|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.63 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Tor Dec 07, 2010 9:26 pm Naslov sporočila: Skener diapozitivov-težave |
|
|
Imam težave z skenerjem diapozitivov kupljenem v trgovini Hofer.
Uspelo mi ga je usposobiti na mojem prenosnem računalniku s sistemom Windows 7. Ko pa sem driverje naložil na drug računalnik star 9 let in z operacijskim sistemom Windows XP stvar ni delovala, ker ni hotelo prepoznati naprave. Zadevo smo poslali na servis, kjer je normalno delovala, vendar so jo kljub temu zamenjali. Računalnik sem formatiral, naložil driverje in priklopil skener. Po priklopu pa je napisalo, da sem priklopil HIGH SPEED USB napravo na NO HIGH SPEED USB.
Bi to težavo rešila PCI-USB kartica? _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Modlar Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2009 10:59 Prispevkov: 190 Aktiv.: 0.96 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Sre Dec 08, 2010 8:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko vtaknem USB kluč v starejši računalnik mi napiše isto :
priklopili ste HIGH SPEED USB napravo na NO HIGH SPEED USB ,
ampak meni kluč deluje .  _________________ LP Mare
Kdor visoko leta - daleč vidi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sailor Član

Pridružen-a: Sre 26 Nov 2003 21:38 Prispevkov: 698 Aktiv.: 2.95 Kraj: Ljubljana-Moste
|
Objavljeno: Sre Dec 08, 2010 8:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uf, zanimivo ...
ali lahko pokažes sliko tega skenerja za diapozitive?
Moji še vedno čakajo v škatlji ....
gl, DD+ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.71 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Dec 08, 2010 8:56 pm Naslov sporočila: Re: Skener diapozitivov-težave |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Bi to težavo rešila PCI-USB kartica? |
V kolikor gre za PCI/USB 2.0 kartico, da. _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Sre Dec 08, 2010 9:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Gre za tole zadevo. Moram povedati, da se kar v redu obnese. Se ne more primerjati z raznimi skenerji z nastavki za skeniranje diapozitivov.
Kartica pa je že naročena. PCI->USB približno 14€
Tudi pri USB ključu mi napiše imaš prav. Ampak sem potem gledal navodila pa piše samo 2.O in nič 1.1 compatible ali kaj podobnega.
Če ne bo delovalo bom pa pač poslal nazaj, poštnina pa je tako ali tako zastonj, ker imam VIP do konca meseca. Sem najprej hotel naročiti pri Enaa, kjer je bila cenejša in sem imel še 3% popust pa sem ugotovil, da me ugodneje pride dražja kartica brez poštnine na Mimovrste. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojan_z Član

Pridružen-a: Pet 16 Maj 2008 20:28 Prispevkov: 256 Aktiv.: 1.23 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Dec 11, 2010 11:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni vsi.
Pa kaj vam ni jasen komentar. Lep pravi, da ste priklopili napravo, ki omogoča hitrejše delovanje kot je delovanje porta.
Taka naprava v večini primerov deluje, samo počasneje kot bi lahko.
Pri starejših računalnikih je bil USB 1.0. 1.1.
Sedaj gre USB 3.0.
Pa lepo se imejte. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Ned Dec 12, 2010 12:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja to že napiše. Samo navodilih same naprave nikjer ne piše, da je kompatibilna z 1.1. Bom videl kako bo s kartico. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni