www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Ne veste kam z odvečnimi tiskaninami?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Dobra volja je najbolja, ...
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Raptor
Član
Član

Pridružen-a: Sob 22 Mar 2008 14:20
Aktiv.: 2.54
Kraj: Ravne na Koroškem/Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 13, 2010 12:37 am    Naslov sporočila:  Ne veste kam z odvečnimi tiskaninami? Odgovori s citatom

Ena ideja:

http://www.pcbcreations.com/work.html
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
prix
Član
Član

Pridružen-a: Sre 04 Nov 2009 20:22
Aktiv.: 0.32
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 13, 2010 3:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hehe Smile

Ko sem bil v Londonu, sem na Camden market place opazil eno zanimivo trgovino, mislim da je bil Cyberdog?

No prodajali so razdeve iz recikliranih pcbjev... Smile

Imeli so: ravnila, planerje, podloge za blokece, itd... Smile hudič še poceni ni bil... ravnilo 6 funtov Sad

Nekaj podobnega na spletu: KLIK
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.70
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 13, 2010 9:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sodelavka ima Fi 20 mm okrogle tiskanine za uhane. Pa še pozlačene so na eni strani. In res dobro izgleda Very Happy
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.05
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 13, 2010 12:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:
Pa še pozlačene so na eni strani. In res dobro izgleda Very Happy
Ha ha, očitno se je odločila, da bo štromarje lovila. Applause
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70811.49

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 13, 2010 12:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.76
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 13, 2010 2:13 pm    Naslov sporočila:  Re: Ne veste kam z odvečnimi tiskaninami? Odgovori s citatom

Raptor je napisal/a:
Ena ideja:

http://www.pcbcreations.com/work.html

Ravno ta vikend sem za sestro naredil majhno skrinjico iz matične plošče, ker je potrebovala darilo za neko tretjo osebo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Soap
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2010 8:48
Aktiv.: 0.23
Kraj: Vzhodna slo

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 01, 2011 12:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravno zaradi zlata lahko porabite tiskane plošče, nekje sem gledal da na 200 matičnih plošč dobite 30 gramov zlata.
Nazaj na vrh
BojanR
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52
Aktiv.: 3.31
Kraj: Vnanje Gorice

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 01, 2011 7:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po mojem je to za lase privlečeno, saj bi bilo potemtakem na vsaki matični za 5,1€ zlata.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.79
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 01, 2011 8:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem dobil podatek, da je na približno eni toni elektronike 1 unča (cca 30g) zlata.

Pridobivati se splača le industrijsko, drugače pokuriš več elektrike/plina/kemikalij, da dobiš to ven.

1 unča zlata stane (nakup čistega) cca 1000€, vendar iz elektronike dobiš bolj kontaminirano zlato ven.

boriskozjan
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23
Aktiv.: 4.73
Kraj: Šmarje pri Jelšah

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 01, 2011 8:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pred časom sem gledal en dokumendarec o reciklaži elektronskih naprav, kjer je en gospod povedal, koliko vsega je pribljižno na tono surovine(mobiteli, razna vezja itd, zmleti v granulat, 0-3mm) samo zlato niti ni glavni produkt pri tem, so še bolj redke in dražje kovine v elektroniki.
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 24.00

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 01, 2011 8:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

baker in aluminij so glavne
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Dobra volja je najbolja, ... Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni