|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ljudsko Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19 Prispevkov: 1184 Aktiv.: 5.65 Kraj: Koroška-Mežica
|
Objavljeno: Čet Dec 30, 2010 1:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sadida, imel si neizmerno srečo. Jaz sem na tak način uničil svoj LCD. Kako to, da si napajanje pravilno obrnil v prvo?
_________________ return;
brake; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
žrepko Član

Pridružen-a: Tor 23 Mar 2010 20:12 Prispevkov: 700 Aktiv.: 3.77 Kraj: Ptuj-Maribor
|
Objavljeno: Čet Dec 30, 2010 3:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
hmm, zanimivo.
Danes priklopim na USB ploščo in LCD deluje normalno. Včeraj pa je vse letelo v levo.
Ampak problema ni konec. Ko uC resetiram, LCD spet leti v levo in se umiri čez dolgi čas.
Nič mi ni jasno.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
žrepko Član

Pridružen-a: Tor 23 Mar 2010 20:12 Prispevkov: 700 Aktiv.: 3.77 Kraj: Ptuj-Maribor
|
Objavljeno: Čet Dec 30, 2010 5:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
OK, odgovarjam sam sebi.
Priklopil sem drug LCD, težava se več ne pojavla.
Najbrž sem uničil oni LCD, da ne deluje več ok.
Sedaj me pa zanima s katero funkcijo pišete po LCDjih?
Imam navadnega 20x4.
printf?
sedaj uporabljam CopyStringtoLCD, ki je že napisana v lcd_lib.h
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sadida Član

Pridružen-a: Pet 17 Apr 2009 12:53 Prispevkov: 636 Aktiv.: 3.23 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Čet Dec 30, 2010 6:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uničil ga nisem zato ker sta pina 1-GND in 2-VDD na istem mestu kot pina 15-backlight + in 16-backlight - , če obrneš lcd narobe. Backlight dela v vsakem primeru in sploh ne pomisliš, da je lahko narobe obrnjen.
Pripenjam source in header datoteki (ki sem jo dobil iz AVR Freaks foruma ) ter kodo za test.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
LCD_AVR.rar |
Velikost datoteke: |
2.22 KB |
Downloadano: |
20 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni