www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Fakulteta za elektrotehniko
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Naloge, izpiti, seminarske
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.22
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 08, 2010 5:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem na VSS po bolonskem programu, 2. letnik. Povem lahko, da so predmeti večinoma isti kot po starem sistemu, samo drugače imenujejo. Starega sistema nisem okusil, to so povedali profesorji. Sistem je boljši, ker te prisili, da delaš sproti, imam narejene vse izpite, razen enega. Faks ni težak, če delaš sproti in te to zanima. Moram pa povedati, da je drugi letnik veliko boljši (ker se učiš stvari, ki te zanimajo), v prvem so pa večinoma predmeti splošne izobrazbe in osnov.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mihec
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Mar 2006 20:10
Aktiv.: 1.77
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 08, 2010 7:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Končal sem srednjo elektrotehnično šolo, smer telekomunikacije. Pred petimi leti sem se vpisal na FE smer UNI. Naredil sem 5. predmet ter poklicno maturo ter bil sprejet.

Zaradi premalo predznanja (matematika ter fizika sta na višjem nivoju), sem hvala bogu sredi prvega letnika še pravočasno zamenjal program z VSŠ. Na VSŠ sem ravnokar končal z predzadnjim izpitom. Končujem program Avtomatike. Je najtežji program izmed vseh možnih, saj je do nedavnega vseboval 3 pridmete pri profesorju Reberšku, kateri so bili brez trdega dela, vztrajnosti ter ogromno sreče praktično nerešljivi.

Sam lahko rečem da se na faksu nisem naučil prav veliko, po drugi strani pa sem spoznal kar nekaj osnov na katerih lahko gradim. Zaradi szastarelega programa, kar precej smotanih učiteljev in asistentov lahko trdim da je šlo vsaj polovico časa na fakulteti v nič. Če poleg fakultete nebi večino prostega čsaca posvetil zanimanju za elektroniko nebi imel nikoli vsaj toliko znanja kot ga imam sedaj.

Kako je na novem, bolonjskem programu pa ne vem. Torej, faks se da naredi, če ne drugega nekaj zmutit, vendar se to ne splača. Če te inžinirska stroka zanima se poglobi vanjo, potem bo šel tudi faks. Če te ne zanima, raje naredi kot vsi ostali normalni ljudje in se vpiši na "normalne fakultete".
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.71
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 15, 2010 3:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ljudsko je napisal/a:
Vsak, ki nekaj pove o VSŠ in UNI, pove samo to, da je UNI bolj teoretično usmerjen, VSŠ pa več prakse. UNI je primernejši za tiste, ki imajo "zic-leder". Je vse to res? Prosim, naj mi odgovori nekdo, ki je bil na obeh in je to dejansko izkusil.

Sem bil na UNI in na VSŠ.

Če ti filozofiranje in dvojni, trojni integrali niso tuji, in rad ždiš za knjigami, potem je UNI smer prava.
Če pa rajši sediš za delavniškim ponkom, vrtiš spajkalo in izumljaš nove zanimive rešitve, potem bo VSŠ bolj primeren.

V zadnjem času je pri delodajalcih stopnja izobrazbe samo eden od (manj pomembnih) filtrov.
Tisti, ki rabi dobrega inžinirja s specifičnim znanjem, ga bo preizkusil in mu stopnja izobrazbe ne bo kaj dosti pomenila pri izbiri.

Mogoče še rajši vzamejo VSŠ, ker ima za nekaj % nižjo plačo in večji efekt pri delu Razz - seveda povsem odvisno od firme, vodilnih in kadrovskih. Lahko ima tudi inžinir z VSŠ višjo plačo kot tisti z UNI. Vse odvisno od firme.

nakamichi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Avg 2006 18:51
Aktiv.: 3.69
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 15, 2010 8:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem končal VSŠ in mi manjka še 1 izpit za naredit UNI. Znanje, ki sem ga pridobil na UNIju ni primerljivo s predhodnim znanjem na VSŠju. Tako, da UNI za tiste, ki bi radi poleg študija še kaj doma delali in na koncu res dosti znali, VSŠ pa za tiste ki doma že delajo in bi radi znanje poglobili. UNI ob primernem vzporednem delu doda res dosti širine zadevam ampak brez predznanja in lastnega dela je pa seveda samo piflanje. Brez predznanja je VSŠ boljši.

L.P.,
Miha
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Sadida
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Apr 2009 12:53
Aktiv.: 3.23
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 16, 2010 10:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:

Če pa rajši sediš za delavniškim ponkom, vrtiš spajkalo in izumljaš nove zanimive rešitve, potem bo VSŠ bolj primeren.

In kaj takšnega ste dejansko počeli na faksu?
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70821.75

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 16, 2010 10:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Sadida
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Apr 2009 12:53
Aktiv.: 3.23
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 16, 2010 11:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da te "potolažim" ... drugo leto jih bo vpisanih še manj, ker nas je trenutno v drugem letniku manj kot v tretjem.
Nazaj na vrh
RUros
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26
Aktiv.: 4.39

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 16, 2010 8:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sadida je napisal/a:
Da te "potolažim" ... drugo leto jih bo vpisanih še manj, ker nas je trenutno v drugem letniku manj kot v tretjem.

Hehe točno tako Wink Bolonjski študij je s svojim ostrim kriterijem prinesel svoje.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
r0x
Član
Član

Pridružen-a: Pon 17 Maj 2010 12:13
Aktiv.: 0.14
Kraj: okolica ljubljane

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 17, 2010 12:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarE69 je napisal/a:
Največja žalost je, da je v 3. letnik na FE vpisanih manj kot 30 študenteljnov. d'oh! Verjetno je profesorjev več. Počasi bomo izumrli.

manj kot 30? samo na avtomatiki nas je okoli 60...
Nazaj na vrh
Gklemen
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Nov 2008 0:06
Aktiv.: 0.56
Kraj: Rogatec

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 17, 2010 2:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Končujem UNI-elektronika (stari program). Do absolventa nas je priguralo 8, s tem da jih polovica od teh osmin nima pojma o elektriki, kaj še le elektroniki!
Če sam doma dosti ne delaš, ne boš od faksa nič odnesel!

Glede prakse: pri večini predmetov smo imeli lab vaje, samo spet, če te stvar ne zanima lahko komot prepišeš od sošolca.. vse je odvisno od posameznika

Glede UNI - VS:
Moje izkušnje: VS z znanjem veliko zaostaja za UNI (so izjeme seveda).

Predlog: UNI, seveda
Nazaj na vrh
folc
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 21:25
Aktiv.: 3.57
Kraj: Nekje med NG in Tolminom

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 17, 2010 2:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jaz sem pa tisti "pacient" ki je okusil tako stari kot novi sistem (bolonc) ker mi pač ni uspelo prit v tretji letnik (ja malo sem zabl**il) in do sedaj morem reči da bolonc zdi bolj zanimiv kot stari VSŠ ker če ne drugega je možnost izbire predmetov in si lahko izbereš tistega kateri te najbolj zanima in seveda imaš pri tem veselje Very Happy
kako bo naprej bomo pa videli ... se je šele začelo ..

je pa res da nas je zelo malo (27 elektronikov če se ne motem ... ) lani nas je bilo na elektroniki 47 (stari VSŠ)

Folc
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.71
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 17, 2010 12:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sadida je napisal/a:
aly je napisal/a:

In kaj takšnega ste dejansko počeli na faksu?

Direktno na faksu nič.
So pa pozitivne stvari:
- ga je pa dve leti prej konec
- imaš pol leta obvezne prakse v pojdetju
- se ne j**** z žnj-timi integrali

supernet
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Okt 2009 22:20
Aktiv.: 0.08
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 20, 2010 5:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Res je, da danes glavno šteje praksa pri izboru zaposlitve tako da teoretično VSS študij povsem zadostuje, problem pa lahko kasneje nastopi pri napredovanju, ko je prevzem določenega mesta pogojen z uni izobrazbo...
Nazaj na vrh
vojnomir
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 19 Apr 2009 0:54
Aktiv.: 0.03
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 07, 2010 1:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

UNI + veliko samostojnega dela.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Naloge, izpiti, seminarske Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6
Stran 6 od 6

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni