|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
hugoHD Član

Pridružen-a: Čet 16 Dec 2010 19:21 Prispevkov: 11 Aktiv.: 0.06 Kraj: Lasko
|
Objavljeno: Pet Dec 31, 2010 8:16 pm Naslov sporočila: Podstavek za prenosnik z ventilatorjem |
|
|
Kupil sem omenjeno zadevo, vendar delujeta ventilatorja samo prek usb napajanja. Katerega se ga priključi na prenosni računalnik. Ker mi to ni všeč, da mi požira baterijo, bi rad priklopil usb kabel direktno na električno omrežje:
Je tale stvar primerna za to: http://www.enaa.com/oddelki/mojDom/izd_2446_DEMW3306_USB_pretvornik_220V_USB_5V
Na škatli še piše: RATED VOLTAGE: DC 5V
Nikjer pa ne najdem nič o amperaži? Kako je s takšnimi stvarmi? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RUros Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26 Prispevkov: 1031 Aktiv.: 4.39
|
Objavljeno: Pet Dec 31, 2010 8:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tako na oko se mi zdi da taka zadeva ne preseže toka 500 mA. Lahko se motim, ampak sigurno lahko s tem, katerega si dal link, to vsekakor napajaš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.65 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pet Dec 31, 2010 9:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
USB-ji imajo ponavadi kot je že predhodnik napisal maksimalno tokovno obrmeneitev omejeno na 500mA in seveda lahko z omenjenim adapterjem napajaš ta ventilator, saj imaš še 1/2 rezerve.  _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.23 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sob Jan 01, 2011 2:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da se ne boš preveč zaletel z nakupom, ta roba je na daljnem vzhodu, skupaj z dostavo na dom nekje 2 do 3 US$, mogoče tudi manj.
Je pa še nekaj, ta ventilator napiha v notesnik še več prahu kot ga že originalni hladilni sistem. Če se notesnik na začetku ni pregreval, raje razmisli o čisčenju prahu, saj gre z dodatnim ventilatorjem stanje le slabše, tudi če se odmisli neudobje pri delu zaradi dodatnega postavka in prepiha. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hugoHD Član

Pridružen-a: Čet 16 Dec 2010 19:21 Prispevkov: 11 Aktiv.: 0.06 Kraj: Lasko
|
Objavljeno: Sob Jan 01, 2011 7:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj bi pa z njim napihal še več prahu v računalnik?
Prenosnik se mi ne pregreva, zadevo sem kupil zaradi večjega udobja. Saj mi je boljša če imam prenosnik na podstavku če dlje delam z njim. Ventilator je pač vgrajen zraven, vendar se mi zdi njegova uporaba smiselna, saj s tem dosežem, da se mi ventilator na prenosniku ne vklaplja. Hkrati pa je prenosnik lepo hladen in se mi zdi, da je to dobro tudi za vgrajeno baterijo.
Bi lahko kdo kaj napisal kako je najbolje vzdrževati baterijo v dobri kondiciji? Ali je že kje napisano kaj o tem? Je pri daljši uporabi bolje imeti prenosnik priključen ali ne? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.23 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sob Jan 01, 2011 8:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tukaj ni nobene težke znanosti. Več zraka boš spumpal skozi (pa če je potreba ali ne), več prahu se bo nabralo in bolj se bo drobovje notesnika pregrevalo.
Akumulator pa uporabljaj. Čim več, zadeva je narejena, da dela. Ti bo malenkost manj žal za njim, ko bo čez par let odpovedal, kar ne moreš preprečiti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 24.01
|
Objavljeno: Sob Jan 01, 2011 9:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Seveda. Od akkuja se posloviš tako da mu rečeš 'dobro si mi služil',
Ne pa: "Šparal sem te pa si še vedno umrl" |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5819 Aktiv.: 24.57 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Ned Jan 02, 2011 2:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Ni pa nujno, da bo kaj pomagalo pri hlajenju.
Pred parimi leti sem to zadevo probal na svojem Pavilionu in se je grel bolj, kot pa brez teh ventilatorjev pod njem.
Od takrat ga vedno podložim na zadnji strani z dvemi praznimi škatlicami od SMD elemetov (OPAMP) debeline 20mm in problemov s pregrevanjem ni več.
Seveda pa vsaj enkrat letno očistim prenosnikove hladilnike in vse reže, kjer se pretaka zrak za hlajenje! _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni