www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

popravilo CB postaje president

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sundancer
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Avg 2004 22:30
Aktiv.: 1.57
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 29, 2010 5:02 pm    Naslov sporočila:  popravilo CB postaje president Odgovori s citatom

Zivjo,

bi znal kdo diagnosticirat / popravit napako na CB postaji president.
Sprejemni del je OK medtem ko pri oddaji ne trzne niti notranji niti zunanji pwr meter. Se pa prizge TX ledica na postaji in iz zvocnika se slisi klik (to je blo tudi prej - verjetno zato, ker se zvocnik odklopi ko stisnes TX).

Zadeva je delovala BP en mesec, SWR sem imel umerjen na 1:1.2. Na lepem pa me ni vec nihce slisal.

prosim za pomoc

hvala,
Marko
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.97

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 29, 2010 5:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ponavadi crkne izhodni tranzistor (kak 2SC1969, 2SC2078 ali podoben).
Sicer crkujejo iz različnih vzrokov (tudi "neznanih"), pa ne glede na dober SWR zadeva ni imuna pred pregretjem (vrtenje glasbe več minut) ali previsoko napajalno napetostjo (ceneni napajalniki znorijo v VF polju).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matic_scetinec
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11
Aktiv.: 4.67
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 29, 2010 8:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

Trenutno tudi jaz popravljam CB postajo President, pri kateri je crknil mikrofon v ročki.

LP, Matic
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.91
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 30, 2010 12:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sem mislil, da je CB že izumrl, razen v tovornjakih. Pozna kdo naslov kakšnega slovenskega CB-foruma, da malo vidim, kaj se tam dogaja ? Predvsem me zanima prenos podatkov.
Nazaj na vrh
S51KM
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Mar 2007 22:31
Aktiv.: 0.45
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 30, 2010 9:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če si kje blizu, lahko pogledava kaj je. Pošlji tlf. št. na ZS.
l.p.
Mirko
Nazaj na vrh
sundancer
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 06, 2011 12:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Popravljeno!
Zakaj je crknilo? Ker sem med postajo in anteno vtaknil linearni ojacevalnik, ki je nekega dne zaradi "šlampaste" povezave zgubil stik z napajalnikom medtem, ko sem oddajal. Tako sta v postaji izdihnila izhodna stopnja driverji. Na sreco so mi dobri ljudje iz kanala 9 poiskali mojstra, ki je zadevo spravil nazaj v pogon Dancing
Nazaj na vrh
sundancer
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 06, 2011 12:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

psevdonim je napisal/a:
sem mislil, da je CB že izumrl, razen v tovornjakih. Pozna kdo naslov kakšnega slovenskega CB-foruma, da malo vidim, kaj se tam dogaja ? Predvsem me zanima prenos podatkov.

poskusi tu http://forum.hamradio.si/
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12
Aktiv.: 5.61

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 29, 2011 11:53 pm    Naslov sporočila:  POPRAVILO cb midland Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Jaz pa sem sedaj dobil v roke Cb postajo Midland Alan 78+
Namreč ima pa veliko križev in težav. Kot prvo popravljal hladne lote. Potem pa vidim na spodnji strani - na čipu (maxon) da nekaj nogic sploh ni prispajknih. Kot drugo sem videl da zaslon ne deluje. (moder kabel je bil otrgan od ene izmed nogic), ter postaja ga samo sprejema in ne odaja. Je pa še ena stvar da iz okolice trafota na sliki 1. nekaj brenči (oz. šumi) ko pa zvok zmajšam se tudi to brenčanje izključi (zvočnik sem odspakal oz. odklopil)

Slike:

L.P
ŽIGA[/img]
Nazaj na vrh
Wisor
Član
Član

Pridružen-a: Ned 18 Apr 2010 13:53
Aktiv.: 0.38

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 01, 2011 1:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sami kurjači Brick wall
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 01, 2011 8:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko prosim bolj obširno razložiš pomen tvojega posta ? Rolling Eyes
Nazaj na vrh
rudiP
Član
Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30
Aktiv.: 5.66
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 01, 2011 9:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kurjači so tisti ki uporabljajo ojačevalce. Zakaj misliš, da je uporaba linearnega ojačevalca dobra?.
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 01, 2011 10:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kurjač, sedaj sem prvič slišal za tole Mr. Green . Kaj mislite da je šel linearni ojačevalec? Sicer je baje bila postaja enkrat že na servisu ampak kolikor vidim so bili že takrat problemi z hladnimi loti.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni