www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kakšne avtomobilske žarnice naj uporabim
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
DADO ---1919
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Nov 2005 16:33
Aktiv.: 0.11

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 20, 2006 8:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kupi si bosch-eve žarnice H1 pa ti bodo kar dolgo časa delale, svetujem ti sam, da zamenjaj obe hkrati in ti bosta delali dalj časa Cool
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
aliboy
Član
Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 23:08
Aktiv.: 0.37
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 21, 2006 12:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam uporabljam Osramove Cool Blue. Svetijo belo, ne modro, kot bi mislil iz oznake. Pred tremi leti sem jih zamenjal za klasične H4 in jih ne dam več ven! Cena 2600 SIT komad.

LP

Jani
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 22:48
Aktiv.: 1.98
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 22, 2006 5:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Včeraj je imel prijatelj rojstni dan in smo mu kupili (med drugim) pilotove 100w žarnice (H4) Blue nevemkaj. Skratka žarnice svetijo zapopi_dit, zato sem o nakupu začel razmišljat tudi jaz. Ker pa imam v avtu plastične parabole (Hyundai Lantra) sem malce v strahu, da bi jih tako močne žarnice poškodovale. Torej zanima me kakšne so vaše izkušnje.
Aja petka ima kovinske parabole.

Lp, Jani
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.83
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 22, 2006 9:45 pm    Naslov sporočila:  re Odgovori s citatom

S takšnimi žarnicami ne prideš skozi tehnični pregled in so v bistvu prepovedane.
obstajajo pa halohenke od osrama ki imajo pri normalni 55W barvo svetlobe 4200°K imenujejo pa se cool blue in svetijo skoraj kot slabše HIDke (6500°K) Osebno meni ta svetloba ne paše preveč ( razen pod vodo Laughing ) utrudi oči no saj so že omeničo pred mano Exclamation

Priporočam AllWeather žarnice nimam pojma na kak način točno delujejo v bisvu v bližina avta svetijo rumenkasto (za meglo) na daleč pa belo -modrikasto. Tako barvo prelivajočo imajo tudi če jih pogledaš od blizu. Imam jih že kar nekaj časa 4 leta s tem da naredim dnevno vsaj 60km večkrat pa dosti več v hunday ponyu

LP

NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 4.00
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 22, 2006 10:00 pm    Naslov sporočila:  Re: re Odgovori s citatom

lucca brassi je napisal/a:
S takšnimi žarnicami ne prideš skozi tehnični pregled in so v bistvu prepovedane.
obstajajo pa halohenke od osrama ki imajo pri normalni 55W barvo svetlobe 4200°K imenujejo pa se cool blue in svetijo skoraj kot slabše HIDke (6500°K) Osebno meni ta svetloba ne paše preveč ( razen pod vodo Laughing ) utrudi oči no saj so že omeničo pred mano Exclamation

Priporočam AllWeather žarnice nimam pojma na kak način točno delujejo v bisvu v bližina avta svetijo rumenkasto (za meglo) na daleč pa belo -modrikasto. Tako barvo prelivajočo imajo tudi če jih pogledaš od blizu. Imam jih že kar nekaj časa 4 leta s tem da naredim dnevno vsaj 60km večkrat pa dosti več v hunday ponyu

LP

Katera firma izdeluje te Allweather žarnice? So to mogoče Philipsove? Kakšna je cena in moč teh žarnic?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Jani
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 22:48
Aktiv.: 1.98
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 23, 2006 2:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa plastične parabole bi se uničile, če bi priključil 100W žarnice?

LP, Jani
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 23, 2006 6:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jani, ce niso sposobne odvajati toplote, bi jih lahko unicil tudi z 20W brlivko za WC; kako odvajajo toploto je odvisno od tega iz kaksnega materiala so narejene ("plastika" je vse mogoce), kam so pritrjene in kako so montirane zarnice. Mislim, da bos tezko dobil zanesljiv odgovor, ki ga isces, brez da bi kdo to v praksi preizkusil z povsem enako zarnico in povsem enakim avtom (eno uniceno luc z odpada + zarnico bi najbrz lahko tvegal za eksperiment ?).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DADO ---1919
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Nov 2005 16:33
Aktiv.: 0.11

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 23, 2006 6:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem delal na amzs-ju , pa sem tam opazil, da je najbolje, če imaš original žarnice-se pravi 55W/60W 12V, jaz ti teh 100W zarnic nebi svetoval, ker se ti lahko parabole stopijo ali pa ti odpade krom s parabol!!! Razz Razz
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
mile
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Mar 2006 12:14
Aktiv.: 0.30
Kraj: Volarje

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 18, 2006 10:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole vaše pisanje berem in se čudim. Prevozil sem 300.000 km (15 let) in sem lani prvič menjal žarnice in to osvetlitev merilnikov v armaturi. Ostalo original!!!
Mogoče sedaj res svetijo malo bolj medlo in jih bom letos menjal... Wink

Mislim, da bo držalo, da danes ne znajo več naredit stvari v 100.
Nazaj na vrh
bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 19, 2006 10:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jani je napisal/a:
Kaj pa plastične parabole bi se uničile, če bi priključil 100W žarnice?

LP, Jani
Problem pri 100W žarnicah je ta, da parabole niso prilagojene za to moč in ne glede na to ali je kovinska ali plastična bo s časoma odstopila reflektivna površina reflektorja (krom). Potem bo pa treba kupit nove žaromete (cele) ali pa jih vsaj dat na novo "po kromat" ...
Vseeno je bolje v reflektor, ki je namenjen za 55W žarnico dat 55W žarnico.

Pa še ena izkušnja. Enkrat sem menjal žarnice (imam H1) in se veselo potem peljal okoli nisem pa opazil, da je steblo žarnice malček krajše od tistih, ki sem jih imel noter prej. Svetlobni snop je bil (oziroma ga ni bilo) totalno razpršen, ker nitka ni bila v fokusu reflektorja. Evil or Very Mad Torej se splača pazit kakšne žarnice montiraš noter.
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.71
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 19, 2006 10:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

100 W žarnice lahko požgejo kable in kontakte, ker obstoječi kabli niso dimenzionirani za tako moč.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
robertos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31
Aktiv.: 3.34
Kraj: Vuhred JN76OO

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 19, 2006 5:25 pm    Naslov sporočila:  Re: re Odgovori s citatom

lucca brassi je napisal/a:

LP

Takšne sem imel tudi sam, držale so najmanj 8 let cca 80.000 km, potem pa se je enkrat na tehničnem pregledu, preglednik spustil v žarnice, ki po njegovem svetijo slabo in oranžno Evil or Very Mad , kar seveda ne drži. Če pogledaš v samo žarnico izgleda žarnica oranžne barve, svetloba naprej pa je močno bela, oziroma malenkost modra. Na instrumentu so svetile skoraj preveč močno, ampak po njegovem občutku premalo. Nato pa sem moral na najbližji bencinski servis in kupit nove, ki pa so potem svetile res za "ku_rac" v primerjavi s prejšnjimi in seveda še enkrat nazaj na tehničnega, ampak človek je bil srečen. Upam, da ne bo še kdo imel podobne težave.

dj robee
Član
Član

Pridružen-a: Ned 05 Okt 2003 20:34
Aktiv.: 0.29

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 13, 2006 5:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V glavnem sem sprobu vse Osramke - žal kratka življenska doba, Elvelux prav tako, sedaj bom sprobal Philips...slišim same dobre ocene o njih
Nazaj na vrh
ivotrade
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 12 Maj 2007 19:36
Aktiv.: 0.04
Kraj: Negova

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 12, 2007 9:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Osram proizvaja najboljše žarnice, v Audi- o a4 sem imel coll blue pa se obnesejo , svetloba 6400k. na tehničnem nobenih težav.
Nazaj na vrh
pegla
Član
Član

Pridružen-a: Sob 01 Nov 2003 17:32
Aktiv.: 1.20
Kraj: Sv.Anton

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 14, 2007 1:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri branju postov sem se kar malo čudil, zato ker imam v Škodi Octaviji že skoraj od novega avtomobila 100w žarnice.(sedaj star 9 let) Parabole plastične v dodatnam ohišju ker seveda je tudi hlajenje slabše, pa do sedaj ni bilo nobenih problemov. Vsake dve leti vzamem luči dol in očistim parabole z vato in alkoholom(narejene so tako da jih lahko rastaviš na prafaktorje)Predelal sem seveda tudi inštalacijo ker originalna menda niti za 60w ne zadostule. Za podnevi ko morajo goreti luči pa sem z mosfetom in elektroniko zreduciral na 50% moči. Žarnice imam caa 4 leta znamke varta.(+ daljinke hella -100w žarnice "blu".)

Na vseh avtomobilih do sedaj sem imel 100w žarnice pa nobene parabole zvite.
(Yugo 45,Fiat uno, Renault 18, Citroen Zx seveda inštalacija predelana 4x rele
2x kratke 2x dolge)

P.S.
Verjrtno ker redno čistim parabole je temperatura v samih parabolah manjša.
Več kot je parabola umazana manj svetlobe se odbije in več temperature se akunulira v parabolah.
Ta ideja mi je prišla iz šivalnih strojev, ker nekatiri modeli bagatov so na pokrovu žarnic imeli zalepljene alu folije, da se plastika ni zvila zaradi temperature.
V primiru, da se je alu folija odlepla se je plastika včasih kar stopila. Shocked

L.P.Pegla
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni