|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.75 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Ned Jan 16, 2011 10:59 pm Naslov sporočila: Želel bi Windows 7 imam pa Visto |
|
|
Pozdrav!
Zraven prenosnika sem dobil legalno kopio Viste, ker pa tega sistema ne maram zaradi slabe podpore me zanima ali je možno serijsko kodo izkoristiti za sedmico oz. kaj bi lahko še storil. Nekaj časa so obstajale posodobitve za prenosnike ampak to je že mimo. Tudi nekaj tem sem poskusil prebrati, ampak ne vem če sem našel prave odgovore. Z googlom sem šel islati za "Windows 7 free" pa se mi vsakokrat ponudi akademska različica ali pa server 2008 r2 za katera pa mislim da ne izpolnjujem pogojev.
Kakšna ideja, rešitev?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BluPhenix Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.29 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Ned Jan 16, 2011 11:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Rešitev je edino nakup Windows 7.
Sej Vista ima enako podporo kot Windows 7, isti gonilniki in ostalo. Z zadnjim service packom je baje čisto super.
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19 Prispevkov: 1184 Aktiv.: 5.65 Kraj: Koroška-Mežica
|
Objavljeno: Ned Jan 16, 2011 11:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj pa zraven prenosnika nisi zahteval Windows 7? To se mi zdi skrajno ne fer od vseh ponudnikov, da v neko konfiguracijo računalnika vsiljujejo operacijski sistem. Če že to počnejo, bi uporabniku vsaj zraven priložili cd, za morebitno (veliko verjetno ob uporabi Microsoftovih orodij) sesutju sistema.
_________________ return;
brake; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.75 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Ned Jan 16, 2011 11:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozabil sem še napisati da sem zadevo dobil rabljeno. Dobil sem vse ploščke s serijskimi, tako recovery kot inštalacijski plošček od Windowsev. Jaz bi rekel temu "za poceni denarje dobil vse", moja naloga je samo bila da menjam okvarjen disk in optični pogon.
Ja jaz nisem prepričan da Vista deluje enako dobro kot sedem. Hudič zna biti v detajlih, kakšna starejša pozabljena programska in strojna oprema bi lahko delala težave. Sicer na samem prenosniku s strojno opremo seveda nebi smelo biti težav, vrag znajo biti eksterne naprave in eksotično programje.
Nevem, name so mnenja uporabnikov nad Visto naredile slab vtis in nasploh da niso zadovoljni z njo. Ali je možno da so s popravki drastično izboljšali stanje?
BluPhenix je napisal/a: |
Rešitev je edino nakup Windows 7.
Sej Vista ima enako podporo kot Windows 7, isti gonilniki in ostalo. Z zadnjim service packom je baje čisto super. |
Kateri pa je sploh zadnji? Ali se da z njim poslovenit Home različico? Za slednji odgovor sem prepričan da ne in potrebujem datoteko od MUI SLO. Kje bi jo lahko še staknil razen v ISO sliki od akadenske verzije Pro, do katere pa sploh ne morem.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
watts Član

Pridružen-a: Sob 06 Nov 2010 17:59 Prispevkov: 422 Aktiv.: 2.37 Kraj: Knežak
|
Objavljeno: Pon Jan 17, 2011 8:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem dobil na prenosniku legalno Visto Buisness. (ali karkoli...) - Brez nobenega problema, BSODja "or such" - kot bi navadna vista morala biti. Prišla je do SP1. zakaj, beri 2 vrstici nižje.
Zdraven pa še zastonj DVD recovery na XP SP3. No comment
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2743 Aktiv.: 13.21 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Pon Jan 17, 2011 9:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Katere firme je laptop? Če imaš lenovo, mi piši na ZS, boš dobil licenčne windowse.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.36 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Pon Jan 17, 2011 9:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kolikor imam v spominu, je miki prodajal sedmico po nižji ceni, če si predhodno imel licenčno visto. Če še to velja pa se poskusi pozanimati pri Microsoft Slovenija.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
domenpipi Član

Pridružen-a: Čet 15 Apr 2010 14:54 Prispevkov: 18 Aktiv.: 0.10 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 17, 2011 9:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa dej gor sposojeno verzijo sedmice.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Waldo Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2007 10:50 Prispevkov: 316 Aktiv.: 1.47 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Jan 17, 2011 10:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
MarkoM je napisal/a: |
Kolikor imam v spominu, je miki prodajal sedmico po nižji ceni, če si predhodno imel licenčno visto. |
Od začetka akcije, ko so napovedali win7, in do izdaje novega OS si poleg računala z original visto dobil kupon za free upgrade na sedemko, ki si ga moral M$ju poslati do konca februarja 2010. Nazaj so ti poslali original dvd in licenco za win7.
To je že eno leto mimo. Edina šansa ti je, da kupiš. Ali pa travnik...
MMG, v službi imam visto (v domeni, velik poslovni IS), pa dela čisto lepo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Luka666 Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 0:13 Prispevkov: 69 Aktiv.: 0.39 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 18, 2011 2:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da na začetku ni bil samo kupon za to, ampak si lahko kupil paket za upgradanje. Takrat je bila še zelo grda fora, da potem to nisi mogel namestiti na prazen disk, ampak si mogu prej visto, pa potem upgrade čez.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni