www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pralni stroji gorenje - opisi napak
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 61, 62, 63  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sonyx
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Okt 2007 10:27
Aktiv.: 2.10
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 31, 2010 10:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

Kot si opazil ta stroj nima možnosti nastavitve bombaž 95°C + predpranje. Ampak imaš to možnost samo na bombaž/oplemeniteno perilo 60°C + predpranje. To je vse kar lahko nastaviš. Če bi pa imel model WA60.2 ali pa kater podoben. WA60.2 sem izpostavil samo zato ker sem ga ravno danes montiral stranki in sem ji razlagal funkcije ta pa ima možnost nastavljanja poljubno kje boš imel predpranje. Very Happy

LP in veselo pranje s čim manj težavami
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.93
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 31, 2010 10:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pa to ni res... a zdaj pa naj rjuhe, gate, brisače namakam v lavorju ali bani, preden jih dam oprat v moj novi Gorenje WA62135... kdo bo pa bral navodila za uporabo pralnega stroja preden ga sploh dobi k hiši... in to za eno tako glupo funkcijo, kot da bi kupil nov avto, ki pač nima vzvratne prestave, bog pomagaj.
Kaj pa naj zdaj ? V stroju še nismo prali, smo pa veselo zmetali v smeti vse kartone in stiroporje, seveda... JEB************* !!!!!!!!!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonyx
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Okt 2007 10:27
Aktiv.: 2.10
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 01, 2010 12:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot potrošnik imaš pravico da stroj vrneš v trgovino v 7 dneh, če se ne motim ne vem pa kako je z embalažo in s tem da je že odblokiran. Vrjetno se boš mogel it kar zment če se da stroj vrniti in bi ti vzel drug stroj.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
kvizko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Okt 2009 20:58
Aktiv.: 1.99
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 01, 2010 11:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zakaj pa bi sploh uporabljal predpranje???. Gledano iz ekološkega vidika porabiš več energije in vode, novi stroji pa tako imajo programe tako napisane, da je dovolj brez predpranja.
psevdonim
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 01, 2010 12:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

iz ekološkega vidika so Američani (v Kaliforniji, se mi zdi) nekje montirali WC školjke, ki porabijo manj vode kot "klasične". Rezultat: če si hotel školjko čisto, si moral večkrat potegniti vodo in si bil glede porabe vode praktično na istem kot prej, če ne še na slabšem.
Iz tovarne sem dobil nekakšen političen odgovor:"Res je, ta model nima predpranja na Bombaž-u 95°C. Vendar je čas pranja in učinkovitost pranja na tem programu takšna, da ne potrebujete še dodatnega predpranja. Za enak učinek pranja lahko uporabite predpranje na 60°C oz. intenzivno pranje na tem programu 60°C in boste ob tem še prihranili na energiji. Za naš južni trg pa smo konstruirali prav tako modele s predpranjem na 95°C (pozanimati se je potrebno v kakšnem prodajnem salonu bele tehnike)." - kaj pa če bi kar na 40 ali 30, bi še več prihranil... Brisače, posteljnino, spodnje perilo je treba prekuhat na 95, ne na 60. Zakaj za južni trg 95 s predpranjem, za nas pa ne ? "Pozanimati se je potrebno v prodajnem salonu".... kot da bi v avtosalonu spraševal, če ima določen model kolesa in volan.... Sigurno bodo nekaj našli da ne bodo ničesar krivi.
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.22
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 01, 2010 12:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko se zgodi, da ta stroj melje in kuha že na 95° več časa kot normalen stroj na 95°+ predpranje. Vsaj Koerting (za odtenek cenejši Gorenje) je tak.

Poskusi, pa boš videl učinek.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
oversc0re
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20
Aktiv.: 1.94
Kraj: Radomlje

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 01, 2010 3:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ok... Moj zadnji Gorenjev šok je zgledal približno takole: Stroj se pokvari po dveh letih (Error 4), čez nekaj dni pride serviser, zamenja elektroniko in ženi zabrusi, da ga bo treba začet izštekavat iz elektrike! (Najbrž nima smisla razlagat kje je vtičnica). Ko ga žena povpraša po zdravju nekoga, ki naredi tak stroj pa samo še pove, da to piše v navodilih in da če ne bomo upoštevali, garancija ne bo več veljala.
Žal mi je, da me ni bilo zraven, da bi vprašal, če ga je že treba izštekavat, zakaj ne zmontirajo na čelno ploščo ušivega stikala! Butale.

Lp!

jezikač
Član
Član

Pridružen-a: Tor 29 Sep 2009 23:21
Aktiv.: 0.84
Kraj: swamp

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 01, 2010 5:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

psevdonim,
pa si dejansko poskusil gate in brisače oprat na 60°C?
Zakaj nam vsem ostalim lepo opere na 60 stopinj, vam pa ne? Jaz bi se zamislil nad tistim, ki nosi gate

rustydj
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 28 Okt 2010 22:22
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 28, 2010 10:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ali kdo ve kje najdem navodila?
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.22
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 29, 2010 7:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vprašaš na Gorenje ?

Uporabiš Google ali Bing ?

Pobrskaš po Diplodocs ?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.89
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 08, 2010 12:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jospeti je napisal/a:
Tole sem poslikal, ko sem menjal ležaje.
Upam, da bo dovolj jasno, ker sem sam delala to prvič in zadeva deluje.

Datoteka je v Filemanager "gorenje wa162 menjava ležajev"

http://www.elektronik.si/phpATM/index.php?action=downloadfile&filename=Gorenje%20WA%20162%20menjava%20le%BEajev.zip&directory=&
LP Jos.

Zgornje datoteke ne najdem na filemanagerju - ali jo lahko kdo še enkrat pripne ali pa pošlje.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.79
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 08, 2010 11:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pa kdo sploh danes bere nalepke na rjuhah, gatah ipd? Že dolgo nikjer ne piše da je največja dovoljena temperatura 95, ampak največ 60, nekje celo 40. Kar pomeni da perila sploh ne smeš kuhati!
Ja, tudi bombaž ni več to, kar je bil...res pa je da je prašek dandanes toliko boljši kot včasih da ima pri nižjih temperaturah enako učinkovitost. Jaz imam še star stroj, ki sicer ima 95, pa že doooolgo ni videl te temperature, pa je vse lepo oprano.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
psevdonim
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 08, 2010 7:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mislil sem, da se da na 95 zato, da se uničijo bacili, virusi, bakterije in podobne živali, ki mogoče pri 60 preživijo
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.79
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 08, 2010 8:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tak je namen, ja, ampak hočem povedati da danes proizvajalci delajo tekstil tako, da ne zdrži takih temperatur in se izredno hitro uniči, če pereš na taki temperaturi.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 24.01

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 08, 2010 10:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Menjaj proizvajalca.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 61, 62, 63  Naslednja
Stran 18 od 63

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni