|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Primož Član

Pridružen-a: Ned 05 Dec 2004 22:44 Prispevkov: 231 Aktiv.: 0.97 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Pet Dec 03, 2010 3:51 am Naslov sporočila: Class 2 napajalnik za prenosnik |
|
|
Ker sem se naveličal raznih brumov ob priklapljanju prenosnika na ozvočenja, pa prekinjanje ozemljitve tudi ni priporočljivo, sem ugotovil da je najbolj elegantna rešitev zamenjava napajalnika za takega brez ozemljitve, torej Class 2, oz. dvojna izolacija.
Malo sem gledal pri kitajcih vendar se ljudje nasploh precej pritožujejo čez kvaliteto, problematični so predvsem nastavki za različne tipe prenosnikov, ki imajo slab kontakt, ipd.
Ima kdo kaj izkušenj s kupovanjem tovrstnih nadomestnih napajalnikov? Potrebujem 19,5V 3,34A 7,4x5mm |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5530 Aktiv.: 24.05 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pet Dec 03, 2010 9:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče še boljša (ali enako dobra) ideja je, da si kupiš ločilni transformator.
Pokliči AudioPro, pa povej kaj rabiš (bodo vedel). Praktično je to majhna kovinska škatlica s štirimi konektorji - 2 noter, 2 ven (stereo).
Sam jih imam vedno par v kovčku - in pridejo zelo prav pri ozvočevanjih, kjer imaš zadeve priklopljene na različne faze itd.
Lp, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.69 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pet Dec 03, 2010 10:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne odklapljaj ozemljitve, temveč uporabi avdio ločilni trafo "DI-BOX".
Lahko si narediš tudi sam doma, na primer s temi:
http://si.farnell.com/1172421
S temi imam jaz narejeno in deluje zelo v redu. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5530 Aktiv.: 24.05 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pet Dec 03, 2010 12:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
He, he, aly, hvala za link na transformatorčke!
Sem se spraševal, koliko je vrednost le-teh v Behringerjevi škatlici, pa vidim da je cena fer (cca. 25 EUR za stereo DI box v kovinski škatlici in jack konektorji). V
LP, Grega _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Primož Član

|
Objavljeno: Pet Dec 03, 2010 2:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mnja, kot sem že napisal se gre za najbolj elegantno rešitev. 2 kanalni DI itak nosim v torbi za prenosnik, vendar se težave pojavijo pri recimo 8 ali celo 16 I/O konfiguracijah, da nelinearnosti poceni transformatorčkov niti ne omenjam. Napajalnik pa je takšna set&forget rešitev, da ne rabiš vsakič razmišljati o tem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.69 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pet Dec 03, 2010 6:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bi že od začetka povedal, da zadeva ni za DJ-a na vrtni veselici ampak rabiš rešitev za 16 kanalih, se sploh ne bi kaj dosti trudil.
Predlagam, da kupiš nov kabel za napajalnik, ki ga modificiraš ("dvigneš zemljo"). Obstoječi napajalnik pa uporabljaš naprej.
Rešitev bo vseeno bolj zanesljiva kot nakup XY čing-čong napajalnika. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Primož Član

|
Objavljeno: Pet Dec 03, 2010 8:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
To počnem že sedaj, pa sem na raznih forumih dobil vtis da je to lahko zelo nevarno, oz vsaj v nasprotju z predpisi. Se pa izpostavlja zanimiva dilema kaj je bolj varno ali prekinjena ozemljitev na originalnem ali nek čungalunga class2 napajalnik. No čeprav sta oba izdelana v isti državi, če že ne tovarni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni