|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
fluffy111 Član

Pridružen-a: Sob 13 Dec 2008 21:44 Prispevkov: 351 Aktiv.: 1.75 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Sob Dec 18, 2010 3:50 pm Naslov sporočila: Popraskan saksofon |
|
|
Pozdravljeni!
Moja boljša polovica si je grozno popraskala saksofon. Risi niso globoki, jih je pa polno.
Predvidevam, da se na forumu najde kdo, ki igra saksofon/bariton/tubo/trobento in ki je že imel podoben problem ali pa pozna koga takega.
Prišel sem do informacij, da to nekateri mojstri popravljajo.Vendar rahlo dvomim, da je to edina možnost, kako popraviti saksofon. Zanima me, če se za popravilo dobi kakšna polirpasta ali kaj podobnega, da sam to doma popraviš?
Želim samo odgovor, da se dobi ali pa da se ne dobi. Ne zanima me kako se naj tega doma sam ne lotim, da naj raje popravilo prevzame mojster, ker mi je to nekako kristalno jasno, iščem pa alternativo.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
žrepko Član

Pridružen-a: Tor 23 Mar 2010 20:12 Prispevkov: 700 Aktiv.: 3.77 Kraj: Ptuj-Maribor
|
Objavljeno: Sob Dec 18, 2010 4:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je lakiran, bi bilo boljše pustiti pri miru.
Če pa ni lakiran, se pa dobi Purol pasta v vsaki tehnični trgovini. Tako sem jaz čistil stari bariton. Žal se pa hitro vidijo gori odtisi in porumeni v kakem mesecu. Potem moraš spet čistiti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hudamravljica Član

Pridružen-a: Tor 30 Nov 2010 23:22 Prispevkov: 872 Aktiv.: 4.92 Kraj: LUCIJA
|
Objavljeno: Sob Dec 18, 2010 6:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko sem igral na tubo sem jo puliral s tekočo pulir pasto. Klicala pa se je SIDOL.
Zelena flaška z rdečim zamaškom. Več kot 15 let nisem primil inštrumenta v roke in še vedno imam tisti gnusen vonj po SIDOLU v nosu. Za močnejše praske je bilo treba kar drgnit.
Če so praske res hude poskusi s kakšno bolj "grobo" pulir pasto in nato vedno bolj s fino. Grobo sem dal v narekovaje, da ne pretiravaš z grobostjo. Če boš poskusi s kakšno drugo dej raje na kakšnem manj vidnem koncu.
P.s.
Če je in inštrument lakiran pa zgornja navodila ne veljajo!!!
Zgleda, da še obstaja...sem našel sliko:
L.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5530 Aktiv.: 24.05 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Sob Dec 18, 2010 6:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je saksofon boljši (=dražji), naj ga nese nekam, kjer se profesionalno ukvarjajo s popravili pihal in trobil.
Če ni, lahko poskusiš z domačim poliranjem.
Lp, Grega _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fluffy111 Član

Pridružen-a: Sob 13 Dec 2008 21:44 Prispevkov: 351 Aktiv.: 1.75 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Sob Dec 18, 2010 6:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Odločitev padla! Glede na to, da je saksofon spada med dražje pa še lakiran je, mi res drugo ne preostane kot izlet k profesionalcu.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni