www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Sinope 568+

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.64
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 17, 2010 4:45 pm    Naslov sporočila:  Sinope 568+ Odgovori s citatom

Zanima me kako bi nastavil omenjeni router in modem v enem, da bi ga lahko priklopil na Siolov optični modem in bi deloval samo kot dostopna točka za brezžični internet?
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
watts
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Nov 2010 17:59
Aktiv.: 2.37
Kraj: Knežak

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 17, 2010 5:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živjo,

Če ti je to ta modem, potem se vsaj kar se WiFija tiče, lahko pomagam, saj sem prijatelju nastavil wifi na tem modemu, ne razumem pa te, zakaj hočeš to narediti na optičnem modemu, a ta nima "router- inside" opcije?

Jaz sem pri prijatelju nastavil samo wifi-router, za kable ne vem kako gre, vem pa, da lahko z wrt54GL (linksys) (le 50e) nastaviš dosti več kot stvari na sinopeju, ampak če ga že imaš, potem lahko (vsaj kar se wifija tiče) pomagam.

Ali morda prideš na njegovo "obrazno" stran (znaš IP, "username" in "password" delujeta?)
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 17, 2010 7:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Gre se zato, da optični modem in ruter v enem nima wirelessa. Lahko se ga doda le kot usb ključek, vendat je to bolj slaba rešitev. Zato bi rad nanj priklopil Sinopeja(je starejši kot tisti na sliki), kot wireless dostopno točko. Imam polen dostop do nastavitev. Aja pa, da se ne bo kdo čudil nimamo na Rakeku optike, ampak nastavljam za sošolca. Laughing
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
watts
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 18, 2010 11:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

O, torej z Rakeka si, poznam enega (ali 4) iz tvojih krajev (o tem drugič).
Sinopeja se da nastavit kot wifi router, dodaš mu WiFi omrežje za oddajanje in ga seveda primerno zaščitiš, ker sem se ukvarjal z routerji kar dosti časa sem to vedel in mi je bilo potrebno samo da vidim kaj imam za izbiro. Mr. Green Sedaj pa ko sem prebral da imaš starejšo verzijo (tista, malo bolj "kištasta" ane, z črno anteno) pa ne vem, morem it k drugemu sošolcu pogledat malo ta firmware kako izgleda, si bom zabeležil pa ti poročam. Če pa kaj eksperimentiraš pa malo previdno, da se ne boš ven zaklenil Smile (Predviden obisk prijatelja: kake 3 do 4 dni Smile)
Nazaj na vrh
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.04
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 18, 2010 11:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izklopi DHCP, spremeni mu IP na nekaj drugega (npr. 192.168.1.254) in si zadaj tudi napisi ta IP Wink
WLAn pa imas verjetno vkljucen za od prej.
Pa se povezi LAN1 na obeh modemih med seboj.
"ta stari" Sinopeji imajo se vedno odlicen WLAN signal Dancing

PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 19, 2010 10:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rober bom naredil tako, če mi bo uspelo.

Da se ne bom ven zaklenil??

Drugače pa imam router doma in pač prekinem povezavo z domačim omrežje in se povežem nanj in ga nastavljam.

PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 20, 2010 4:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Wireless že deluje. Hvala vsem sodelujočim?

Še vedno pa ne vem, zakaj bi se ven zaklenil?

watts
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 20, 2010 6:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dandanes je vse možno, tako da lahko kmalu dodaš svoj MAC naslov na listo, ki jo kasneje obkljukaš kot "Disallow network usage to MAC adresses on list" Mr. Green
Morda le meni, ampak zgodi se >Smile

Me veseli da ti je uspelo "pošlihtat" Very Happy
Nazaj na vrh
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.04
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 20, 2010 6:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PZUFIC je napisal/a:

Še vedno pa ne vem, zakaj bi se ven zaklenil?

Ker je Sinopejev IP ponavadi 192.168.1.1 in prav tako IP nekaterih routerjev Wink
Potem pa zelis dostopati na 192.168.1.1 in pride do zmesnjave v omrezju,... Confused
Vsaka naprava naj bi imela svoj IP in torej je bolje, da prej spremenis kot zaides v tezave Wink

PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 20, 2010 7:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bi se pa to z MAC zgodilo potem sta pa doma še dva računalnika. Sicer pa vem kaj MAC adress je in vedno pogledam kaj piše in zakaj gre. Lahko pa se tudi meni ravno tako zgodi.

Je pa še ena zanimivost tega routerja in modema v enem. Vanj je za wireless vgrajena PCI kartica, ki jo z malo trudi lahko odmontriamo in jo nato namestimo v naš računalnik, če seveda dobimo ustrezne gonilnike.

Pa še enkrat hvala. Applause

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni