www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Iščem shemo za osciloskop BST BS5010H

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.22
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 16, 2010 1:27 pm    Naslov sporočila:  Iščem shemo za osciloskop BST BS5010H Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Zanima me ali ima mogoče kdo shemo analognemga 10MHz osciloskopa Caltex BST BS1050H (oznaka na škatli Caltex CS10H), morebiti je enak tudi MCP CQ5010C oz. OSU-10A (verzija za ruski trg).

Sheme, ki sem jih našel na netu (CS10V, Voltrcraft 610 2, CA8016, ST16B - zelo podobne, če ne enake), niso ustrezne, pri njih je časovna baza izvedena s preklopnikom in tranzistorji, pri tem pa je časovna baza izvedena z enkoderjem in ATF16V8B-15PC.

Problem je sledeč: območja časovne baze od 0.1s/div do 5ms/div so postala 1000x hitrejša. To sem rešil (okvara v enkoderju), ostal pa je problem, da je slika na območju 1us/div zelo temna, komaj vidna (ostala območja so dokaj v redu), zato bi rabil shemo, da vidim ali je mogoče urediti tudi to. Delovnih ur ima ta osciloskop zelo malo in mislim, da katodna cev še ni iztrošena.

Za shemo sem že kontaktiral Caltex in sem dobil odgovor naj se obrnem na Farnell (kjer je bil osciloskop tudi kupljen), vendar slednji, če odštejem nekaj obljub in opravičil zaradi dopustov, molčijo že skoraj 2 meseca.

Še nekaj slik:

Slika01.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  170.91 KB
 Pogledana:  2 krat

Slika01.jpg

Slika02.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  707.96 KB
 Pogledana:  6 krat

Slika02.jpg

Slika03.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  397.14 KB
 Pogledana:  4 krat

Slika03.jpg

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Azrael
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 03, 2010 12:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Shemo sem dobil.

BS5010_v01_ServiceManual_SCH.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  BS5010_v01_ServiceManual_SCH.pdf
 Velikost datoteke:  490.2 KB
 Downloadano:  15 krat

Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 10, 2010 10:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In še nekaj informacij o vgrajenem PLD.

Truth_table.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Truth_table.pdf
 Velikost datoteke:  110.66 KB
 Downloadano:  9 krat

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni