www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Ali je možno, da sem skuril uart na lpc2148

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.46
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2011 9:00 pm    Naslov sporočila:  Ali je možno, da sem skuril uart na lpc2148 Odgovori s citatom

Po novem bom malo težil na tem podforumu Mr. Green

Sprobal sem komunikacijo z olimexovo lpc2148h ter pcjem. Priključi, sem usb/serial 3v3 konverter ter napisal kratek programček. Zadeva ni komunicirala, ker ni bil prav baud rate, kasneje sem še ugotovil, da imam rt in tx linije zamenjane.... Nato sem naložil program "Hello", ga spremenil da piše na uart0 ter uspel vzpostaviti komunikacijo. Nato sem še malo experimentiral z inicializacijo, nakar nisem več vzpostaviti komunikacije. Probaval sem vse žive primere, spet originalni "hello", ki sem ga preusmeril na uart0 in nič.

Nato sem Txd0 in Rxd0 uporabil kot navaden io pin ter s kratko kodo preveril, da imam na pinu square signal. Oba pina delujeta ok.

Potem sem še nevemkolikokrat preizkusil razne inicializacije ter pošiljanje po com portu. Na pinih sem gledal signal in se nič ne dogaja.

Ne vem točno, kako deluje "preklopnik" v PINSEL registru, verjetno je izhodna stopnja enaka za IO ter UART mode? Je možno, da sem kako skuril UART,medtem ko IO deluje normalno?

jvolk
Član
Član

Pridružen-a: Ned 05 Mar 2006 1:14
Aktiv.: 3.13
Kraj: okolica Divače

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2011 10:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dvomim, da si pokuril uart v čipu ... Komunikacijo s čipom lahko preveriš s programom FlashMagic, ki služi kot programator čez UART0. ICSP dip switche moraš dati na ON, potem se lahko povežeš s flashmagicom na čip.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
damo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2011 11:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mogoče nisemdovolj točno povedal, imam tole ploščo, ki nima omenjenih jumperjev. lpc programiram preko ulinka.

jvolk
Član
Član

Pridružen-a: Ned 05 Mar 2006 1:14
Aktiv.: 3.13
Kraj: okolica Divače

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2011 11:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha. Potem pa poskusi P0.14 kratkostičit na maso, resetirat ploščico in dostopat preko UART0 s FlashMagicom.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
damo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 11, 2011 8:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zgleda, da se je včeraj preutrudil (!?).

Danes dela ok. Včasih je pač treba problem prespat in drug dan se reši sam od sebe...

No, ni se ravno rešilo samo od sebe, sem našel vzrok:

1. v projektu "Hello" je bil ulink nastavljen da po končanem downloadu resetira in zažene lpc, v mojem projektu pa to ni bilo oblkljukano

2. v projektu "hello" je nek redirect ter funkcija sendchar, ki je kao vmesnik med printf in dejanskim vpisovanjem v registre uarta.

Zdaj pa imam vprašanje: kako enostavno narediti in povedati npr. funkciji printf, da naj printa na uart0 oz. na uart1, ter funkciji scanf, da sprejema iz uart0 ali uart1? Poskusil sem, da v projektu dodam svojo funkcijo puchar in getchar (katere pišejo v uart0), vendar zadeva ne deluje. Primer "Hello" ima to kar komplicirano...

EDIT: rešeno

damo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 11, 2011 5:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, sem se malce prehitro pohvalil....

Uspelo mi je le delno - lahko pišem na serijski port. Nikakor pa ne morem pognati funkcij getchar oz. getkey. Preštudiral sem primer "measure", kateri ima dvosmerno komunikacijo in mi nikakor ne rata spravit ta "redirect", da bi se zlinkalo brez napake.

Skopiral sem redirect, serial itd., primerjal z measure projektom, pa nikakor ne rata.

Vedno mi javi:

Koda:
P11.axf: Error: L6915E: Library reports error: __use_no_semihosting_swi was requested, but _sys_open was referenced

od tu pa ne vem naprej ukrepat.

Bi katera duša pogledala moj projekt (pošljem po mailu) v UV4, pa malce pogledala, kje ga se...jem?

lp

Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.03
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 11, 2011 7:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vrži ven _sys_open.

Od kod sta projekta "hello" in "measure"?

Glede na to, da imaš platko tako, da imaš pine vse ven pripeljane in uporabljaš uV4, lahko poženeš demo projekte iz uV4, iz map Keil\ARM\Boards\MCB2138 in MCB2148 oz. measure projekt iz Keil\ARM\Examples\Measure.
Ti exampli so sicer napisani za MCB borde, ampak tebi je vseeno, ker imaš vse pine dostopne.

Lahko mi pa tudi na ZS pošlješ zip projekta, pa pogledam.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
damo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 11, 2011 11:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, primeri so iz UV4. Tale sys_open sploh ne vem kaj je, in ga ne znam ven vreči. Ti pošljem zip na zs.

lp

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni