|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.89 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sob Nov 20, 2010 12:03 pm Naslov sporočila: DVB-T, če ne bo šlo, pokličite gasilce... |
|
|
***klik*** Komentar sem napisal tam
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.74 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 3:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nebo treba, jim ob takem bednem programu še TV "šenkam".
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.89 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 4:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
kobranka je napisal/a: |
Nebo treba, jim ob takem bednem programu še TV "šenkam".  |
Zame je digitalna luksus. Prej sem imel le LJ1 ter LJ2 ter POP preko "črnega" pretvornika. Sedaj imam 9 programov. Prava poživitev je Pink s svojimi Kursadzije-mi
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13 Prispevkov: 797 Aktiv.: 3.36 Kraj: Lokev ,Boa , KOPER
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 5:01 pm Naslov sporočila: Re: DVB-T, če ne bo šlo, pokličite gasilce... |
|
|
Silvo je napisal/a: |
***klik*** Komentar sem napisal tam  |
TU se bodo zaradi tega še "pobili" Ker tam velja "podjetniško demokratičen duh" se zna zgoditi ,da tema nenadoma postane izbrisana . Potem naj moderatorji ta moj post pobrišejo , da ne bo motil ..
_________________ L.P. iskra |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Popay Član

Pridružen-a: Ned 03 Jan 2010 11:51 Prispevkov: 98 Aktiv.: 0.52 Kraj: Piškovc
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 5:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vsaj malo popestritve programov je,saj drugot se vse ponavlja.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 5:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
iskra je napisal/a: |
***klik*** Komentar sem napisal tam  |
TU se bodo zaradi tega še "pobili" Ker tam velja "podjetniško demokratičen duh" se zna zgoditi ,da tema nenadoma postane izbrisana . Potem naj moderatorji ta moj post pobrišejo , da ne bo motil .. |
Iskra, tudi ti si servisiral RTV aparate. (Ne vem a jih še?) Veš, da je kruh RTV mehanika danes zelo trd. Resnici na ljubo - razumem razburjanje ljudi. Nekateri se zelo težko preživljajo, drugi zapirajo delavnice... precej serviserjev je povozil čas. Televizor ni danes le televizor ampak tudi računalnik. Potrebno je precej drugačno znanje kot za popravilo televizorja. Potrebna so izobraževanja, oprema. Vse to stane. Velika večina si tega ne more privoščiti. Problemi nastajajo pri nabavi rezervnih delov. Cena z delom vred lahko preseže ceno novega aparata...
Dejstvo je, da so danes aparati cenovno tako ugodni, da se jih skoraj ne izplača popravljati. Običajno imajo tudi dolge garancije tam do teh let. Prodajalci imajo morda le par svojih serviserjev. Nizkocenovne aparate celo kar zamenjajo. Izgovarjanje na to, da jim šušmarji odžirajo kruh, kar dostikrat slišim je nesmiselno. Tisti, ki šušmari s tovrstno dejavnostjo je po večini njihov kolega, ki je dejavnost uradno opustil, ker ni bil sposoben več plačevati dajatev.
Imam občutek, da je tem ljudem nekdo obljubil zlato jamo ob prehodu na digitalno? Dejstvo pa je, da je priklop digitalnega sprejemnika popolnoma enako kot priklop vsakega novega aparata. Naj si bo to pomivalni ali pralni stoj. En nov pralni stoj je morda celo bolj zahteven, kot TV ali "kišta" z digitalnim zemelskim sprejemnikom, pa vseeno za priklop ni potreben ne elektrčar ne vodovodar. Da ne govorim o mobilnih telefonih...
Zelo realen odgovor je podal serviser "g.rtvlah" v zadnjem sporočilu. Dejstvo je, da si bo moral v današnjih časih pač vsak poskrbeti za svojo "rit".
rtvlah je napisal/a: |
Ne vem zakaj toliko prahu ter besed z temi seznami ter internetnimi naslovi,ker tisti kateri potrebujejo dvb-t storitve večinoma tako ali tako nimajo interneta ,da bi videli te spiske.
Razen na tem klicnem centru 080 za pomoč bi bilo koristno da bi posredovali ljudem najbljižje monterje naprav za dvb-t.
VENDAR SEM ŠE VEDNO MNENJA, DA SEDETI DOMA TER ČAKATI DA,NEKDO DRUG NEKAJ NAREDI NAMESTO VAS JE PO MOJE ZMOTNO.
Recimo jaz sem že pred cca 1.5 letom ter sedaj pred 1 mesecem na svojem terenu po pošti v vsako gospodinstvo kjer ni kabelske ter drugih operaterjev poslal reklamne letake
"PREKLOPITE NA DIGITALNI SIGNAL" in z delom nimam težav,dela toliko da je za znoret.Cena po letaku A4 je 0,06eur,to pa je zelo malo za tako reklamo.
Tudi na našem terenu montirajo šušmarji, sosedje,prijatelji tudi gasilci in drugi...vendar vsi ti našteti včasih nimajo zadosti znanaja ter materijala in takrat nastopimo mi.Res so včasih problemi z signalom kot tudi z razlago ljudem,vendar je to naš posel.Tako, da samo jamrati ne pripelje nikamor,vsi pa vemo kako je z to našo državico ter z njenimi zakoni ter predpisi.
Sedaj ko bo izklop 1decembra, bo mogoče minus 15 stopinj blagor nam monterjem.Vsi se smejejo Hrvatom, da še niso v evropi pa imajo pred zimo vse urejeno z digitalnim signalom. |
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gorazdkop Član

Pridružen-a: Ned 28 Dec 2008 12:19 Prispevkov: 145 Aktiv.: 0.72 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 5:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede na sestavo vodstva Gasilske zveze Slovenije, njihovo strokovno izobraženost in usposobljenost ter stik s terenom, me podobna navodila in pozivi kot operativnega gasilca ne presenečajo več.
Kdor je mimo, je pač mimo. Tu še zdravila kaj dosti ne pomagajo.
Zavedam se, da je moja objava čisto "off-topic".
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.74 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 8:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
kobranka je napisal/a: |
Nebo treba, jim ob takem bednem programu še TV "šenkam".  |
Zame je digitalna luksus. Prej sem imel le LJ1 ter LJ2 ter POP preko "črnega" pretvornika. Sedaj imam 9 programov. Prava poživitev je Pink s svojimi Kursadzije-mi |
Blagor tebi ker živiš na kraju kjer boš imel dokaj dobro pokritost. Jaz moram razmišljati v smeti satelitske s Cardsharingom, najraje bi videl da bi jo uspel zagnati na računalniku.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KlavdijC Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26 Prispevkov: 1523 Aktiv.: 7.89 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 9:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmm to ni delo gasilcev . To bi moral biti posel elektronikov. Hmm zdaj ko se samo še kabli priključujejo..Itak ni za zmotit se veliko med tv skarti pa digiprejemnike bodo pa vsi pametni.. Kmal se bo pridružila kot mojstri komunikaciji še komunala ter pogrebni zavod..razširitev posla
No za antene postavljat za stare ljudi bo verjetno bolje gasilec na strehi..Da bo signal59
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 9:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po moje bo pokritost boljša kot je bila pokritost z analognim signalom. Stanujem na dokaj odročnem koncu. Naš kraj ima za sprejemanje LJ1 in 2 svoj pretvornik, ki v tem trenutku še ni digitaliziran. Dokler ni bilo tega pretvornika sprejemanje programov skoraj ni bilo možno. Zelo slaba slika s Plešica. Digitalni signal pa sedaj sorazmerno dobro spremljam po vsej verjetnosti z istega odajnika. (66 ter 67 kanal) Poleg tega dobim tudi Avstrijo katere prej analogno nisem. Antenski sistem in celo usmerjenost je ostala enaka.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13 Prispevkov: 797 Aktiv.: 3.36 Kraj: Lokev ,Boa , KOPER
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 11:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo , ni čudno da imajo strašne ideje naši politiki , če imajo take svetovalce : Dr Pšenyčni je z Generalnega sekretarja OZS (z plačo skromnih 16 000 € na mesec) prestopil na vladno stran (za bajnih 2500 € na mesec *DVATISOČPETSTO..*) GLEJ TEMO . Mimogrede je bil tako dober , da so mu v teh letih OZS-jevstva dali za MILIJON € nagrad ....
Pustimo to , veliko bi vlada napravila za obrt , če bi ukinila obvezno ČLANARINO POVSOD , bi vsaj dohtarji pazili kaj delajo!
_________________ L.P. iskra |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.12 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Pon Nov 22, 2010 10:16 am Naslov sporočila: |
|
|
OK gasilci razumem. Načeloma so kar sposobni ljudje in roko na srce, zamenjava iz analognega v digitalno ni nobena umetnost v 99%. V najslabšem primeru je treba le obrniti anteno.
Ampak upokojencev pa res ne vidim v tej vlogi. Na strehi si res ne predstavljam 80.letnega strička. Pa tudi ne v programiranju sprejemnika....
_________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sre Nov 24, 2010 2:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moram reči, da sem bil pozitivno presenečen glede odzivnosti prostovoljnih gasilskih društev. Predsednik industrijskega gasilsega društva (sicer elektrovzdrževalec v podjetju) je razdelil brošure, ki jih je izdala ZPS ter MZS. Povale tudi solidni brošuri. Škoda, da je to prišlo ven tako kasno.
Z drugega konca pa berem komentarje na povezavi, ki jo je zgoraj navedel Iskra. Pa saj ne moreš vrejeti plitvosti nekaterih ljudi. Še dobro da RTV mehaniki ne pečejo kruha. Bi še "prepovedali" peko kruha doma. Berem celo "grožnje", da uporabnik ne bo mogel uveljavljati garancije, če ne bo naprava postavljena z njihove strani, kar seveda NE DRŽI. Seveda pa uporabnikom priporočam, da v koliko nameravajo kupit kako napravo pri kakem zasebniku pred nakupom preberejo POGOJE GARANCIJE. Če je slučajno v pogojih res to navedeno, potem pač naprave tam ne kupijo.
Še moja misel: Digitalni signal je pri nas prisoten nekje od lanskega novembra - vsaj toliko časa program spremlam sam. Tisti, ki je imel namen iz tega kaj stržiti je imel na razpolago celo leto. Če tega ni izkoristil, si je sam kriv.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
bodi digi.PDF |
Velikost datoteke: |
7.43 MB |
Downloadano: |
37 krat |
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pomar Član

Pridružen-a: Čet 04 Dec 2008 21:15 Prispevkov: 251 Aktiv.: 1.25 Kraj: okolica Ptuja
|
Objavljeno: Sre Nov 24, 2010 6:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Te brošure se dobijo v vsaki Big Ba.. trgovini.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
martinopresnik Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2010 14:42 Prispevkov: 213 Aktiv.: 1.19 Kraj: Šentrupert nad laškim
|
Objavljeno: Pon Dec 06, 2010 8:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Preklop iz analogne na digitalno je lahko zelo problematično, če si v hribih ali območjih kjer je malo signala.
Jaz sem za iskanje signala porabil cel dan, če pa premaknem anteno samo za 2cm zmanka signala. Tako da je pomoč starejšim pri takšnih stvareh potrebna.
_________________ 1+1=10 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni