www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

STM32VL Discovery kit

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
žrepko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 23 Mar 2010 20:12
Aktiv.: 3.76
Kraj: Ptuj-Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 04, 2010 9:57 pm    Naslov sporočila:  STM32VL Discovery kit Odgovori s citatom

Tukaj bi opisovali različne projekte, ki ste jih ustvarili z to ploščo.
Prosim, da napišete vse kar je možno, od vsega začetka, ker nas je ogromno začetnikov

Še link do Farnell
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.69
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 07, 2010 7:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na to da link do datasheeta za STM32VL DISCOVERY KIT na http://si.farnell.com ne dela, je tukaj en delujoč;

http://www.element-14.com/community/servlet/JiveServlet/previewBody/24181-102-1-71588/stm32vldiscovery%20datasheet.pdf

žrepko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 07, 2010 7:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hvala, da si dodal.

No, jaz sem predelal literaturo, ki mi jo je poslal JamesQ.
Odločil sem se za uporabo uVision 4 (free podpira do 32k..vem, bogo, ampak za začetek dovolj).
Časa še nisem imel dosti, sem pa naložil že par example primerov in se poigral z njimi.

En uporabnik je že priklopil LCD, lahko poveš kaj več?
Nazaj na vrh
Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.03

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 07, 2010 7:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

žrepko je napisal/a:
...(free podpira do 32k..vem, bogo, ampak za začetek dovolj

32k je lahko ogromno. Jaz s programom, ki porabi 27kB Flasha, formatiram file sistem na FAT16/32, ustvarjam, berem in pišem datoteke na SD card, odpiram in predvajam *.wav fajle, komuniciram s čipom po I2Cju in berem tipke in stikala.
Nazaj na vrh
Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.02
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 07, 2010 8:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Umnik je napisal/a:
32k je lahko ogromno. Jaz s programom, ki porabi 27kB Flasha, formatiram file sistem na FAT16/32, ustvarjam, berem in pišem datoteke na SD card, odpiram in predvajam *.wav fajle, komuniciram s čipom po I2Cju in berem tipke in stikala.

Zanimiva debata.

32k je vsekakor ogromno. BASCOM naredi v "demo" verziji največ 2k dolgo datoteko. Pa se tudi marsikaj naredi z 2k.

Pred leti smo imeli PC-je s 512k RAM-a in 40 MB diska. Danes pa 90% programov, ki počnejo pravzaprav isti "šmorn", potrebuje 1000 krat več RAM-a in 10000 krat več prostora na disku.

Takrat pač ni bilo plesočih možičkov, pa zvočnih efektov, pa "kajjazvemkajše" na ekranu.

LpA
Nazaj na vrh
forest70
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Jul 2008 1:00
Aktiv.: 2.85
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 07, 2010 9:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

žrepko je napisal/a:
hvala, da si dodal.

No, jaz sem predelal literaturo, ki mi jo je poslal JamesQ.
Odločil sem se za uporabo uVision 4 (free podpira do 32k..vem, bogo, ampak za začetek dovolj).
Časa še nisem imel dosti, sem pa naložil že par example primerov in se poigral z njimi.

En uporabnik je že priklopil LCD, lahko poveš kaj več?

Uporabil sem Keil uVision LCD suorce, ter ga malo predelal, da podpira tudi 20x4
Priklop samega LCD-ja ni nevem kaj.
Sem pa malo razočaran glede stabilnosti ADC-ja, kar precej niha od odčitka do odčitka. Ne vem ali je problem tega borda (slabo projektiran) ali pač samega uC-ja.
Toliko....

LCD_4bit.c
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  LCD_4bit.c
 Velikost datoteke:  13.49 KB
 Downloadano:  35 krat

lcd.h
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  lcd.h
 Velikost datoteke:  1.07 KB
 Downloadano:  25 krat

Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70647.41

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 07, 2010 10:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.61
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 08, 2010 1:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede STMja predlagam pogledati še na tale forum: MCU.cz
Eden je naredil zanimiv tutorial. Predlagam ogled prevedene strani Wink

žrepko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 10, 2010 10:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prilagam še poveyave do zanimivih pojasnil glede tega krmilnika, za lažje razumevanje.

Tutorials
Aly-jev link

Aly, komaj že čakam ta seminar.... Kako je z USB ploščo?
Nazaj na vrh
elson2k
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 11, 2010 2:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravno danes prejel po pošti STM32VL , pa še eno malenkost zraven - STM8L --> prispevek moje lepše/boljše polovice Mr. Green

PC104830 (Copy).JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  132.19 KB
 Pogledana:  32 krat

PC104830 (Copy).JPG

žrepko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 13, 2011 10:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@elson2k

si se že kaj igral? Jaz sem med tem časom bol AVRje raziskoval.
Kako je kaj STM8L?

LP žrepko
Nazaj na vrh
elson2k
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 13, 2011 10:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

žrepko je napisal/a:
@elson2k

si se že kaj igral? Jaz sem med tem časom bol AVRje raziskoval.
Kako je kaj STM8L?

LP žrepko

V bistvu sem nekje na istem kot ti - "natepavam" (kolikor pač glede na razpoložljivi čas mogoče) AVR-je in sem malo na stran postavil ST-je... Silenced

Se bom poboljšal, obljubim Mr. Green

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni