www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Debuger za ATMega
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
CCC
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Dec 2005 23:16
Aktiv.: 0.50
Kraj: Poljčane

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 03, 2009 10:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Darko zahvaljujem se ti za navodila poslana po e-pošti. Debuger sem spojil z novo ploščo ATmega32. Stare plošče imajo vse klasične ISP priključke.

Debuger deluje v povezavi z AVRstudiom odlično. Prvič sem imel priliko kontrolerju gledati pod prste Applause (v registre). Zadeva je zelo uporabna za opazovanje odzivov periferije priključene na MK. Tudi kot programator deluje v redu.

Pri priključevanju me je v dilemo spravljal le PIN 8, ki je na debugerju na GND, po dokumentaciji ATMEL-a pa je GND na PIN-ih 2 in 10. Ko sem prejel navodila je bilo v hipu vse jasno.

Lep pozdrav,

03052009080.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  876.51 KB
 Pogledana:  58 krat

03052009080.jpg

cirilg
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 30 Mar 2010 12:40
Aktiv.: 0.03
Kraj: Florjan

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 28, 2010 12:06 am    Naslov sporočila:  HW+SW Odgovori s citatom

Obstaja za to tudi kaka shema in SW. Za tiste, ki HW radi sami napravimo. Hvala in LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rudiP
Član
Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30
Aktiv.: 5.67
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 19, 2010 7:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskušam spraviti v pogon ta debuger pa imam naslednje težave:

Kot Programator mi deluje tj. pišem in berem target mikrokontroler. Debuger se ne priklopi v debug načinu. Prilagam screen shot napake. Kje je napaka. V nastavitvah ali v povezavi? Hvala.

debug.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  86.8 KB
 Pogledana:  42 krat

debug.jpg

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.70
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 19, 2010 4:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V Device Managerju preveri, na katerem COM portu se ti je naselil.
Če je kje izven ranga COM 1-10, ga prestavi tja: Properties, Advanced, prestavi cifro in parkrat yes, yes, ok, ok.

rudiP
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 19, 2010 5:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Debuger se je postavil na com5, kar je ok. Moti me ker klasične funcije (programiranje in branje AVR-ja ) delajo brez problemov. Debugiranje pa ne dela.
jurem
Član
Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 15:53
Aktiv.: 1.72
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 19, 2010 7:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rudi,

možno je, da je napaka v povezavi JTAG signalov.

Pa saj imaš MegaPin z razhroščevalnikom - kaj ti ne dela?

Lp
Jure
Nazaj na vrh
rudiP
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 19, 2010 8:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jure debuger na MEGAPIN dela, rad pa bi spravil v pogon tudi Darkotovega tako, da bo delal tudi na mojih platah.
jurem
Član
Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 15:53
Aktiv.: 1.72
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 19, 2010 8:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

rudiP je napisal/a:
Jure debuger na MEGAPIN dela, rad pa bi spravil v pogon tudi Darkotovega tako, da bo delal tudi na mojih platah.

Aha, samo signale pravilno poveži, pa lepo delalo. Če se prav spomnim je treba IDC konektor "obrniti"... no, malo preveri, pa boš videl kako je potrebno pravilno povezati.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
rudiP
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 06, 2010 9:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Debuger mi je Darko zamenjal ter sedaj dela. Med izvajanjem se v procesorskem oknu AVRSTUDIA4 prikazuje par vrednosti npr. Stack pointer v rdeči barvi. Občasno spreminja barvo iz črne v rdečo in nazaj. Kaj pomeni rdeča barva v takem primeru?

Hvala za odgovore.

silvo_v
Član
Član

Pridružen-a: Pon 11 Jul 2005 22:00
Aktiv.: 0.62
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 06, 2010 10:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rdeča pomeni, da je prišlo do spremembe glede na prejšnje stanje.

LP
Nazaj na vrh
zlobni
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Mar 2009 22:18
Aktiv.: 0.11
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 01, 2011 7:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če dolgo ne napišeš članka (neaktivnost) še načrta od programatoraj ne moreš potegniti dol, kar je žalostno.

lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni