojega znanja 5, tisti ki bo pa tiskanino naredil "na roke" in bo grda za videti, pa mogoče program ne bo deloval čisto 100%, ker je med pisanjem naredil bug, bo dobil pa 3.
Vem da je tole pisanje popoln offtopic, in da je škoda vsake besede, ampak me take stvari prav zares pogrejejo.
_________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.06 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 6:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dobro si se pridušal, tudi v mojem imenu!
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
roby13 Član

|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 6:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
RGorazd je napisal/a: |
Po drugi strani mi je pa to vedno bilo bedno. "Omejenost" profesorja diktira uporabo specifično določenega programa. Isto je s seminarskimi nalogami. Obvezno morajo biti narejene v MS office. Kot da imajo ljudje denar za to. Če pa napišeš seminarsko v M$ Office ki je skrekan, potem si v prekršku (pravtako šola).
Šole bi morale preferirati kreativnost, končni rezultat niti nebi smel biti tako pomemben, pomembnejša bi morala biti pot do realizacije. Hočem reči, da bo lahko končni rezultat popolnoma isti če: Bo tiskanina narejena v P-CADu, Sprintu, Eaglu ali narisana na roke, kot če bo program napisan v asemblerju, C-ju, C++, Bascomu ali v katerem drugem okolju. Najbolj bedno je pa to, da bo 95% dijakov potegnilo projekt z neta in tisti, ki bo naredil tako, kot je rekel profesor bo dobil kljub minimalnemu vložku svojega znanja 5, tisti ki bo pa tiskanino naredil "na roke" in bo grda za videti, pa mogoče program ne bo deloval čisto 100%, ker je med pisanjem naredil bug, bo dobil pa 3.
Vem da je tole pisanje popoln offtopic, in da je škoda vsake besede, ampak me take stvari prav zares pogrejejo. |
Se strinjam popolnoma z tabo, pač takšnega profesorja imam. Obenem pa naj odgovorim Majstru na vprašanje ..NE.. nismo dobili nikakršnih shem.. on pač ima takšen način dela, da pri njemu moraš očitno dobiti 15 šponov preden ti uspe končno nekaj spacati skupaj za 2
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1714 Aktiv.: 7.24 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 7:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aja, nazaj on topic:
Če že profesor zahteva, da to napravite v Sprint Layout 5.0 !!! A vam je vsaj zrihtal literaturo in vam pokazal kako se s tem dela? Dobil sem tak čuden občutek, ki mi pravi, da to ni ravno zraslo na zeljniku od učitelja. Prvo kot prvo (če že, kljub zgoraj omenjeni omejenosti) bi vam moral učitelj pokazati osnove programa, ne pa kar zahtevati da naredite to pa to, kar je še bolj čudno, zakaj ravno letečo luč, ki je obenem zanimiva za ogromno firbcev. Malce mi smrdi tudi na lenobo, ah saj če je učitelj tako ukazal, mi bodo pa drugi tole naredili. Nekako imam občtek, da si si od vseh programov naložil ravno Sprint Layout 5.0
LP G
_________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.23 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 7:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmm ali ni očitno ? Fantu teče voda v grlo.
Krompirjeve počitnice so pri kraju, profesor pa pričakuje izdelek, rešeno nalogo. Nalogo, ki je bila zaupana temu fantu in ne forumu.
In če mu že pri malenkosti odpove, kaj šele bo ?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni