|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Timy33 Član

Pridružen-a: Ned 07 Feb 2010 12:56 Prispevkov: 35 Aktiv.: 0.19 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Dec 02, 2010 3:47 pm Naslov sporočila: Roboti |
|
|
Zanimiv posnetek zmogljivosti industrijskih robotov!
http://www.youtube.com/watch?v=SOESSCXGhFo
Če najdete kaj zanimivega prilepite sem.
Ima kdo izkušnje z kaj podobnim? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
špljc Član

Pridružen-a: Pon 14 Sep 2009 13:42 Prispevkov: 52 Aktiv.: 0.27 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sob Dec 25, 2010 5:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem bil na dnevih industrijske robotike lansko leto ravno na taki aplikaciji. Na kontorlerju od robota je zadevo relativno preprosto in hitro sprogramirati  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kvizko Član

Pridružen-a: Čet 08 Okt 2009 20:58 Prispevkov: 381 Aktiv.: 1.99 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Dec 25, 2010 8:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
V firmi imamo dva ABB-jeva robota, ki ju uporabljamo za lakiranje komponent in sta zelo gibčna....6.os nima omejitve, gibi kot da bi plesal V primerjavi z drugimi (Reis in Cloos) sta tudi hitrejša, je pa vse odvisno od same mehanike in namena robota za kar je predviden. Letos na sejmu v Nürnbergu so predstavljali tudi Kuke in Motomane...ti so tudi izvajali prave plesne gibe  _________________ LED je prihodnost! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
watts Član

Pridružen-a: Sob 06 Nov 2010 17:59 Prispevkov: 422 Aktiv.: 2.37 Kraj: Knežak
|
Objavljeno: Sob Dec 25, 2010 8:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
kvizko je napisal/a: |
V firmi imamo dva ABB-jeva robota, ki ju uporabljamo za lakiranje komponent in sta zelo gibčna....6.os nima omejitve, gibi kot da bi plesal V primerjavi z drugimi (Reis in Cloos) sta tudi hitrejša, je pa vse odvisno od same mehanike in namena robota za kar je predviden. Letos na sejmu v Nürnbergu so predstavljali tudi Kuke in Motomane...ti so tudi izvajali prave plesne gibe  |
Počitniško delo - cela kopica ABBjev in Kuka robotov
Poglejte po Youtube za oba... Impresivno (celo gor te dajo in se pelješ naokrog! )
Drugače pa da pade še ena pohvala z moje strani, namreč
videl sem mašino za brizganje plastike, ki je naredila 100 kom. na cikel (plastični izdelki zelo majhnjih velikosti), hitrost cikla je bila 1s. KrausMaffei ni rabil čakati Seprota in obratno. Sedaj pa si zamislite da more v 1s priti robot 1.5m v zrak, 2m v desno in hkrati 1m proti tebi, šele POTEM spustiti, odvreči vse kose, se vzdigniti in iti v mašino po drugo "porcijo"... V eni sekundi!!
Niso zastonj tako drage te industrijske stvari...
Kar se tiče ABBjev, sam sem ročno vodil enega izmed manjših kategorij (velikosti človeške roke) in moram reči, da so tudi varnostni senzorji imenitni. Ne vem kako, ampak počasno pospešuje, in ko zasluti bližanju pregradi se robotska roka ustavi. Zanimivo!
Če dobite možnost ogleda delovanja robota ali celo ročno upravljanje - stestirajte, ne bo vam žal  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dexboy Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46 Prispevkov: 1116 Aktiv.: 5.46 Kraj: Horjul
|
Objavljeno: Ned Dec 26, 2010 1:47 am Naslov sporočila: |
|
|
ABB FlexPicker mi je trenutno najbolj zanimiv design:
http://www.youtube.com/watch?v=wg8YYuLLoM0&NR=1
Zakaj trenutno? Vedno se najde kaj novega hehe  _________________ Imagination is more important than knowledge.
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni