|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
osmica Član

Pridružen-a: Sob 22 Maj 2004 21:16 Prispevkov: 377 Aktiv.: 1.59 Kraj: savinjska
|
Objavljeno: Ned Nov 18, 2007 4:00 pm Naslov sporočila: Asus Wl-500g Premium |
|
|
Kupil sem ruter Asus Wl-500g Premium, ker sem pri postavitvi naletel na težave sem začel iskat po netu in naletel na očitke, da ima majhen domet, moč signala se nastavlja učinka ni, download podpira upload ne, problemi z zunanjim diskom... Veliko jih je bilo hudih besed okrog tega. Kupil sem ga ravno zaradi down/up loada sedaj sem v dilemi naj še poskušam kaj ustvarit ali vse prodam? Mogoče obstaja kakšna rešitev? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Benjamin Član

Pridružen-a: Tor 10 Jul 2007 11:23 Prispevkov: 116 Aktiv.: 0.53 Kraj: Trebnje, Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Nov 18, 2007 4:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Tudi sam si lastim ta ruter in sem bil zelo razočaran prav nad dometom in kvaliteto signala. Nato pa sem naložil nanj dd-wrt ,se malo poigral z nastavitvami in deluje malo boljše ampak še zmeraj ne idealno .
dd-wrt je program (operacijski sistem?) za raznorazne routerje.
Obstaja še več podobnega programja za te stvari. Jaz poznam dd-wrt, o drugih bodo kaj več povedali drugi.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.42 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Ned Nov 18, 2007 5:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanimivo da se to dogaja . Kolega ima isti ruter. Takšnih problemov nima, le včasih mu stvari dobesedno zablokirajo. Potreben je reset ruterja. Si pogledal za novo verzijo sistema za ruter (upgrade) ? Mislim da so verzije free nekje na Asusovi strani.
PS: Sam imam sorodstveno dušo (Asus WL-560gM) in teh problemov nimam. _________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.55 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Ned Nov 18, 2007 7:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam WL-500G in 500G deluxe(verjetno ni prav velike razlike s premium-om), s tem da prvega uporabljam kot print server in kot AP za domače prenosnike. Prva stvar katero sem naredil pri obeh je bila zamenjava FW in dosedaj nisem imel nobenih težav tako z enim kakor z drugim. Prvi (AP) mi dela več kot dve leti brez prestanka, žena in sin sta dnevno na NETu in v vsem tem času ni bilo potrebno niti eno posredovanje. Drugega sem vključil pred kakšnimi tremi tedni namesto SME serverja, predvsem zaradi iPhone-a in porabe električne energije SME-ja in do sedaj ni bilo nobenih težav.
Pri obeh pa uporabljam OLEGOV FW. Zadnjega pa imaš tukaj, kjer so tudi opisani vsi popravki (med ostalimi tudi za HD). _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
StricGeza Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2007 11:53 Prispevkov: 1047 Aktiv.: 4.72 Kraj: Gradišče pri Divači
|
Objavljeno: Ned Nov 18, 2007 8:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
jaz imam WL500G Deluxe in se ko zmanka elektrike resetira(grejo totalno vse nastavitve) kdaj pa kdaj se resetira tudi brez razloga |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.55 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Ned Nov 18, 2007 10:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni pa nikoli, pa imamo na našem koncu večkrat težave z elektriko!
Verjetno delaš kaj narobe, saj moraš, če se prav spomnim, po vsaki spremembi nastavitve, najprej shraniti nastavitve (Apply), nato pa ga ponovno zagnati (Finish).
Seveda, če je z routerjem vse tako kot treba.
In kar se mene tiče, je odličen router, posebno z neAsusovim FW, saj lahko narediš z njim karkoli želiš od avtomatizacije doma, WEB strežnika, NASa, VPNa, WEB kamere pri WL-500gx pa lahko dodaš še dodatna USB porta, dodatna serijska porta (samo max232 potrbuješ), tako da ga lahko poženeš(boot) celo iz trdega diska in še in še.... _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2743 Aktiv.: 13.21 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Pon Nov 29, 2010 7:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni,
dobil sem omenjeni ruter, vendar ga ne morem zbuditi. Na kabelskem omrežju, kjer je bil prej je delal normalno (statični IP, nobenih gesel..), vendar niso mogli in tudi jaz ne morem dostopati do 192.168.x.x, niti se ne morem povezati preko wifi-ja (to je bil tudi vzrok, da sem ga dobil, prej naj bi delal normalno). Ruter sem resetiral preko gumba za reset, vendar še zmeraj ne morem dostopati do njega.
Poskusil sem že vse živo, vendar ruter še zmeraj ni pod mojo kontrolo. Naj omenim, da ni zaflešan ali kako drugače skurjen (strela...).
V cmd; ipconfig /all mi poda IP 169.254.157.75 (autoconfiguration IPv4 address). Kakšna ideja, kako se še lotiti zadeve, da bi ruter prišel k življenju? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mrsmok Član

Pridružen-a: Tor 15 Sep 2009 10:50 Prispevkov: 60 Aktiv.: 0.31 Kraj: Gorenja vas
|
Objavljeno: Pon Nov 29, 2010 8:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko da je na routerju izklopljen DHCP. Na svojem računalniku si nastavi statilni ip naslov (npr. 192.168.1.10) in nato probaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mona Član

Pridružen-a: Tor 09 Dec 2003 19:26 Prispevkov: 163 Aktiv.: 0.69 Kraj: okolica Ljubljane
|
Objavljeno: Pon Nov 29, 2010 10:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
najprej naloži dd-wrt gor obstajo ogromno različnih podvariant (z usb dostopom, brez ,...) . premium je močnejši bratec 500-tke (300MHZ proc, samo v dd wrt-ju). sam sem ga uporabljal dolgo časa.. bil načeloma zadovoljen z njim... amapk je pa za resno delo prešibak (10 comp heavj DL in gaming )... Tukaj je edina resitev ALIX ali kaj podobnega z M00nowalom ali Pfsense ali namenska PC mašina (precej elektrike pokuri) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Waldo Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2007 10:50 Prispevkov: 316 Aktiv.: 1.47 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Nov 30, 2010 5:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Preveri napajalnik ter kondenzatorje v napajalnem delu na plati routerja, znan problem pri teh Asusih. Moj je deloval nestabilno. Ko sem ga odprl, sem zagledal lepo "rožico" namesto elkota. Po menjavi dela OK. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
eddie Član

Pridružen-a: Sre 10 Dec 2003 21:02 Prispevkov: 723 Aktiv.: 3.05 Kraj: Severna primorska
|
Objavljeno: Tor Nov 30, 2010 5:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
mrsmok je napisal/a: |
Lahko da je na routerju izklopljen DHCP. Na svojem računalniku si nastavi statilni ip naslov (npr. 192.168.1.10) in nato probaj. |
Najprej naredi tako kot je svetoval že mrsmok |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

|
Objavljeno: Tor Nov 30, 2010 11:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem poskusil, vendar še zmeraj nimam dostopa. Poskusil sem 192.168.1.1 in še ostale klasične možnosti, pa tudi ne morem. Na ruterju piše da je privzeti IP 192.168.1.1, kar bi po resetu tudi moral biti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mrsmok Član

Pridružen-a: Tor 15 Sep 2009 10:50 Prispevkov: 60 Aktiv.: 0.31 Kraj: Gorenja vas
|
Objavljeno: Čet Dec 02, 2010 4:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Predvidevam da si že probal z različnimi mrežnimi kabli in drugim računalnikom? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

|
Objavljeno: Čet Dec 02, 2010 8:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Preizkusil sem s 3 računalniki in 3 različnimi sistemi (ubuntu, 7, xp). Seveda tudi z različnimi kabli in v različnih portih. Še kaka ideja? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Waldo Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2007 10:50 Prispevkov: 316 Aktiv.: 1.47 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Dec 02, 2010 10:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vzami serijski kabel, preko MAX232 poveži na notranji serijski priključek in poglej s hyperterminalom direkt na konzolo, kaj se dogaja. Mogoče se zalomi že kje pri bootu. Smo tudi že imeli tak primer. Če nič drugega, lahko tako ugotoviš IP naslov.
Dober vir znanja je tule. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni