|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Nov 01, 2010 8:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
reber je napisal/a: |
....Res sem popljuval neupravičeni offtopic, delno sem se polulal še na moderatorje, ki to dopuščajo, moj odgovor pa je bil poleg kritike tudi konstruktiven, le prebral nisi celega mojega odgovora, zato tukaj extra zate še 1x del mojega odgovora ...
. |
Spremljal sem celo debato. V debato se nisem vključil z preprostim razologom.
Pa poglejmo prvotno vprašanje:
roby13 je napisal/a: |
Lep pozdrav,
zanima me če mi lahko kdo pomaga, namreč v šoli smo dobili nalogo da moramo z sprint layoutu 5.0 narisat vezje za leteče ledike. Vse skupaj naj bi blo vezano na MP Attiny2313. Napajanje 9V torej rabim stabilizator napetosti in pa seveda 12 ledik.
Če komu ni odveč bi lepo prosil saj za osnovno shemo in pa če ima kakšen nasvet se ga seveda en bom branil..
LP |
1. SprintLayout je orodje za risanje tiskanih vezij. Na forumu sem sam program nekoč skozi primere zelo dobro opisal.
Mala šola SprintLayout-a Roby ni bil niti toliko, da bi skušal to poiskati na forumu.
2. Ne vemo kako naj izgleda vezje. Naj bo klasika ali SMD. Žal nimam telepatskih sposobnosti, očitno jih nimaš niti ti. Saj na vprašanje prvotno vprašanje nisi odgovoril. Iz sporočila je razvidno le, da si ga napisal z namenom najedanja.
3. Pišeš nekaj o programiranju. Žal skozi sporočilo nisem zasledil, da je sploh potrebno kako programiranje.
4. Po moji presoji so dijaki dobili navodilo, če že ne načrta, kako naj izgleda hardvere. Verjetno bodo programirali potem v šoli. Za to pa bo potreben enoten hardware.
5.Tudi sam bi rad zvedel ime porfesorja, da se z njim pogovorim. (sicer bom to skušal zvedeti - imam sodelavca, ki je učil praktični pouk na elektro šoli v Velenju)
Moje mnenje:
Kot je večina že ugotovila ne da roby-u teče voda v grlo. Gre tudi za lenobo. Ni niti toliko, da bi napisal kaj pravzaprav potrebuje. _________________ lp
Silvo
Nazadnje urejal/a Silvo Pon Nov 01, 2010 8:53 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Nov 01, 2010 8:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
start je napisal/a: |
Se strinjam z Reberjem!
Sam vidim kako je v soli, pri prakticnem pouku, ko se nobenemu ne da in iscejo bliznjice do pozitivne ocene. Fant je na forumu in prosi pomoc, tako kot jo lahko kdorkoli od nas v pricakovanju na spodoben odgovor. Tako da bi bilo prav da bi si vsak prebral Reberjev post in se malo zamislil.
Se opravicujem ker sem sel mimo teme, samo tema mi je zanimiva in bi rad videl resitev, zato jo spremljam in sem se ustrasil da nebo nic iz tega. |
Zakaj nu ti ne pomagaš? A veš kaj bi rad? Z Layoutom narisano shemo? _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.06 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Nov 02, 2010 12:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Dovolj je bilo !
@roby13: Odpri novo temo in
najprej preglej tole.
-Nato nam podaj vse podatke, ki so potrebni, da bi se naloga sploh lahko začela reševati.
-Kot tretjo stvar pa povej, kje se ti je zataknilo.
@reber: Tole lahko smatraš kot resno opozorilo: ne najedaj!
Izgled foruma in moderiranje lahko uveljavljaš v nekem drugem peskovniku. Tule pa ne bo šlo ! _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni