www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

IGO
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
miletre
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 8:58
Aktiv.: 2.10
Kraj: Maribor - Celje

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 05, 2010 5:27 pm    Naslov sporočila:  IGO Odgovori s citatom

Sem lastnik navigacije IGO-683 B. Pred prazniki sem IGO posodil prijatelju ki pa mu je uspelo vse izbrisat. Recimo pred usodnim podvigom se je ob vklopu pojavil vmesnik z katerim se je izbiralo kaj želim,slike,muziko,gps..... zdaj pa se prikažejo samo windovsi,no vsaj zgleda tako. Ker jas nimam kaj veliko pojma o teh navigacijah bi vas prosil za pomoč. Kaj mi majnka , kaj je izbrisano in kje se da to kaj dovnlodat. sem že vse pregledal pa nič ne najdem, to pa verjetno zato ker niti ne vem kaj naj iščem.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.69
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 05, 2010 8:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izgleda, da ti je formatiral kartico. Lahko to preveriš? Če na kartici vse normalno bo pa treba samo popravit en fajl. Bom pogledal katerega.
miletre
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 05, 2010 9:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kartica je formatirana, vse izbrasal cepec in rekel je da je še nekaj pomotoma izbrisal iz win. kaj pa ne ve.
Nazaj na vrh
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.69
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 05, 2010 9:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A na cd-ju nisi dobil nobenih backupov? Ker v tem primeru je najboljša varianta, da ga daš na servis.
miletre
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 05, 2010 9:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne sploh nisem dobil CD-ja zraven, kupil pa sem ga v Tušu v akciji pred kakim dvem letim.
A na netu se ne da dobit nobenih backupov?
Nazaj na vrh
tonic
Član
Član

Pridružen-a: Pet 16 Dec 2005 17:48
Aktiv.: 0.77
Kraj: Loče

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 05, 2010 10:12 pm    Naslov sporočila: icon_idea  Odgovori s citatom

Očitno je torej sedaj nastopil trenutek, da se bolje spoznaš s svojo navigacijo.

Saj tole ni noben problem. Itak si lahko naložiš gor poljuben program za navigacijo iGo, TomTom, Garmin... samo da teče pod WinCE.

Napiši točno kateri model "dlančnika" si nabavil v Tušu.

Kaj je sploh bio na kartci? Verjetno neka mapa IGO ali IGO8 v kateri je bil nek EXE (IGOPDA.EXE ali kaj podobnega), in ko prižgeš dlančnik, WinCE pač zaženejo nek program takoj po zagonu. Ker pač sedaj tistega programa ni, pač ostane v "explorerju".

Za začetek si pošči kak "remote" registry editor za WinCE kateri teče preko ActiveSynca in si naredi backup celotnega registra. Nato pa pojdi v raziskovanje kaj se ob zagonu po defaultu zažene (HKLM\software\microsoft\windows\crrentversion\run oz. nekaj podobnega)

Vsaka taka navigacija je prava igrača če se malce poglobiš v njo. Cool

lp,
Toni
Nazaj na vrh
miletre
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 05, 2010 10:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

nabavil sem IGO-683B.
Naložen je bil IGO8 in ko sem prižgal dlančnik se je prižgal program ker pa ga ni več, ostane v explorerju kod si že opisal. Zanima me kateri je ta program ki ga moram naložit in kje ga lahko snamem? Napisal si naj poiščem kak "remote" hm.... kje ga najdem??
tvoj nasvet -> Za začetek si pošči kak "remote" registry editor za WinCE kateri teče preko ActiveSynca in si naredi backup celotnega registra-< kako pa sploh narediš backup celotnega registra?
Nazaj na vrh
4AllDemolition
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Maj 2007 15:35
Aktiv.: 0.74

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 05, 2010 10:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Napiši v google install igo8 on sd card.

Drugače jaz na moj dlačnik sem dal instalacijske fajle na sd card in resetiral dlančnik in mi je vse avtomatsko instaliralo, potem še patch in deluje še danes brez problemov.

Drugače lahko instaliraš na dlačnik tudi garmina...
Debata je tekla tudi na tem forumu http://pda.alter.si/tabla/showflat.php?Cat=0&Board=igo&Number=418015&Searchpage=1&Main=302301&Words=+popo&topic=&Search=true
Nazaj na vrh
RUros
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26
Aktiv.: 4.39

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 31, 2010 7:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem dobil neko navigacijo, ki naj bi bila windows powered Smile . Torej naj bi tekle gor neki WinCE če sem prav obveščen. Težava je v tem, da bi rad posodobil mape oz. zamenjal navigacijo. Sedaj je gor iGO 8.0.0, pa bi rad posodobil. Problem je v tem, da ne vem kako in kaj. Sem google-al pa sem čedalje bolj zmeden, ker ne vem kje začeti. Ali mi lahko kdo pomaga pri tem, kaj vse bi moral narediti.
Je pa naprava nekako zaklenjena, ker ko jo priklopim na pc, ne vidim nobene datoteke. So nekako skrite ali nekaj takega Eh? .
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
RUros
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 31, 2010 10:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

eliminator je napisal/a:
Sam sem dobil neko navigacijo, ki naj bi bila windows powered Smile . Torej naj bi tekle gor neki WinCE če sem prav obveščen. Težava je v tem, da bi rad posodobil mape oz. zamenjal navigacijo. Sedaj je gor iGO 8.0.0, pa bi rad posodobil. Problem je v tem, da ne vem kako in kaj. Sem google-al pa sem čedalje bolj zmeden, ker ne vem kje začeti. Ali mi lahko kdo pomaga pri tem, kaj vse bi moral narediti.
Je pa naprava nekako zaklenjena, ker ko jo priklopim na pc, ne vidim nobene datoteke. So nekako skrite ali nekaj takega Eh? .

No mi je že uspelo, da sem sam poštudiral kako in kaj Mr. Green .
Nazaj na vrh
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.22
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 31, 2010 10:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rajko, kaj je blo narobe?
Nazaj na vrh
RUros
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 31, 2010 11:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Narobe nič. Samo hotel sem dati gor nove mape pa nisem vedel kako.
Prej je navigacija delala na internem spominu zdaj pa imam vse skupaj naloženo na microSD. To mi je delalo težave saj nisem vedel kako naj skopiram kaj na kartico da se bo sploh zagnalo. No po nekaj branja po Googlu mi je ratalo.
Na kartici je sedaj novejši iGO in pa najnovejše mape, ki sem jih uspel najti.
Se pa menda da tudi na tovrstne sisteme naložiti tudi GarminXT za WinCE, samo do tega pa še nisem prišel Laughing .
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 01, 2010 1:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Katero verzijo IGOta pa si naložil?

eliminator je napisal/a:
...
Se pa menda da tudi na tovrstne sisteme naložiti tudi GarminXT za WinCE, samo do tega pa še nisem prišel Laughing .

Ko boš sprobal IGOta in si hkrati ogledal še kakšnega GARMINa ti takšne ideje ne bodo več hodile po glavi ... Laughing
Nazaj na vrh
RUros
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 01, 2010 10:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naložil sem iGO 8.3.4... Premium Navigation.
Sicer sem že slišal od parih tako kot si ti dejal da po iGO ne bom hotel imeti več Garmin Laughing . Samo zaradi Adriaroute me bolj vleče, ker se mi zdi da je boljša pokritost. Morda se motim Angel .
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 01, 2010 1:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kar se tiče pokritosti SLO med njima ni več razlike, odkar oboji kupujejo kartografijo od domačega Monolita. IGO je celo ažurnejši s posodobitvami. Enako velja za vso EU. Za ex YU republike pa Garmin res še malo prednjači.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni