|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mcride Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36 Prispevkov: 788 Aktiv.: 4.14 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Dec 29, 2010 10:19 pm Naslov sporočila: Airbrush |
|
|
Zanima me katere barve v razmerju cena/kvaliteta uporabljate za airbrush, predvidevam da so to na vodni osnovi(ki ne topijo stiroporja?), ter kje jih kupujete?
Mogoče kak link, če kdo kupuje iz ebay-a...
Hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.74 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Sre Dec 29, 2010 11:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za airbrush se uporabljajo kar akrilne barve. V tistih malih piksnah za diorame in makete je taka barva. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mcride Član

|
Objavljeno: Sre Dec 29, 2010 11:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
kobranka je napisal/a: |
Za airbrush se uporabljajo kar akrilne barve. V tistih malih piksnah za diorame in makete je taka barva. |
Misliš od revell-a? Ker sem slišal, da so te barve samo za "v smeti"? Slišal sem, da so zadnji čas moderne na vodni osnovi?
V airbrush dam lahko katerokoli barvo?
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borc Član

Pridružen-a: Ned 22 Apr 2007 12:22 Prispevkov: 116 Aktiv.: 0.52 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 30, 2010 12:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem se odločil za barve Liquid Acrylics http://www.vallejo.si/ in jih kupil prav tu. Tudi, ko sem gledal e-bay je bila cena z poštnino zelo podobna. So pa fantje zelo prijazni in ne skoparijo z nasveti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.74 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Čet Dec 30, 2010 12:30 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne na vodni osnovi so naprimer od Heller-ja. Od Heller-ja so na tak način res bolj boge, za v smeti in se jih nanaša zgolj s čopičem(če že). Slučajno imam neko maketo od Heller-ja, pa so barve take bolj čudne. Mogoče če jih ravno prav razredčiš bi se dalo tudi z Airbrushem kaj z njimi ustvariti.
Lahko kupiš te barve od revell-a, vendar ker si omenjal, da boš barval stiropor najprej kot vedno preizkusi na testnem kosu. Sedaj ne vem koliko imaš za pobarvat, če imaš večje količine je dobro se naučiti mešati barve in kupiš osnovni spekter barv saj si boš le na ta način privarčeval ogromno denarja. Primerjaj Revell npr. z firmo Color koliko barve dobiš za isto ceno.
Možno da so na vodni osnovi te akril barve, ker se jih da redčiti z njo, ponavadi je vsaj kakšen nitro ali pa alkohol vmes
Vsaj nekatere iz tukaj naj bi bile take katere se jih redči z vodo: http://www.hobbyart.si/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=10&Itemid=1&vmcchk=1&Itemid=14 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mcride Član

|
Objavljeno: Čet Dec 30, 2010 12:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Se pravi če razumem;
-akrilne naj bi se hitreje sušile, ni potrebno potem lakirat
-na vodni osnovi(večina), je potrebno potem še z lakom čez, včasih težave s "prekritostjo"?
Se pravi je potem takem boljše kupiti akrilne?
Barvati mislim s časom vse, zato sem tudi kupil kar "konkreten" airbrush sitem...za začetke pa stiropor, les, papir; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ule Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1583 Aktiv.: 6.68 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Čet Dec 30, 2010 2:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Barve za airbrush lahko kupiš tudi tukaj ali tukaj
Seveda pa lahko improviziraš. Kupiš akrilne barve, katere naj nebi bile namenjene za airbrush in jih ustrezno razredčiš. V tgovini Levček (BTC hala A), sem enkrat kupil barve Pebeo Deco. So precej cenejše kot naprimer barve Schmincke, Liquitex, Createx in tudi dobro pokrivajo ko so razredčene. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ID Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 18:17 Prispevkov: 865 Aktiv.: 3.65 Kraj: Ljubljana-Podpeč
|
Objavljeno: Čet Dec 30, 2010 2:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz uporabljam zgolj in samo barve od firme createx. Lahko pa uporabiš tudi barve autoair istega proizvajalca. Cene so sicer malo višje, barve pa so res kvalitetne! Tudi sam kar precej rišem z airbrushem! Iz prakse pa ti povem, da jih je potrebno nekoliko redčiti z vodo, tudi če piše da ne (odvisno od premera šobe)
Na akrilne barve pa za resno risanje kar pozabi, ker ne moreš delati detajlov z njimi! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mcride Član

|
Objavljeno: Čet Dec 30, 2010 12:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
1.@_ID_, ja delal bom bolj manjše "zadeve", tako da bodo slej kot prej kaki detalji(tudi če so samo črte), se pravi s ČIM pa potem zaščitiš sloj? S kakšnim lakom?
2. Je kdo slišal za uporabo ličasrskih barv "2k avtobazo" ?
3. Ali pa barve FASKOLOR (http://www.parmapse.com/fas1.html) ? Naj bi bile odlične, pa še na vodni osnovi so?
lp, hvala za odgovore |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

|
Objavljeno: Čet Dec 30, 2010 3:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Avtoličarski ali kateri koli brizgalni kit se zelo dobro obnese in se ti bo barva veliko bolje oprijela in nebo potrebno nekega lakiranja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mcride Član

|
Objavljeno: Čet Dec 30, 2010 4:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče kdo ve kakšne so kaj cene teh avtoličarskih barv; ker drugače bi raje naročil kaj od zgoraj naštetega...??
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni