|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
nejckovka Član

Pridružen-a: Čet 23 Avg 2007 16:31 Prispevkov: 139 Aktiv.: 0.64
|
Objavljeno: Ned Jan 16, 2011 10:56 pm Naslov sporočila: Zaslon na dotik (digitalizator) Nokie 5230 |
|
|
Pozdravljeni.
Poskušam popraviti telefon prijatelja, kateri je nesrečno strgal flex-kabel digitalizatorja Nokie 5230. Originalni strgani kabel sem na žalost nekam založil, tako da ne morem preveriti kako so speljane povezave. Dobil sem namreč nadomestni digitalizator, ki ima najbrž (iz meni neznanega razloga) drugačen razpored priključkov, saj ne deluje in tudi po spominu je precej drugačen od originalnega.
Pomislil sem da bi povezave z zaslona (X1, X2, Y1, Y2) prevezal direktno na kontakte označene v prilogi. Problem je le, da ne vem kateri vodnik iz digitalizatorja je kateri od teh X-ov in Y-ov.
Prosim za pomoč kako naprej. Trenutna slika ni ravno biser, a mislim da je dovolj da vemo približno pri čem smo. Če se pojavi potreba po boljši, ali po dodatnih podatkih le povejte.
Lp
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
98.5 KB |
Pogledana: |
31 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
663.55 KB |
Pogledana: |
11 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni