|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
krhl123 Neznanec

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2010 21:17 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.03 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Ned Dec 19, 2010 7:31 pm Naslov sporočila: Vezje za hišni zvonec |
|
|
Živjo!
Mene pa zanima, če ima kdo kakšen predlog za izdelavo hišnega zvonca? Namreč rabim vezje. Rad bi naredil zvonec, z melodijo kakšnega ptiča(Kos, Kanarček, Lastovka...)
Hvaležen bi bil vsakeršne pomoči ali predloga!
Lep pozdrav!  _________________ Vse je v znanju!
Lep pozdrav, Matej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Ned Dec 19, 2010 9:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko vzameš osnovo tole:
Kolesarski zvonec malo drugače
Rabiš malo konkretnejši ojačevalnik, zvok pa lahko posnameš poljuben. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
krhl123 Neznanec

|
Objavljeno: Pon Dec 20, 2010 10:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
aha, hvala, bom pogledal  _________________ Vse je v znanju!
Lep pozdrav, Matej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marylandX Neznanec

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 12:58 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jan 02, 2011 10:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ohoj! Me zanima, če je krhl 123 naredil potem ta zvonec. Jaz rabim zvonec, ki bo lajal... Tale predlagani kolesarski zvonec bo verjetno treba malo upgrade-at... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
krhl123 Neznanec

|
Objavljeno: Sre Jan 12, 2011 9:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne, nisem še uspel probat, ker nimam vsega materiala in iščem, če bom kje še našel zvonec z kanarčkom...Pomoje bi mogu delat, kr men jeskor, [slovenščina je zame španska vas] [slovenščina je zame španska vas], sam brez dveh kondenzatorjev (C=4,7uF) _________________ Vse je v znanju!
Lep pozdrav, Matej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Traflc Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48 Prispevkov: 365 Aktiv.: 1.54 Kraj: Javornik Jesenice
|
Objavljeno: Sob Jan 15, 2011 1:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem za zvonec uporabil kar tole žabico iz DX , katera ima za cca 20 sekund zvočnega zapisa ter brezžični zvonec iz H0fra , kateremu je žal pregorelo vezje za zvok , tako da sem uporabil samo sprejemnik in oddajnik .
Kvaliteta zvoka sicer ni nevemkaj , tako da razmišljam o varianti z MP3 playerjem in ustreznim ojačevalcem in zvočnikom . _________________ Lp. Traflc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
monaco Član

Pridružen-a: Sre 06 Jul 2005 21:12 Prispevkov: 254 Aktiv.: 1.07 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Ned Jan 16, 2011 12:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kako bi pa naredil avtomobilsko sireno z zvokom cviljenja gum ob paničnem zaviranju (brez ABS) tik pred trkom? Da bi zjutraj malo strašil raznorazne SDI fahrerje, ki mi izsilijo prednost, potem pa potrebujejo 2km da hitrost spravijo na 70 km/h (dajaslucajnoneboprevisokaporaba)... _________________ Kdor ne sprašuje, bo trapast umrl. by Hektor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni